Mammor på vift

2012-09-28 @ 15:49:00

Vad jag älskar att bebisar sover middag! Hur skulle man annars får en lugn stund eller få gjort grejer? Nu sover lilltjejen eftermiddagsluren och jag fixar och donar inför ikväll då Carro och Kalle samt Elias och Lotta kommer på middag. Det ska bli supertrevligt med lite fredagshäng. Igår var det däremot torsdagshäng med bästa Malin på den underbart goda restaurangen Siesta. Och med tanke på att vi sällan är utan barnen passade vi på och tog en god drink på en bar efteråt. Riktigt kul att ses utan barnen för en gång skull! Nu får jag sätta fart så jag är redo när gästerna kommer!

 


Andra dagen i rad

2012-09-27 @ 16:07:00

Även idag har jag och lillfia varit hemma i stort sett hela dagen. Det händer inte ofta och nu har vi varit det i två dagar! Otroligt skön att bara mysa och busa tillsammans hemma och inte flänga runt på stan och fikor som vi i vanliga fall gör. Man behöver nog lite både och. Idag har vi som sagt busat en hel del och på lunchen fick Neda testa på att äta själv när hon inte längre ville ta emot mina skedar. Det blev ju minst sagt kladdigt och det tog ett bra tag att städa efter henne, men det bar kul att se och hon stoppade faktiskt ganska mycket mat i munnen trots att jag trodde hon var mätt.

Nu ligger lillan och sover sin eftermiddagsnap så jag tänkte ta min chans och hoppa in i duschen. Ikväll bär det av ut på stan för min del. Det blir restaurang besök med förhoppningsvis god mat och gott vin tillsammans med Malin som har lilla Lova som är exakt lika gamla som Neda. För en gångs skull ska vi ses utan de små! Det ska bli riktigt kul och jag hoppas vi kan undvika att prata bebisar nu ;)

 


Gråa onsdag

2012-09-26 @ 22:58:00

Då börjar denna dagen lida mot sitt slut. Tanken med dagen var först att vi skulle gå på babycafé, men på grund av det dåliga vädret och att vi i så fall skulle ta oss till andra sidan stan stannade Neda och jag hemma istället. Det blev en mysig dag med mycket bus och en runda till lekplatsen för att gunga. Neda har fått hårdträning i ålning idag också. Jag tycker att hon ålar mer för varje dag som går och hon försöker även att använda knäna, så snart kanske dör kommer något krypsteg? Det har varit riktigt mysigt att bara vara ensam hemma med lilltjejen för en gångs skull. Och kvällen hade inte kunnat avslutats bättre än med besök av bästa Pernilla. Nu är det dags att säga god natt!

 


Förslag till bröllopsmeny

2012-09-26 @ 08:57:00

Bröllopsplaneringen fortsätter och igår fick vi dessa förslag på rätter från kocken. Allt låter gott enligt mig, svårt att välja. Kanske att vi ska välja två huvudrätter och göra med mindre? Ju fler rätter, desto bättre :) Bara de är lagon stora så att men inte blir alldeles proppmätt. Sen vill vi ju försöka välja rätter som de flesta tycker om. Vad tycker ni låter gott?
 

Förrätter

Carpaccio på oxfilé med äppelsirap, svecia 36 och endive

Tartar på pilgrimsmusslor och bondbönor, surdegskrutong och charlottenlöksvinäger

Kalixlöjrom på toast med syrad rödlök, smetana och västerbottenost 

2x havskräfta, soppa och tartar på surdegsbröd

 

Varmrätter

Helstekt hjortfilé med murkelsås, krispig potatiskrokette, örtgelé och smörglacerad rotfrukter

Oxfilé med kraftig kalvsky, kantareller, potatisfondant och citrusrostade svartrötter

Lättrimmad hälleflundra med jordärtskockspuré, hummersmör, lök och bondbönor

Torskrygg och musslor med rotfrukter, smörbakad fänkål, örter och saffransaioli

Hjälmargös med dillkokt palsternacka, anjovissmör, kalixlöjrom och mandelpotatispuré

Älgbiff med svamp och lök, potatiskaka och rödvinssås smaksatt med bitter choklad

 

 Desserter

Pistagebrownie med söt och salt choklad samt syrliga hallon

Brioche med vaniljpäron, smetana, mandel och hasselnötter

Vit chokladpannacotta, passionsfruktcoulis och rostad cocos

Trifle – Vit och mörkchokladmousse med frystorkade hallon och krossadbiscotti


Inbjudningarna färdiga

2012-09-25 @ 21:12:00

Efter massa pyssel med inbjudningskorten är de nu ivägskickade. Riktigt skönt att bocka av en sak från den långa listan inför bröllopet. Nu är nästa stora utmaning att få till den perfekta menyn.

