Underbar morgon

2011-09-30 @ 09:12:50

Vaknade just upp till en superfin morgon här i Wien - solen skiner in genom persiennerna och det ska tydligen bli typ 24 grader idag. Känner på mig att detta kommer bli en fantastisk dag! Meru bor lite i utkanten av stan, så vi ska börja mer att ta tunnelbanan in till centrum for att käka en god frukost. Sen ska vi åka till ett stort känt slott eller liknande som bland annat ska ha jättefin natur. I eftermiddag blir det nog att strosa runt i stan och kanske göra en del shopping.

In-checkad på kastrup

2011-09-29 @ 19:18:31

Gör premiär med att mobilblogga, får se hur det funkar. Sitter och väntar vid gaten på Kastrup nu efter lite om och men... Tåget körde nämligen förbi Kastrup på vägen hit på grund av tekniska problem. Tur man gillar att vara i god tid till flygplatsen ;)
Känns som om jag kommer somna gott i Merus lilla studentrum i Wien ikväll - redan helt slut samtidigt som jag har några timmars resande framför mig. Men det är det värt!


VIENNA, here I come!

2011-09-29 @ 14:58:04

Nu börjar närma sig avresa. Håller på att packa väskan och göra mig i ordning. Känner mig superladdad för en weekend i Wien med bästa Meru. Hon verkar ha en fullspäckad plan för oss hela helgen med tur till Bratislava, vingård, någon typ av vackert palats, osv. Och vädret ska inte bli så dåligt heller med cirka 25 grader varmt :) Det ska bli underbart skönt med en minisemester såhär mitt i allt pluggande.

MVC-besök nr 2

2011-09-29 @ 11:17:43

Som många av er nog läste på min blogg i juli när jag var på mitt första besök på mödravårdscentralen, så var jag väldigt missnöjd med min barnmorska som jag då träffade för första gången. Idag var vi på vårt andra besök hos barnmorskan och denna gången kändes det som tur är mycket bättre. Förmodligen beror det dels på att jag känner mig mer trygg i graviditeten (jag vet att lillan lever) och barnmorskan kändes lugnare och mindre stressad. Därför blir det förhoppningsvis att behålla henne som barnmorska graviditeten ut.

Vi fick höra lillans hjärtljud för första gången! Jag har för mig att det låg runt 145, vilket anses vara normalt för en bebis i magen :) Sen mätte barnmorskan min mage till 23 cm (venusberget till naveln). Detta var dock första gången hon mätte på mig så vi hade inget att jämföra med, men hon sa att det såg bra ut och magen såg ut att ha vuxit rejält. Jag tog också lite tester - som jag knappt vet vad det var för något - och allt såg bra ut. Vi bokade också in resten av alla möten som vi ska dit samt nästa ultraljud (!) och en föreläsning för blivande föräldrar på kvinnokliniken där jag kommer föda om drygt tre månader. Känns superkul att ha fått alla datum nu!

Nu är det...

2011-09-28 @ 09:26:50

...mycket som händer! Mycket i skolan, jobba ikväll, ska till barnmorskan imorgon bitti, åker till Wien imorgon kväll för en weekend med Meru där samtidigt som vi teroriserar vår arkitekt för att försöka få ritningarna färdiga för att skicka in bygglovsansökan på fredag. Undertiden sparkar lillan på där inne och magen växer snabbare än någonsin. Det ska bli underbart att komma till barnmorskan imorgon och förmodligen lyssna på lillans hjärtljud för första gången.

Nu blir det plugg, förmodligen det sista för denna veckan. Sen blir det lunch med min gravidvän innan det är dags att gå till jobbet.

Mys hos bror

2011-09-27 @ 08:54:28

Det kan inte bli mycket mysigare än att sitta med en liten bebis enligt mig. Igår fick jag min dos av Tilde för att klara av veckan ;)

Älsklingen och Tilde


Nu ska jag torka håret och sen ge mig iväg till skolan för en heldag med plugg där. Det kommer bli en lång dag, men jag känner mig supertaggad! Ikväll blir det att packa inför resan till Wien på torsdag. Såg att där var riktigt härligt sensommarväder fortfarande. Nice!


Ha en bra tisdag gott folk!

Bästa kommentaren

2011-09-26 @ 11:29:15

Var precis på vårdscentralen för att jag misstänkte att jag kanske fått njurbäckeninflamation igen, men det verkade det inte vara. De skickade iväg lite prover för att kolla om det kanske var något annat. Men som vanligt när jag är "sjuk" så mår jag väldigt bra, bara lite ont i ena sidan. Tjejen som tog blod prov på mig gav mig världens gulligaste kommentar: vilken söt mage du har. Haha, det är nog inte så ofta att man blir så glad över att någon tycker att man har en söt magen, men just nu så är det typ det finaste man kan säga till mig :) Hon berättade att hon hade varit beräknad den 5 januari med sin son - bara en dag innan mig. Hon berättade hur hon hade pustat ut när klockan slog tolv på nyråsafton - precis som jag säkert också kommer att göra! Hennes son hade kommit på beräknad förlossningsdag. Hoppas lillan också kan hålla sig att komma ut till efter nyår.

