Har vi hittat rätt hus?

2012-07-31 @ 21:41:15

Efter snart fyra veckor på rymmen från Malmö, har vi hunnit med en hel del husleverantör möten, diskussioner och funderande på vad för typ av hus vi ska bygga på vår nya tomt här uppe i Karlskrona. Det börjar mer och mer utkristallisera sig och - åtminstone för tillfället - ett specifikt hus. Det är ett hus från Eksjöhus, vilka vi egentligen hade stryket från listan då vi inte gillade säljare särskilt bra. Det är en speciell man och vi känner det är viktigt att ha en bra kommunikationen med hussäljaren. Personkemin fattas verkligen mellan den här säljaren och oss, men vi tror vi börjar förstå vad det är för en typ och vi har stött på ett par som var mycket nöjda med deras hus som levererades och köptes av samma säljare i fråga. Då vi hittat ett mycket intressant hus från Eksjöhus har vi överlagt denna husleverantör på nytt. Säljaren är i alla fall kompetent och jag tror att vi ska kunna hantera honom bra om vi slutligen bestämmer oss för detta hus. Nog pratat om säljaren. Huset har bra storlek till ett bra pris med en planlösning som vi söker. En stor fördel med Eksjöhus är att det är bra kvalitet med till exempel bra vitvaror och kök. Nackdelen med huset är dock att man inte kan ändra så mycket på det, vilket man ofta vill göra. Nu är bara frågan vad vi kan ändra. Förmodligen blir det möte med Eksjöhus i början av nästa vecka och fram tills dess ska vi fortsätta att undersöka alternativa leverantörer.
 
Så här ser husets planlösning ut med dess 144 m². Vi gillar att det finns en så kallad vuxenavdelning och en barnavdelning samt att kök och vardagsrum har en fin öppen planlösning. Vi hade till skillnad från ritningen tänkt ha en köksö mitt i köket istället för köksbordet, då det räcker med ett matbord i vardagsrummet. Så vad tycker ni om planlösningen? Det är så svårt att bestämma sig för vilket hus, så alla synpunkter är välkomna! Utvändigt ser det ganska vanligt ut och vi hade tänkt vit liggande panel.
 

Underbara sommardag

2012-07-30 @ 21:29:22

Idag har jag haft en riktigt härlig sommardag i Karlskrona med min lilla familj. Dels så har vi varit haft möte med en husleverantör och vi har fått lite mer klarhet i denna djungel, dels så har vi njutit av sommaren på stan och myst på olika uteserveringar. Underbara dag 💜

 


God stortå

2012-07-27 @ 11:32:54

Det har varit en härlig vecka i här i stugan. Lite slut i kroppen är jag allt efter en lång gårdag med målande av vår nya bastu. Jag, mamma och pappa har slet hela dagen med bastun medan Neda har stod för underhållningen. Snart är den färdigbyggd och jag ser nu fram emot att börja använda den i höst.

 

Nu är jag och Neda på väg till Karlskrona, tillsammans med mina föräldrar, där mannen redan varit i två dagar. Vädret är strålande även idag och jag är helt säker på att vi kommer att få en underbar dag ute hos svärmor på Kålö.

 

Neda fortsätter att utvecklas med stormsteg; hon snackar på för fullt nu och i förrgår i badbaljan kom hon på att det är hur kul som helst att suga på stortån!

 


Stugmys

2012-07-23 @ 15:57:46

Sommaren har verkligen kommit nu och vi njuter för fullt här uppe i Småland. Pappa och jag har satt upp barnpoolen på förmiddagen och förmodligen blir det nog mest vi vuxna som kommer svalka oss i den. Men om några dagar kanske temperaturen kommer upp en del så att Neda också kan bada. Annars fylls dagarna som vanligt här uppe med svamp- och bärplockning, puzzelläggande, läsning och goda middagar. Neda verkar trivas riktigt bra i skogen och blir alldeles lugn av att titta på löven som rör sig i vinden. Dock var natten mindre rolig då vi skulle försöka att undvika nattamningen. En amning lyckades vi hoppa över, men de andra fick jag ge med mig. Nu har jag stora förväntningar på den kommande natten och när veckan lider mot sitt slut hoppas jag att jag ska få min första hela natt på över sex månader. Men nu ska jag inte tänka på nätter, då det är en underbar dag som jag ska fortsätta att njuta av!