 


Anställningsintervju

2012-09-25 @ 17:33:56

Idag kändes det dom om jag tog ett steg närmare arbetslivet. Imorse var jag på intervju på handelsbankens personalavdelning. Det börjar ju faktiskt bli dags att försöka hitta en anställning. Någon gång under våren, men helst i slutet av våren hoppas jag på att börja. Jag vill helst inte börja för tidigt, för trots att Björn kan vara pappaleding någon eller några månader, så betyder det att Neda får börja på dagis tidigare. Tydligen är det lättare att få dagisplats i typ augusti, då den månaden tycker jag hade varit optimal för dagisstart.

Efter intervjun blev det en mysig mammaträff på Green. Nu är det snart dags för ett yogapass på sats och efter det blir det att diskutera bröllopsmeny med mannen. Jag fick ett antal förslag på rätter av vår kock tidigare idag som jag snabbt läst igenom och allt lät super gott!


Fredagskänslan är här

2012-09-20 @ 15:47:00

Det är dock bara torsdag eftermiddag, men nu tar vi helg! Just nu sitter vi i bilen på väg upp till stugan i Småland för en långhelg där med mina föräldrar och bror med familj. Det ska bli supermysigt. Förhoppningsvis blir bastun färdig och kan invigas i helgen. Minst ett pussel ska läggas. Och sen förstås massa god mat. Med tanke på att det redan är slutet på september hoppas jag också att kantarellerna har ploppat upp.

Förmiddagen idag har således bestått av packning inför helgen för min del, medan Neda har sysselsatt sig med att bit på sitt duplo samt övat på att hasa sig fram på magen. Fram tills i måndags har Neda varit ganska immobil men på måndagskvällen började hon hasa sig fram på mage med hjälp av händerna. Så otroligt kul att se! Nu ska vi tagga henne till att fortsätta ålandet så att hon inte helt plötsligt glömmer hur man gör. För det har ju hänt med till exempel både vändningar och olika ljud ;)

Bilder från mamma-/bebisträff igår.

 


Vimplar på barnrummet

2012-09-17 @ 10:02:00

Häromdagen hittade jag dessa fina vimplar från Mairo som nu har prytt Nedas lilla rum. Nu när hösten börjar komma borde jag även se till att sy gardiner till hennes rum. Tyget till gardinerna köpte jag redan innan sommaren, men att sy gardiner passar bättre som en höstsyssla enligt mig :)

 


Mat- och sovrutiner

2012-09-17 @ 09:44:00

Såhär när barnen börjar bli lite äldre (8,5 månad) är det mycket snack om mat- och sovrutiner i mammagrupper och bland mammavänner. Hur gör ni? Hur äter/sover hon/han? För någon som inte har en bebis är det nog sjukt ointressant, men för oss som har är det ofta väldigt intressant. Jag fick den klassiska frågan här på bloggen om hur vi gör. Så, jag tror Neda brukar vakna runt 07.00 då vi efter att hon legat och pratat lite i sin säng på sitt rum bär in henne i vår säng och myser ett tag innan det är dags att gå upp. Efter uppstigning får Neda gröt till frukost och sista dagarna har hon även ätit ett (helt!) kokt ägg. Förmiddagsluren brukar sedan komma runt 10.00 och hon sover typ i en timme. När hon vaknar och morgnat sig lite så är det dags för lunch, antingen burkmat eller hemlagat och ofta lite frukt efteråt. Någon gång på eftermiddagen får hon mellanmål, typ frukt. Och jag skulle tro att eftermiddagstuppluren är runt 14.30. Klockan 17.00 är det kvällsmåltiden som varit gröt ett bra tag men de senaste dagarna har vi bytt ut det till en burk mat alternativt hemlagad mat. Slutligen är det dags att natta lillan klockan 19.00 (en rutin vi haft sedan hon var mindre än 3 månader, jag tror stenhårt på rutiner). Nattningen består av välling när hon ligger i sängen och jag eller pappa Björn sitter bredvid och matar samt trollmors vaggvisa. Oftast vaknar hon inte på natten och om hon gör det brukar hon somna om av sig själv och om inte så får hon lite välling. Även om det skulle vara så att hon vaknar super tidigt (innan 06.00) så får hon också välling. Det var våra rutiner. Bra eller dåliga, men de fungerar kanon för oss.
 