Nu ska jag ta och läsa om ekonomisk integration. Har ganska många sidor att läsa, då detta blir första gången jag öppnar boken till denna kurs. Hoppas den är intressant att läsa så kanske jag kan få mig själv att läsa lite på kvällarna innan jag ska sova också, annars är det nog inte så stor chans att jag kommer igenom denna tegelsten...

I eftermiddag ska jag få träffa min älskade brorsdotter och min svägerska. Alltid lika mysigt!

Härliga helg

2011-09-25 @ 10:13:57

Solen skiner och älsklingen sa precis att han inte tyckte att jag behövde hänga med ner på föreningens trädgårdsdag (han tyckte att det räcker med en från varje lägenhet och jag säger inte nej tack till att stanna i lägenheten!) och i eftermiddag är det 2-årskalas. Vilken härlig söndag! Men jag tror att jag ska ta och städa nu på förmiddagen så slipper man det i veckan. Igår var också en underbar dag: startades med yoga på morgonen, sen lite pyssel hemma, en runda ner till stan för att möta upp några vänner och sedan middag med dem på kvällen. Mys!

Det är så härligt med sådana här helger när man inte bokat in så mycket utan tar det lite som det kommer. Ikväll har vi dock ett inbokat möte med vår arkitekt. Jag hoppas på att ritningarna är så gott som färdiga och bara behöver lite finslipning. Jag hoppas framförallt att vi får klart på om hur stora rummet blir så vi kan handla en soffa. Soffan vi har nu håller bokstavligt talat att ramla sönder! Så vi är i stort behov av en ny soffa, men vill inte köpa någon förrän vi vet att det kommer att passa i nya lägenheten. Kommer förmodligen bara bli en soffa som vi kan ha i vårt extrarum. Soffan/-orna till vardagsrummet hade nog varit för stora för vår nuvarande lägenhet, plus att det är ett lite större och svårare beslut om vilken soffa vi ska ha där.

Ha en mysig söndag allihopa!

Lugn helg framför oss

2011-09-23 @ 16:57:50

Efter en dag på biblioteket med Annie spenderar jag nu denna fredagskväll på jobbet. Slutar inte så sen som tur är :) Det ska bli såå skönt att komma hem och ta helg med älsklingen. Det verkar som om det bli en relativt lugn helg och det passar oss utmärkt med tanke på hur trötta vi båda är. Kanske blir det en runda till skogen så man kan få röra på sig lite och få frisk luft.

Jag har tidigare inte haft några särskilda problem med hormoner nu under graviditeten men igår kväll och idag känns det som om det är lite obalans i kroppen. Hoppas det inte håller i sig.. Men det är ju i alla fall skönt att man vet vad det är ;)


Vecka 26

2011-09-23 @ 10:40:29

Veckorna springer fram nu! Lillanär ungefär 35 cm lång och lägger nu på sig mer och mer fett. Hon väger nu 700-800g. Jag lägger också på mig en del nu - har gått upp 2 kg på 2 veckor! Var ska detta sluta?

Magbilder vecka 26 (25+0)


Runt denna vecka reagerar barnet på beröring. Hon reagerar även med högre puls när det hör ljud. Kanske dags att börja spela lite mer musik för lillan? :) Nu reagerar hon också för ljus. Hon håller tydligen till och med för ögonen med händerna när det blir ljust för henne. Gulligt!

Oj, vad här ska pluggas

2011-09-22 @ 11:35:05

Jag har precis haft mitt första möte med min handledare till uppsatsen som jag ska skriva nu i höst. Egentligen ska inte uppsatsen vara färdig förrän i januari, men med tanke på att lillan är beräknad till 6 januari så har jag nu fått dispens från min studierektor att opponera innan jul. Det känns jäkligt skönt och nu känner jag mig super taggad att bli färdig i god tid, vilket innebär att jag måste sätta igång på riktigt nu. Min handledare sa att jag borde föröka bli färdig till förste december för att han ska hinna läsa den och jag sedan kan revidera den innan det är dags att skicka in den. Så nu blir det många långa dagar i skolan framöver och lite mindre av allt fikahäng! Nu är det bara att sätta igång att råplugga, eller snart blir det mysig lunch med Mia :) Måste ju hinna med lite socialt mellan läsandet!

HÖSTTRÖTT

2011-09-21 @ 14:00:51

Kan det vara hösttröttheten som kommer smygande? Det är ruggigt ute, näsan rinner, halsen gör ont och jag är trött, men jag känner mig trots allt betydligt bättre jämfört med igår. Jag blir lite extra sugen på att boka in roliga grejer att göra i höst då. Nästa helg åker jag ju till Wien och hälsar på en kompis, och nu kollar jag lite på resor till Prag i slutet av oktober. Det hade varit perfekt att åka då när jag precis haft en tenta och mycket senare kan jag nog inte åka utan att flygbolagen skulle protestera.