 


Första tanden

2012-07-22 @ 14:15:33

Åh jag missade att skriva att igår hemma hos mamma och pappa när vi satt och drack fördrinken innan maten tillsammans med goda vänner till familjen, upptäckte jag att Nedas första tand kommit upp ur tandköttet! Så kul! Nu hoppas jag dock att sötnosen är snäll mot sin mamma när hon ammar. Såhär ser hon för övrigt ut när hon glädjeskriker, vilket är det absolut roligaste att sysselsätta sig med för tillfället ;)

 


Grattis love!

2012-07-22 @ 14:09:11

Idag är det världens bästa mans födelsedag - solen skiner för en gångs skull, men tyvärr sitter vi i bilen. Vår sommartripp fortsätter; efter två veckor i Karlskrona har vi spenderat helgen hemma hos mina föräldrar och nu är vi på väg till stugan i Småland. En snabb visit blev det precis till nyfödda lilla Stella - så söt och gud vad sugna vi blir på att skaffa en till! Men Neda är ju bara drygt 6 månader och med tanke på att jag gjort kejsarsnitt så ska det helst gå ett år innan jag blir gravid igen. Plus att jag tycker det kan vara lagom med drygt två års mellanrum mellan barnen. Så vi får vänta med barn nummer två ett tag till!

 

Nu känns det äntligen som om sommaren har kommit och jag hoppas verkligen att den är här för att stanna! Jag är så sugen på sol och bad! Efter Småland blir det nog typ en vecka i Karlskrona igen och då är det helt underbart när det är fint väder så att man kan ge sig ut i båten i skärgården. Jag håller tummarna!

 


Tillbaka till tystnaden

2012-07-16 @ 22:14:34

Nu har jag äntligen bäddat ner mig i sängen efter en lång dag men möten med två olika husleverantörer, middag hos svärfar och hans respektive och även två turer till vår tomt, dels för att visa den för några vänner och nu på kvällen var vi där för att se var solen går ner. Egentligen skulle vi tillbaka och sova i stan inatt efter att ha passat svågerns hus och katt, men han och hans familj stannar längre i Göteborg så det blir en eller två nätter till här ute i huset. Jag klagar inte, här är riktigt mysigt och fridfullt ute plus att Neda sover ovanligt bra här som är så tyst. Hennes förkylning har äntligen börjat lätta om nätterna och förmodligen är den snart helt borta.

 

När det gäller husleverantörerna så var den ena riktigt bra, dock även ganska dyr och den andra var ett skämt. Bra att man kan sålla lite bland alla dessa husleverantörer. Men det är lärorikt att gå till även dem som är mindre bra, man lär sig alltid något nyttigt om husbyggande. Nu ska jag äntligen ta och läsa lite i min bok.

 


Lugna förmiddagar

2012-07-13 @ 12:05:05

Förmiddagarna här uppe i Karlskrona följer samma mönster varje dag. Då mannen jobbar på förmiddagarna går jag och Neda ut på promenad på stan. Neda sover gott i vagnen och jag sitter och njuter på en bänk i solen samtidigt som jag ringer runt till olika husleverantörer. Igår eftermiddag var vi på vårt första möte med en husleverantör för att diskutera vårt drömhus på vår nya tomt. Efter ett antal telefonsamtal nu på förmiddagen har vi ytterligare fyra möten inbokade nästa vecka med olika husleverantörer. Vilken djungel det är! Så otroligt många leverantörer med otroligt många olika hus med oändligt många valmöjligheter. Detta kommer bli en lång resa! Men kul är det allt :)

 

Snart har förmodligen mannen jobbat färdigt för dagen och tanken är att vi i eftermiddag ska åka runt och kolla på olika visningshus som de olika företagen byggt. Det är ju en sak hur husen ser ut på bild, och ibland en helt annan hur de upplevs i verkligheten.

