Hej vecka 9

2011-05-30 @ 20:48:21

Idag går jag in i vecka 9, alltså 8 + 0. Bebisen har fördubblats i storlek jämfört med förra veckan, helt otroligt vad den växer snabbt!! Den är 2-3 cm lång, i storlek med en rosenknopp - så fint skrivit på libeor.se :). Mitt illamående är ganska hanterbart nu, men det tar på energin... Men det är bara att hålla ut och hoppas på att jag fortsätter må bättre och bättre!

 

Inatt sov jag med mandelolja i håret som jag skrev om igår. Tror inte att det blev någon enorm skillnad på håret, men det känns faktiskt mjukare och ser lite friskare ut.

 

Känner mig lite oroad angående vår boendesituation för tillfället. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra, men en ska är jag säker på och det är att det ska vara färdigt till den lille kommer ut. Antingen ska vi bygga upp vår lägenhet så att det blir en etagelägenhet med TAKTARASS, och det kommer i så fall bli en riktig drömlägenhet. Alternativt att vi renoverar lägenheten så som den är bara bygger ut till ett större badrum. Det är dels en pengafråga, men även en fråga om hur länge vi egentligen vill bo mitt inne i Malmö. Vi får se hur det blir, men jag hoppas vi kan bestämma oss snart så vi kan börja bygga i slutet på sommaren. Och ja, jag är ganska otålig också. Som min älskling kallar det: jag håller på att bygga bo nu när jag ska bli mamma. Haha, han är söt!

 


Gravid- och mandelolja

2011-05-29 @ 19:51:00

Pratade nyss massa bebis- och graviditetssnack med min bror och hans sambo som också ska ha barn, men redan i augusti. Superkul att det blir så tajt mellan våra barn - bara 5 månader :) Samtidigt som det är skönt nu för mig undergraviditeten att ha någon att ringa när konstiga saker händer med min kropp nu när bebisen växer i magen.

 

När mina föräldrar var och hälsade på för någon vecka sedan, så fick jag graviditets- och mandelolja av mamma att smörja in magen för att undvika bristningar.

 

Gravidolja

 

Gravidolja

 

 

Vet att det är väldigt tidigt att börja med det redan med tanke på att magen inte börjat växa än, men det kan ju inte skada att vara lite förebyggande :) Och jag gör allt för att ta med mig så lite vikt som möjligt när det är dags att flyga hem till Sverige igen (blir nog ändå två resväskor och två handbagage). Så jag tänkte använda upp oljorna innan jag ska hem. Men så har jag en idé: mamma (som jobbar på apotek) berättade om att många kvinnor som bär slöja använder mandel olja som någon typ av inpackning i håret för att ge det näring. Så då tänkte jag att det måste jag ju prova :) Tänkte sova med det i håret inatt eller imorgonnatt, återkommer med hur resultatet blev!

 


Namn till bebisen

2011-05-29 @ 00:06:01

Hemkommen efter en härlig power walk. Första riktiga motionen på länge! Tanken var dock först att jag skulle träna på gymmet på Dixon, men när jag kom dit visade det sig att det är stängt hela helgen plus måndag på grund av Memorial Day.

 

Förmiddagen spenderade jag på Skype med min älskling och temat var bebisnamn :) Jag tycker det är riktigt kul med namn och viktigt att komma på något riktigt bra. Jag vill att det ska vara ovanligt, men samtidigt inte konstigt eller svårt att uttala. Vi har nog 10-15 namn på både flicklistan och pojklistan. Sen tror jag ju inte att vi kommer bestämma oss förrän efter bebisen är född, det är ju viktigt att det känns rätt och passar på den lilla bebisen. Men det är nog bra att ha lite förslag så det inte blir så svårt att välja när det är dags!

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja plugga för en av mina finals.

 


Blomsterleverans

2011-05-27 @ 00:21:24

Naaw, fick nyss en blomsterleverans från min söta älskling! Underbara blommor: bukett med min favorit blomma Orkidé. Men det bästa var ändå det söta kortet han hade skrivit till! Så gulligt av honom!

 

Blommor från älskling

 

Blommor

 

 

Nu kommer jag gå runt och le resten av dagen :)

 


Gravidsmycke

2011-05-26 @ 19:55:32

Käkar min andra frukost idag. Frukost är ju viktigt, så i och med att jag inte får i mig så mycket åt gången så får jag helt enkelt dela upp det i två frukostar istället :)

 

Jag har alltid tyckt det är så sött när gravida har ett halsband i form av en boll som rullar över magen. Nu har jag upptäckt att smyckena har en innebörd också! Tydligen så finns det en liten bjällra i bollen som är ganska tyst, men som barnet i magen hör från vecka 20. Ljudet ska lugna bebisen i magen då den känner igen ljudet, och även efter födelsen känner bebisen igen ljudet och blir lugn av det.

 

Gravidsmycke

 

Gravidsmycke

 

 

Vilken smart grej - måste ha! Och det finns hur många olika modeller som helst, men jag tror att jag gillar de enkla mest.