Nu ska jag se till att plugga hela eftermiddagen innan det är dags för vattengympa för gravida ikväll. Jag ska dock ta det försiktigt i vattnet så att jag inte blir sämre.

En stor kopp te

2011-09-20 @ 17:48:45

Igår vaknade jag med värsta halsbrännan - eller det är i alla fall vad jag tror att det var. Men senare under dagen gick det över till vanlig halsont och även idag har jag ont i halsen. MEN, som gravid får man ju knappt ta något alls mot halsen! Så nu ger jag upp läkemedel och satsar på varmt te med honung och en massa citrusfrukter för att hålla mig så frisk som möjligt. Och om halsen gör för ont kan jag alltid trycka i mig en panodil..

Älsklingen är iväg på konferens ett par dagar så jag passar på att mysa till det hemma med mina skolböcker ;) Skämt åsido så får jag ju i alla fall en hel del gjort nu när jag är ensam hemma. (Man får ju se det från den positiva sidan.)

TISDAG

2011-09-20 @ 10:35:14

Efter en helt underbar helg i Småland är det tillbaka till verkligheten nu. Jag och älsklingen fick verkligen mersmak på skogslivet denna gången och hade gärna stannat i minst en vecka till, men det går ju inte. Man kan ju inte bara fly från verkligheten, trots att man vill det ibland. Men vi får se till att åke upp snart igen. Gärna så snart så att trattkantarellerna finns kvar :)

Idag är det plugg som gäller HELA dagen, då jag igår förutom en föreläsning mest fikade med svägerskan och sedan några blivande mammor. Sånt är ju också viktigt att hinna med ;) Därför blir det i alla fall extra mycket plugg idag och imorgon, och en lunch med Sandra ska hinnas med mellan allt läsande så att dagen blir lite roligare!

Helgen i bilder

2011-09-19 @ 11:42:56








Trattisar i massor!

2011-09-16 @ 17:27:44

När vi kom hem efter Tingsryd tog vi en liten runda i skogen då vi ville försöka hitta kantareller så att vi kunde göra en kantarellpaj till kräftorna ikväll. Tur som vi hade hittade vi ett hav av trattkantareller :)


Nu är det bara att sätta igång att börja rensa svamp för att sedan göra pajen innan gästerna kommer om typ två timmar. Mums, vad gott det kommer bli!

Babyshopping på Börjes

2011-09-16 @ 17:08:26

Hur kan det vara så himla kul att handla till lillan? Idag när jag och älsklingen var i Tingsryd kunde vi ju inte låta bli barnavdelningen. Det blev två set påslakan och örngott till spjälsängen och ett set till vagnen.


Jag har ju förbjudit mig själv att handla mer bebiskläder innan lillan är född, men älsklingen kan ju köpa ;) Så "han" köpte en body med Lilla My på, då vi har kallat lillan för Lilla My några gånger och kunde ju då inte låta bli att köpa bodyn! Och så blev det ett par byxor till det och ett par leggings som ser ut som ett par jeans. Men nu får det nog vara köpstopp för honom också!


Vecka 25

2011-09-16 @ 10:33:50

Idag går vi in i tredje och sista trimestern! Det är 111 dagar kvar till beräknad förlossning, vilket betyder att 60,4% av graviditeten har passerat. Lillan är ungefär 33 cm lång, fötter är ungefär 5 cm långa och hon väger runt 700 g. Jag har gått upp till 57 kg, vilket betyder att jag gått upp typ ett kilo på en vecka. Nu går det undan! Min livmoder är nu i vecka 25 lika stor som en fotboll - helt otroligt - hur kan en fotboll få plats där inne? Då förstår jag varför jag behöver springa och kissa på nätterna!

Magbilder vecka 25 (24+0)


Helt vindstilla

2011-09-16 @ 09:46:54

Vad underbart det är att vakna upp i stugan i Småland - helt knäpptyst, solen skiner och det är helt vindstilla. Man kan inte vara annat än lugn när man är här uppe!


Det kommer ändå bli en del pluggande idag, det är ju trots allt inte helg än. Älsklingen måste jobba idag, så då tar jag tillfället och pluggar innan gästerna kommer ikväll. Jag har en hög akademiska forskningsuppsatser framför mig som hade varit bra om jag kom igenom idag. Kanske att jag kan sitta ute och läsa i solen?

Seg morgon

2011-09-15 @ 10:05:46

Idag var det otroligt svårt att ta sig upp från den varma sängen. Det blev ganska sent igår kväll då jag fastnade framför House som handlade om bebisar. Svårt att låta bli att kolla färdigt programmet då!