 

För övligt fortsätter Nedas snuva på nätterna. Igår kväll testade vi med Nezeril, men borde nig ha gett henne en dos under natten också. Idag köpte jag i alla fall en nässug och hoppas på en bättre natt inatt.

 


Förkylning, dålig sömn och moln

2012-07-11 @ 11:24:33

Semestern har väl börjat sådär. Både jag och Neda är fortfarande förkylda, det är absolut ingen fara med mig men och inte med Neda på dagarna heller, men nätterna däremot är ganska jobbiga för henne. Näsan rinner nästan inte alls under dagen, medans hon blir riktigt snuving på natten. Hon har fått saltlösningsdroppar de senaste nätterna, vilket jag tror har hjälpt henne lite. Hon vaknar trots det ofta om nätterna och är uppröd över hennes snuviga näsa, så de amningsfria nätterna var ett tag sedan nu. När hon är krasslig känns det enklast att trösta med att amma. Således är det inte särskilt mycket sömn för varken mig eller mannen om nätterna för tillfället. Förhoppningsvis går förkylningen över snart. 
 
Vädret har ju inte heller varit det bästa de senaste dagarna. Så det har inte blivit så mycket stranden utan mer runder på stan. Vi har självklart haft mysiga dagar ändå trots vädret, men jag saknar allt solen nu. Det finns liksom inte så mycket att göra i en sommarstad som Karlskrona när det är tråkigt väder, eller så är det bara jag som har dålig fantasi ;) Nu är det i alla fall dags för förmiddagspromenaden så att Neda få sova lite.
 

Seg start

2012-07-08 @ 13:54:57

Semestern här upp har inte rikritg börjat, i alla fall inte för mannen då han var tvungen att sitta framför datorn och jobba hela dagen. Så för mig och Neda blev det en heldag med Nedas farmor. Det blev en tur på stan och sedan en sväng ut till Nedas kusiner. Idag är det jag som får ligga hemma, då förkylningen inte vill ge med sig och jag har åkt på en jobbig host. Så idag blir det mest att vila och hoppas på att må bättre imorgon och att den riktiga semestern ska dra igång.

Lyckan fortsätter

2012-07-06 @ 17:58:45

Lyckan fortsätter och natten till idag var den bästa hittills. Lillan nattades som vanligt vid 19.00 och ammade nästa gång vid 06.00, med bara ett break vid 23-tiden då jag fick vyssa henne ett tag tills hon lugnat sig. Jag är helnöjd! Nu hoppas jag att det håller i sig även nu när vi inte kommer sova hemma på några veckor. Vi är nämligen på väg nordostut. Först blir det ett stopp ikväll i Åhus för att hälsa på goda vänner som nyligen flyttat dit och sedan bär det av till Karlskrona där mannen kommer ifrån. Efter någon vecka blir det förmodligen en runda till Öland för att hälsa på vänner och sedan Stockholm för att hälsa på fler vänner. Det kommer således bli en ovanlig semester i år - i Sverige och relativt oplanerad då vi kommer ta en dag i sänder. Mycket beror på hur Neda trivs med att vara på vift. Men vilket fall som så ska det bli underbart ta umgås hela lilla familjen i en hel månad!
 