Idag blir det lunch på stan med Carro och när hon går tillbaka till jobbet tar nog jag och Neda en liten tur på stan. Och så tänkte jag få upp gardinerna vi köpte i helgen till vardagsrummet och se om de passar som jag tänkt.

Hemmagjord barnmat

2012-09-12 @ 11:59:00

Jag kan ju inte skryta med vad jag stoppat i min dotter, mest barnmatsburkar. Det blir både dyrt och är ju inte lika gott som hemlagat, och dessutom förmodligen inte lika näringsrikt! Så igår gjorde jag ett storkok köttfärssås som lilltjejen fick till lunch idag, och det blev som tur var mycket uppskattat. Nu blir det till att laga lite mer barnmat och ge mindre burkmat, det är ju trots allt inte särskilt jobbigt; bara undvika salt och stavmixa vid behov :)

För övrigt flyter vardagen på som vanligt efter en mycket trevlig party helg. Hela familjen var på 25-årsfest i Helsingborg, men det var bara mamma som fick stanna natten ut :) Kul att festa loss ibland och skönt att vi kan unna varandra en partykväll lite då och då.

Idag blir det däremot mys med Lena på stan. Kanske lite nya höstkläder till Neda?

 


Bästa bror

2012-09-06 @ 21:25:09

Förutom att det är kul att vara mammaledig samtidigt som min bror är pappaledig med deras lilla Tilde, så har det varit jäkligt praktiskt denna veckan. I tisdags var jag hos frisören halva dagen och färgade håret och idag var jag hos tandläkaren. Imponerad att han klarar ta hand om en 8-månaders och en 1-åring utan några problem. I övrigt har veckan innehållit massa andra praktiska aktiviteter så som planering inför bröllopet och förberedelser inför bygglovsansökan. Idag lämnades äntligen bygglovsansökan in av vår arkitekt på Hem1, nu är det bara att hålla tummarna att vi får det godkänt utan några problem. I helgen blir det däremot andra bullar; imorgon kväll är vi bortbjudna och på lördag är det Carros 25-årsfest i Helsingborg. Det kommer bli ett mycket bra avslut på en intensiv vecka!

Här är en söt liten bild på kusinerna från lunchen idag :)


8 månader

2012-09-03 @ 22:26:12

För åtta månader sedan såg vår solstråle ut såhär, bara några timmar gammal. Idag sitter hon själv, pratar sitt egna lilla språk och får flera skrattanfall varje dag. Älskar dig, Neda!


Huskontrakt skrivit

2012-09-03 @ 15:24:00

En viktig milstolpe på resan mot vårt drömhus. Idag skrev vi kontrakt med Hem1 om att de ska leverera och bygga vårt fritidshus på Senoren. Det känns riktigt bra och kul att denna resa nu börjar på riktigt! Om det inte blir för krångligt att få bygglovet godkänt så har vi vårt fritidshus färdigt till nästa sommar. I'm so excited!


Snuviga lillflickan

2012-09-02 @ 20:14:00

Det är nu första gången vår lilla solstråle är krasslig, snuvig som bara den och hostar. Som tur är han hon ingen feber, men hon är kinkig periodvis och dålig på att äta. Tur att välling finns för det går alltid ner :) Redan igår när vi var på kusin Leos namngivningskalas var hon snuvig och ovanligt kinkig och svår med maten. Hoppas nu bara att det inte blir värre utan istället går över kvickt. Jobbigt när hon inte kan berätta om hon har hon. Men trots krasslig flicka har vi haft en underbar dag bara lilla familjen här uppe i stugan. Vi stannar här tills imorgon då det är dags för kontraktskrivning med vår husleverantör samt möte med arkitekten. Tänk, om ett år har vi vårt eget fritidshus! Helt otroligt!