Nu har jag i alla fall äntligen kommit till skolan och sitter nu ingrottad i min statistikuppgift som ska vara inskickad senast söndag. Jag tror faktiskt att jag kommer att vara klar med den om typ en timme :) Sen blir det bara att gå på arbetet med uppsatsen, vill så gärna bli färdig med den innan lillan tittar ut. Det hade varit så underbart skönt att vara helt klar med studierna då och bara ägna mig åt lillan (och vårt megavindsprojekt). Så - back to work!

Långa dagar

2011-09-14 @ 20:29:02

Mycket på jobb idag. Lite trött i huvudet och längtar hem till sängen. Imorgon blir också en lång dag i skolan och efter det så hämtar älsklingen mig och vi ska köra upp till vår stuga i Småland för att vara där hela helgen med ett gäng vänner. Ska bli så mysigt ♥ Jag hoppas på fint väder, långa skogspromenader och massa kantareller i skogen!

Söta inköp

2011-09-14 @ 12:08:22

Måste bara visa vilka söta saker jag hittade på stan igår. Denna leksak till vagnen som är gjord i trä köpte jag i en söt laksaksbutik på andra våningen på Triangeln. Tyvärr fick jag höra att de skulle lägga ner butiken om en månad. Tråkigt, men det positiva är ju att de förmodligen har en mycket bra utförsäljning om någon vecka!


Sen kunde jag inte låta bli att köpa dessa enorma muggar. Jag tror att det rymmer minst en halv liter - perfekta temuggar! De är från Indiska och de hade samma kopp i massor av olika färger och mönster och tydligen är det en mugg som de alltid tar in, men som sagt i olika färger och mönster. Så när den nya lägenheten är färdig i vår tror jag nog att jag köper några fler muggar i annat mönster :)


Nä, nu får det bli en tupplur såhär efter lunch och innan jobbet. Jag är helt slut! Dagen började tidigt med möte med vår arkitekt klockan åtta, vilket gick bra, och sen spenderade jag en timme på gymmet. God natt!

Vilken skötväska ska det bli?

2011-09-13 @ 21:01:16

Idag när vi var på stan kollade jag på flera skötväskor - vilken djungel det är! Dyra och fula är min allmänna uppfattning av skötväskor. Om jag inte hittar någon bättre får det väl bli denna från OiOi, trots att jag inte alls tycker att den är värd 999:-. Men det är absolut den bästa/snyggaste som jag hittat hittills. Vad tycker ni? Någon som har tips på skötväska?


Lunch i världsklass

2011-09-13 @ 17:49:24

Vad mysigt det är att bara hänga med mamma på stan i flera timmar! Nu har jag fått massor av energi till att fortsätta plugga nu ikväll. Kanske att jag till och med blir färdig med denna uppgiften ikväll som egentligen inte har deadline förrän på söndag kväll. Imopnerande va!? ;)

Det blev kanske världens godaste lunch. Självklart på korvhuset! De har så jäkla goda korvar och hemmalagad potatismos. Jag hoppas att ni som bor i Malmötrakten känner till detta underbara ställe.


Jag vet inte hur många baby-/barnbutiker som vi har varit i idag, skulle tippa på åtta stycken! Ganska svårt att hålla mig borta från dessa söta butiker, men jag har hållt mitt löfte till mig själv om att inte handla mer babykläder förrän lillan är född. (Återkommer senare med vad som inhandlades istället..) Med så mycket springande på stan behöver man ju också en liten fika framåt eftermiddagen. Kolla in detta konstverk:


God morgon!

2011-09-13 @ 09:34:26

Efter en stor frukost är jag nu redo att påbörja pluggandet för dagen. Men det blir inte så många timmars plugg, då jag ska träffa mamma på stan om några timmar för att käka lunch tillsammans och så blir det nog även en runda på stan (behöver fler långa linnen - något jag använder varje dag nuförtiden). Det ska bli mysigt att hänga med mamma idag. Det blir inte så mycket kvalitetstid tillsammans numera.

Igår kväll skulle vi egentligen jag och älsklingen ha möte med vår arkitekt angående planritningen av vår lägenhet och ikväll skulle vi haft möte med honom och någon annan från föreningen för att disskutera planritningarna på de andra två vindsvåningarna. Men nej! Han verkar inte vara så organiserad - han var dubbelbokad båda dagarna! Suck. Vårt möte blir imorgon istället och för föreningen nästa vecka. Det låter säkert som en bagatell, men jag har skräck för att projektet ska bli förlängt hela tiden och detta är ju ingen bra början. Nej jag får ligga på och maila och påminna om möten. Så ska det säkert gå bra!