Mål: ingen nattamning

2012-07-05 @ 19:42:03

Nu måste jag berätta om de två senaste nätterna. På BVC-besöket för två dagar sedan sa min BVC-sköterska, precis som alla andra, att bebisar inte behöver mat under natten när de är 6 månader och hennes tips var att försöka trösta henne när hon vaknar utan att ge henne bröstet, vilket jag typ aldrig orkat prova tidigare. Jag har varit så extremt laddad inför att försöka dra ner på nattamningen, så igår natt gjorde jag ett försök. Det bästa hade varit om mannen hade tröstat Neda, då hon vet att det är jag som har maten, men han har för mycket på jobbet denna vecka för att orka vara uppe om nätterna. Så jag gjorde att försök själv - och det gick helt klart över förväntan. En vanlig natt brukar se ut så att jag nattar och ammar vid 19.00, hon vaknar och får mat vid ca 22.00, 01.00, 04.00 och ev någon gång till innan hon vaknar för natten vid 08.00. Så igår natt var det liknande; hon nattades vid 19.00 och vaknade 22.00 då jag i ungefär 20 minuter stod med Neda i famnen i hennes rum och gungade och sjöng hennes vaggvisa, till sist blev hon lugn och jag kunde lägga ner henne och gå ut från rummet och hon somnade därefter om. Nästa gång hon vaknade var vid 00.30 då ammade jag henne. 03.00 vaknade hon igen och denna gången gav jag henne bara lite vatten och hon blev snabbt lugn så jag kunde gå och lägga mig igen utan att amma. Sen ammade hon 04.00 och vaknade sedan strålande glad för natten 08.00. I did it! Jag var så överlycklig att det fungerade! Och inatt var det bästa  av allt; hon nattades 19.00, vaknade och fick mat 01.00 samt 05.30 och vaknade sedan för natten ungefär 08.00. Vilken förändring! Nu hoppas jag så innerligt att hon sover bra även inatt, annars får jag upp och trösta och vägra bröstet. Minst fyra timmar vill jag att det ska gå mellan amningarna. Och så småningom kommer jag att vägra bröstet helt på nätterna för att vänja henne av vid att äta på natten. Så alla mammor där ute som är trötta på att amma på natten: prova att trösta och vägra bröstet och ge inte upp, det kan ta tid att lugna de första gångerna. 

Ett halvår gammal

2012-07-03 @ 10:48:56

Idag fyller vår solstråle 6 månader. Tiden går så snabbt. Nu på morgonen har vi varit på BVC på 6-månaderskontroll med läkarbesök. Allt såg fint ut och hon växer mycket bra - hon hade gått upp ett drygt kilo sista månaden! Så nu väger hon 7760 g och är 69 cm lång. Det känns väldigt bra att hon gått upp så bra, för med tanke på sista eller kanske de två sista dygnen har Neda börjat vägra bröstet. Några klunkar har hon ibland fått i sig innan hon vänder ut huvudet och gallskriker och vägrar fortsätta. Idag på morgonen och förmiddagen har hon totalvägrat. Tur hon är duktig på att äta gröt! Tidigare har hon fått gröt morgon och kväll och någon matpuré mitt på dagen, men nu trappar jag upp det till två mål mat under dagen. Blir orolig att hon inte får i sig tillräckligt. Idag ska jag försöka att inte oroa mig så mycket - idag ska vi ju fira att sötnosen fyller halvåret!
 

Inte ett pip

2012-07-02 @ 10:09:09

Den gångna helgen innehöll mycket sociala aktiviteter. I fredags hade vi kompisar från Helsingborg på besök och i lördags åkte jag, utan man och barn, till Helsingborg för att fira en annan vän som fyllt år. Så för mig var det utgång och en barnfri natt. Det var riktigt kul att gå ut och dansa med vännerna, det händer ju inte så ofta längre precis. Men kanske det bästa av allt var att det inte var några som helst problem för Neda att ta flaska när jag var borta - hon sa inte ett pip! Det hade varit ett perfekt tillfälle att sluta amma i helgen i och med det, men jag känner mig inte helt redo för det. Jag tycker det är så himla smidigt att amma. Förutom på nätterna. Men det är ju bättre att amma än att behöva värma en flaska. Jag hoppas verkligen att hon snart slutar äta på nätterna. Försöket med vattenflaska gick sådär. Imorgon ska vi dock till BVC på 6-månaderskontroll så då blir det att diskutera nattsömnen, och jag hoppas innerligt att hon har något bra tips till mig för jag är så trött på det. Men nu är det morgon och dagarna med Neda är helt underbara! Idag ska vi ner till Scania badet och lägga oss på en filt och mysa.
 
(För övrigt ligger blogg.se-appen nere, och således blir det tyvärr färre inlägg här på bloggen.)