Skolan drar igång på riktigt

2011-09-12 @ 20:39:58

Idag drog jag igång dagen på gymmet, det var härligt att få svettas lite och det är ett underbart sätt att börja dagen på tycker jag. Sen blev det en hel del timmar i skolan med många kära återseenden efter både sommaren och min vår i USA. Det känns faktiskt riktigt kul att komma tillbaka till skolan i Lund nu när typ alla vännerna fortfarande pluggar kvar där. Så det blir nog många långa dagars plugg tillsammans på skolan med dem denna sista termin (förmodligen sista terminen i skolan i mitt liv!). Annars är det risk för att det blir lite väl långtråkigt om jag bara sitter hemma och pluggar, speciellt med tanke på att jag efter terminen kommer vara mammaledig i typ ett år och inte umgås så mycket med människor i min egen ålder ;)

Underbara söndag

2011-09-12 @ 13:43:15

Det blev ingen brunch - både Ängavallen och Idala gård vad fulbokade. Istället åkte vi ut vill mamma och pappas hus och lagade lunch till Linda, Kåke och Olivia. Sen blev det en tur till lekplatsen och senare även till hamnen för att köpa glass. Vilken mysig dag det blev, och underbart väder var det också!


På kvällen lagade jag och älsklingen mat till mina föräldrar och min bror med familj. Det blev grillat med klyft potatis och den berömda hemmalagade béarnaisesåsen. Och det blev mycket uppskattad :) Självklart blev det massa mys med lilla Tilde också! Dagen kunde faktiskt inte bli bättre!

Jag och älsklingen kämpar med såsen


Nyblivna farmor och Tilde


Tilde och jag


Efter regn kommer solsken

2011-09-11 @ 08:19:18

Helgen började sådär lite halvtråkig med jobb både fredag kväll och lördag på dagen. Men sedan fortsätter den betydligt trevligare! Igår kväll hade jag och älsklingen en riktigt mysig lördagskväll tillsammans, efter att inte riktigt ha umgåtts på hela veckan. Och idag känns det som om det blir en helmysig dag :) Den ska börjas med brunch på Ängavallen med några goda vänner och sedan åker jag och älsklingen till mina föräldrar som inte kommer hem förrän senare på dagen då vi ska bjuda dem på middag där. Ska tydligen bli riktigt härligt väder idag, 25 grader läste jag igår! Så det blir gött att vara i mamma och pappas hus istället för här inne i lägenheten idag. Tror att det till och med blir att ta med bikinin idag :)

Det snurrar i min skalle

2011-09-10 @ 14:40:41

Lite väl mycket som händer för tillfället för att min hjärna ska hänga med ordentligt. Längtar till jag kan börja bocka av lite på listan över allt som ska hända och göras. Typ att vindsbygget ska sätta igång, att bli färdig med de två första kursern (har dock bara precis börjat på dem), köpa bil och soffa, osv. Det är väl bara att försöka ta en sak i taget (så långt det går..).

Vecka 24

2011-09-09 @ 12:16:00

Ytterligare en vecka har gått och vi har redan kommit in i vecka 24. 162 dagar av graviditeten har passerat och vi har 118 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum - snart är vi vid 100-dagars-gränsen! Lillans balanssinne har nu börjat att fungera och hon har koll på vad som är upp och vad som är ner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas, samtidigt som lillan fortsätter med sina andningsövningar.

Älsklingen har kameran på jobbet och jag fick inte systemkameran att fungera (överlåter det till älsklingen när han kommer hem), så det fick bli att fota med telefonen istället. Men det blev ju inte så tokiga bilder trots det.


Magbilder vecka 24 (23+0)


Registrera faderskap

2011-09-09 @ 10:36:00

Äntligen kom jag fram på Familjerättsbyråns telefon efter många dagars försök! Nu har vi fått en tid inbokad för att komma dit och registrera älsklingens faderskap. Detta är en grej som många missar så därför tänkte jag påminna er som är gravida utan att vara gifta. Om man inte är gift så måste man alltså registrera vem som är far till barnet och detta ska helst göras under graviditeten. Om man missar det, så är pappan till barnet inte juridiskt barnets pappa, utan barnet har bara en mamma som vårdnadshavare. Ett hemskt exempel på vad detta kan innebära är om mamman går bort så blir mammans föräldrar vårdnadshavare och inte pappan som det oftast borde vara. Om man gör registraringen efter att barnet är fött så tar det ett antal veckor att få pappan registrerad som vårdnadshavare, då man bland annat först måste vänta på att barnet får ett personnummer. Så ni som bor i Malmö och behöver ringa och boka tid på familjerättsbyrån så är telefonnummret 040-345241. Ring i tid, vi fick en tid om drygt två månader!

ARG!

2011-09-08 @ 22:55:05

Åh, vad arg jag är! Och jag kan egentligen inte vara arg på någon annan än mig själv. Efter en supermysig kväll på restaurang Brogatan tillsammans med ett gäng kolleger skulle jag cykla hem och stannades då på vägen av en polis som gav mig 500 kr i böter för att jag inte hade lyse på cykeln. Jag vet att jag får skylla mig själv, det är ju trots allt lag på det. Men man blir ändå irriterad. Jag cyklade i regnet istället för att leda cykeln med mitt paraply i handen just för att jag känner mig otrygg i Malmö på kvällarna. Men nu fick jag ändå leda hem cykeln med en böteslapp i handen genom denna otrygga stad. Kan inte poliserna fokusera lite mer på allt skit som händer här i stan istället? På råga på allt så frågade han om jag godkände bötern! Har jag något val!? Han sa att annars får det gå via en åklagare på något vis. Jag är en på tok för ärlig människa för att säga till polisen att jag inte cyklade utan lyse när han står framför mig och vet att jag gjorde det. Usch, ja jag har ju i alla fall fått mig en läxa och jag kommer inte cykla utan lyse mer!

Terminens första gruppass

2011-09-08 @ 08:43:53

Vaknade nyss, ganska mör i hela kroppen, med det är ju toppen då gjorde vattengympan igår kväll förmodligen någon nytta! Jag var så jäkla trött i går eftermiddag och förstod inte hur ja skulle orka med mitt första vattengympapass, men när jag väl tog mig dit och gick ner i poolen så kändes det hur bra som helst. Det känns klockrent att träna ett pass som är specifikt för gravida. Till exempel gjorde vi bäckenövningar, vilket man ju inte tränar på vanliga pass ;) Sen var det också kul att träffa andra gravida, dock var vi bara tre stycken på passet, haha! Hoppas det kommer lite fler i fortsättningen, annars kan är där ett likadant pass precis innan med fler i som jag också kan gå på. Jag vill verkligen passa på att lära känna andra gravida, perfekt tillfälle ju!

Jag måste bara kommentera Bonde söker fru som började igär. Jag följer i stort sett inget annat program, med Bonde söker fru brukar jag faktiskt följa och jag tycker det är skitkul :) Och igår fick man reda på att de skulle följa en lespisk bond. Kul att de gör något annorlunda tycker jag :) Så det får nog bli det tidiga passet på vattengympan så jag hinne hem till Bonde söker fru :) Men det funkar ju också att kolla på tv4play.

Nä, nu får jag ta mig upp ur denna sköna säng så jag hinner plugga lite innan jag ska till skolan. Har första föreläsningen om c-uppsatskursen idag. Blir perfekt att få lite information nu så är det lite lättare att dra igång arbetet på rikigt för mig.

Mycket fika, lite plugg

2011-09-07 @ 12:26:31

Om jag inte jobbar så fikar jag med någon. Ja, det känns nästan så, och jag som borde sätta igång med plugget. Men det är ju så mysigt att bara fika och snacka skit hela dagarna. Louise och Noomi åkte nyss hem efter en mysig förmiddag här och sen i eftermiddag blir det fika med Annie. Men NU ska jag sätta igång med plugget. Tänkte göra lite research till C-uppsatsen och sen även komma igång med distanskursen på riktigt.

Ikväll är det vattengympa för gravida, ska blir så kul att börja på det! Hoppas där är massa trevliga blivande mammor man kan lära känna :) Jag provade baddräckten igår kväll som jag köpte i våras när jag skulle ta dykarcertifikat. Den funkar någon vecka till, men tajt är den.. Kanske kan köra på bikini sen när magen är för stor för baddräckten.

Babyinköpslista

2011-09-06 @ 17:59:44

Nu har jag skaffat en checklista på vad vi behöver till när lillan kommer, eller allt på listan behövs ju kanske inte från dag ett. Men det kan vara skönt att ha en lista på vad som vi behöver inhandla. Det är ju en hel del! Skriv gärna en kommentar om jag saknar något på listan.

SOVA

( ) Spjälsäng
( ) Spjälskydd
( ) Madrass
(x) Täcke spjälsäng
(x) Kudde spjälsäng
( ) Lakan spjälsäng
( ) Madrasskydd/frotté
( ) Påslakanset spjälsäng
( ) Leksaksmobil
( ) Gosedjur
( ) Sovpåse

SKÖTA
( ) Skötbord
( ) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Badbalja
( ) Badhandduk
( ) Tvål
( ) Schampo
( ) Tops
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
(x) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Babyolja

ÄTA
( ) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Bestick
( ) Tallrik
( ) Dregglisar
(x) Små handdukar

BARNVAGN
(x) Barnvagn
(x) Myggnät
(x) Regnskydd
(x) Täcke vagn/vagga
(x) Kudde vagn/vagga
( ) Lakan vagn/vagga
(x) Påslakanset vagn/vagga
( ) Åkpåse
( ) Skötväska
(x) Vagnlås

BEBISKLÄDER
(x) Body
( ) Dress
( ) Kofta, Tjockare tröja
( ) Mjukisbyxor
( ) Mössa, vantar
( ) Pyjamas
( ) Strumpor
( ) Overall-tunn
( ) Overall-tjock

TILL MIG

( ) Amnings-BH
( ) Amningskupor
(x) Amningskudde
( ) Amningslinne
( ) Amningströja
( ) Bröstvårtskräm
( ) Bindor
(x) Stödstrumpor

ÖVRIGT
( ) Babyskydd
( ) Solskydd
( ) Bärsele
( ) Barnvagnsleksak
(x) Filtar
( ) Babysitter
( ) Nappar
( ) Babygym
( ) Trådlös barnvakt

Vattengympa för gravida

2011-09-06 @ 10:25:40

Nu har jag bokat in att börja på vattengympa för gravida :) Första passet är imorgon kväll och sen resten av onsdagarna fram till jul (om kroppen orkar med). Ska bli jättekul, hoppas verkligen att jag kommer gilla passet för det känns som den perfekta träningen nu när man är gravid. Och så ska det ju bli kul att träffa andra gravida! Återkommer om vad jag tyckte om det.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen sticka till skolan och sen jobbet. Ha en fin dag allihopa!

Min söta brorsdotter

2011-09-05 @ 20:14:21

Det blev som sagt inget pluggande idag som planerat, utan istället en heldag med Lotta och Tilde. Tycker att det är dags att jag ska lära känna min brorsdotter nu, trots att hon fortfarande mest sover hela tiden. Men så mysigt det är att bara sitta med henne i famnen och mysa! Här är en mysig bild när Tilde sover på mitt bröst - mys!

Sovande Tilde


Vi tog en tur på stan med fika och ytterligare lite babyshopping :) Tilde fick en ny baby sitter och jag köpte täcke, kudde och sovklädder till vagn/vagga till vår lilla flicka. Borde nog skriva upp en lista på allt som ska inköpas till vår lillan i magen, så jag kan börja bocka av lite och får koll på vad som är kvar att inhandla.

Nybäddad vagn


Det känns nästan som lite terapi att handla alla dessa babygrejer, det blir liksom lite lättare då att förstå att vi har en liten bebis om några månader. Och så är det ju hemskt roligt med alla små söta grejer!

Så kom hösten..

2011-09-05 @ 11:50:13

Vilken skiftning från igår - från sommar värme och sol till regn och kyla. Jag ska inte klaga så mycket, tycker faktiskt att det ska bli riktigt mysigt med höst. Nu när jag inte har lika mycket energi som vanligt passar det mycket bra med höstväder, då man bara kan vara hemma och mysa utan att känna sig stressad över att man borde hitta på nogot. Och sen är det ju det med skolan också.. lite lättare att sätta sig med böckerna istället för att gå ut på stan och fika som man ofta vill göra när det är fint väder. Men idag hjälper inte det tråkiga vädret till att plugga, det blir en dag på stan med svägerskan och och lilla Tilde istället :) Har inte hunnit träffa dem så mycket efter förlossningen, så jag längtar liksom efter att lära känna min nya brorsdotter!

Kanske sista sommardagen

2011-09-04 @ 16:20:39

Vilket underbart väder det är idag, känns som riktig sommar värme. Kan det vara sista riktiga sommar dagen för i år kanske? Jag och älsklingen åkte raka vägen ner till Västra Hamnen när jag kom hem från jobb, man måste ju ta vara på en sånhär fin dag! Så nu sitter vi på ett café och njuter, planerar vindsprojektet och läser tidningar. Vad härlig söndagen blev, trots att jag var tvungen attt gå upp så tidigt till jobbet. Snart är det dags för oss att dra oss hemåt efter flera timmar slappande här. Tar en tur till MAXI på vägen hem och veckohandlar. Ikväll har jag övertalat älsklingen att vi ska laga köttbullar, potatismos och kantarellsås. Riktigt sugen på det. Så hans middagsplaner blev sågade och framflyttade till senare i veckan ;)

Tidig lunch..

2011-09-04 @ 10:17:12

Klockan är 10.12 och jag har nyss käkat lunch! Ganska tidigt, men om man äter frukost klockan 6 så är det ganska lagom :) Fördelen med att börja jobba så tidigt är ju att man slutar tidigt, idag slutar jag redan klockan 13.15. Riktigt skönt att ha nästan en hel dag framför sig! Eftermiddagen blir till att jobba med vindsprojektet framförallt för att förbereda inför mötet med vår arkitekt imorgon kväll. Nu är det back to work efter lilla "lunchrasten".

Shoppinglördag

2011-09-03 @ 20:16:00

Efter en lång dag på stan belv det en härlig sushimiddag från Chill Out (bästa sushin i Malmö enligt mig!) med älsklingen - mums! Söndagsmorgonen startas klockan 06.45 på jobbet, så en lugn hemmakväll passar bra för att orka upp.



Vi hann med en hel del på shoppingturen: täcke och kudde till lillan, lite annat smått och gott på IKEA, skor och höstjacka till älsklingen och ett par höst-/vinterstövlar till mig. Helnöjd med shoppingen :) Inte varje dag som jag och älsklingen har en shoppingdag tillsammans, men nu till hösten kommer det nog bli ett antal turer ut till IKEA, Bauhaus, osv. med tanke på vindsprojektet.

Nu är jag redo!

2011-09-03 @ 10:23:07

Igår fick jag sista pusselbiten för att känna att jag har hösten under kontroll. Jag hade lunch med Sandra, har inte träffats sedan förra året, så det var jättekul att ses! Hon har nyss skrivit uppsats i området jag ska skriva min, så hon gav mig en massa tips, från vad jag ska skriva om till vilken handledare jag ska försöka få. Nu känner jag mig redo att börja jobba på den. Känns så jäkla bra! Det har varit något som hängt över mig då jag inte vetat varken vad eller hur jag skulle sätta igång med uppsatsskrivandet. Tack Sandra! Nu känns äntligen höstens alla projekt hanterbara.

Igår träffade jag även en av januarimammorna. Det blev en mysig fredagskväll tillsammans hemma hos oss med goda kräftor :) Alltid lika kul att prata bebisar och graviditeter - speciellt med någon som är i exakt samma situation!

Idag blir det en tur till IKEA och XXXLutz för att framförallt kolla babygrejor. Dock behöver vi inte handla så mycket som jag trodde tidigare i veckan då älsklingens bror och frur har en massa babygrejer som vi får låna, som såjälsäng, skötbort, osv. Supersnällt! Tänkte då att vi skulle passa på idag att kolla grejer till vindsprojektet, typ vad vi vill ha för golv och kakel. Det är ju så himla mycket som vi måste bestämma vad vi vill ha och tänkte att det kan vara bra att redan nu ha lite koll på vad vi ungefär vill ha. Dags att dra igång dagen nu. Ha en skön lördag allihopa!

Vecka 23

2011-09-02 @ 09:55:15

Nu är vi redan i månad sex och 55,4% av graviditeten har gått! Lillan väger nu ca 450 g och är ca 27 cm lång från hjässa till häl - hon är ju redan jättestor tycker jag, och det känns. Hon är mycket aktiv och hennes sparkar och kullerbyttor är mycket tydliga. Jag har moderkakan mot ryggen, så då är det lättare att känna henne.

Magbilder vecka 23 (22+0)


Nu har jag gått upp 1,7 kg från min utgångsvikt och väger nu 55,7 kg. Skönt att äntligen börja öka i vikt - sakta, men säkert - så jag slipper oroa mig mer för det. När jag ser på min mage tycker jag att det är konstigt att jag inte gått upp mer, men det har väl tagits från andra delar av kroppen och bara omfördelat sig istället. Jag ska inte klaga, skönt om man inte går upp alltför mycket.

Att vara gravid nu är helt underbart! Jag mår inte illa längre, aptiten har kommit tillbaka och jag känner mig fortfarande inte klumpig. Jag känner mig alltså ganska normal nu, bara sparkarna och den putande magen som påminner mig om att jag är gravid nu. Så nu ska jag passa på att njuta av graviditeten innan jag vuxit till en osmidig flodhäst ;)

Är du gravid?!

2011-09-01 @ 20:17:54

Idag fick jag för första gången frågan "Är du gravid?!" En väldigt förvånad arbetskollega gapade och pekade på min mage. Jag trodde först att hon pekade på min enorma lunchtallrik som jag var på väg att sätta in i micron. Så jag sa bara: "Ja, jag vet, det är ingen liten portion." Haha!! Jag var helt övertygad om att hon visste sedan länge att jag var gravid, det vet liksom de flesta på jobb nu, i alla fall de jag brukar umgås med här. Det var som sagt första gången jag fick frågan om jag är gravid. Lite förvånad att jag inte fått frågan tidigare, men det är väl så att de flest är försiktiga med att fråga om man inte är helt säker. Vilket är mycket bra, då det inte är så kul att få den frågan när man inte är gravid... Själv har jag fått den frågan två gånger tidigare då jag inte var gravid och hade fortfarande inte kommit på att jag var laktosintollerant. Man kan ju skratta åt det idag, men då var det inte kul! Idag var det däremot superkul att få frågan :)

Wien närmar sig

2011-09-01 @ 11:02:14

Börjar blli hög tid att boka flygbiljetten till Wien nu, bara en månad kvar :) Självklart har pristet gått upp en hel del, men jag var ju tvungen att vänta tills jag fick föreläsningsschemat. Tycker det hade varit onödigt att missa något. Ska bli mysigt med en miniresa i höst, lär bli den sista på ett bra tag för sen kommer ju lillan!

Nä, nu tror jag att det är dags för en promenad i det fina vädret innan det är dags att åka till jobbet :) Tar nog en runda till Triangeln också, behöver ett par mammastrumpbyxor. Känns som det passar bättre än leggings nu när det börjar bli lite småkyligt ute.