 


Redo för en myshelg

2011-05-26 @ 05:13:26

Nu har jag laddat upp för en mys helg hemma ensam - kylen är full av frukt, bär, oliver, god ost m.m. Alla mina roomies kommer åka bort över helgen några till stor konsertfestival och en annan på någon annan campinggrej. Ska faktiskt bli riktigt skönt att vara hemma själv i det stora huset och bara ta det lugnt, plugga lite och så borde jag ta mig i väg till Dixon och träna. Jag har inte tränat på över två veckor nu på grund av mitt illamående. Men nu börjar jag känna mig bättre, i alla fall på kvällarna, så nu måste jag helt enkelt ta mig dit och träna lite. På tal om illamående så har jag precis köpt ett seaband som trycker på en akupunkturpunkt som ska motverka illamående. Hade varit underbart om det hade fungerat :)

 

Om mitt första möte på MVC som jag pratat om tidigare, så blev det i vecka 16, vilket är ganska sent. Men min pojkvän pratade med barnmorskan som sa att det inte gör något bara jag mår bra och det gör jag ju. (Eller rättare sagt jag mår normalt för en gravid kvinna!) Så jag får hålla ut, vill inte byta mottagning då jag hört av två vänner som gått dit att de trivdes mycket bra där, plus att det bara är typ två kvarter från var vi bor!

 

Dags för mig att laga lite kvällsmat och hänga med mina underbara roomies :)

 


Graviditetsdietist

2011-05-25 @ 03:04:21

Nu har jag massa ny inspiration när det gäller mina mat och matvanor :) Jag har varit hos en graviditetsdietist idag, och det var verkligen givande. Senast imorse höll jag på att bli galen av min konstanta hunger, illamående och inte någon idé på vad att äta. Kanske det viktigaste jag tog med mig från mötet med dietisten var att det är helt ok att äta hela  tiden, vilket känns väldigt onormalt för mig, men underlättar verkligen mitt mående. Hon påpekade bland annat att det är viktigt att äta protein till varje måltid. Till exempel gav hon mig det mycket amerikanska förslaget att äta äpple tillsammans med JORDNÖTSSMÖR! Självklart ska det testas :) Under vårt samtal kom jag på att jag nog äter lite för lite fett och även mjölkprodukter (då jag är laktosintolerant), och då hade hon ett bra tips att jag ska äta vällagrad ost - mums! Jag tror också att jag ska försöka få i mig mer fullkornsprodukter, men herregud vad det än mycket svårare när man bor i USA. Men snart är jag hemma! Mest längtar jag efter min älskling, men på andra plats kommer MATEN. Det ska bli underbart härligt att komma hem till den svenska maten som man känner till så mycket bättre och som överlag är betydligt nyttigare.

 

Nog pratat om mat! Eftermiddagen spenderade jag men en fika ute i solen på campus med mina två söt svenska vänner :) Riktigt mysigt att träffas! Den senaste terminen har vi inte umgåtts särskilt mycket, då vi läser olika kurser nu och träffar inte längre varandra automatiskt. Men de finns ju kavar i mitt liv när jag kommer hem till Sverige igen, till skillnad från så många andra här..

 

Hmm, en halvtimme sedan jag åt senast - hungrig igen. Haha!

 


Vecka 8

2011-05-23 @ 18:11:53

Wiii, pratade precis med min vän som berättade att hon nyss fått reda på att hon också är gravid!! Stort grattis till henne och hennes man! Himla bra tajming måste jag säga, nästan bara två veckor är det mellan våra graviditeter. Nu kan vi älta graviditeter och bebis-sknack hur mycket som helst :)

 

Idag går jag in i vecka 8. Tiden går så snabbt för tillfället, men kan tänka mig att den går betydligt långsammare i slutet av graviditeten. Illamåendet och tröttheten hänger fortfarande kvar, men i betydligt mindre grad. Måste bara tänka på att äta ofta, vilket inte är så lätt att komma ihåg alltid! Men man lär sig nog snart.

 

Min älskling bokade tid till vårt första möte på MVC idag. Vi fick en tid den 20/7 och då är jag redan i vecka 16. Är inte det lite sent för att vara första mötet? Någon som vet? Ska nog försöka ring imorgon igen och höra om vi kan få ett tidigare datum. Man är ju lite otålig också, vill ju försäkra sig om att allt är bra med bebisen där inne!

 

Nu är det dags för min andra frukost innan jag sticker iväg till skolan!

 


Home, sweet home!

2011-05-22 @ 03:07:36

Äntligen hemma efter en kaffe-drickande, sjungande och "dansande" bilfärd hem från Portland - allt för att inte somna. Jag är helt otrolig på att köra bil själv, blir så himla sömnig. Det enda som hjälper för mig är att prata i telefon, men det är ju förbjudet att köra och prata telefon här.. Jag och knutten i magen överlevde i alla fall :)

 

Idag hittade jag förresten äntligen TOMS-skor som jag har haft problem med att hitta i rätt färg och storlek. Vet inte om det finns i Sverige, men det speciella med dem är att för varje par man köper, så ger TOMS ett på skor till behövande barn. Mycket fin affärsidé tycker jag, så det måste man ju stödja då! Plus att de är väldigt bekväma och även snygga sommarskor.

 

Nyinköpta TOMS

 


TOMS

 


Dags för lite tentaplugg inför tentan på tisdag. Inte den roligaste sysselsättningen såhär på en lördag eftermiddag. Ja, ja, vad är en bal på slottet? ;)

 

 




Shopping & grodlår

2011-05-21 @ 06:11:32

Nyss hemkommen till hotellrummet i Portland. Proppmätt efter en trerätters middag med mamma och pappa. Gissa vad vi åt till förrätt!? Grodlår! Första gången jag käkade det, och det var faktiskt gott! Typ som kyckling men mycket saftigare.

 

Kvällens förrätt: grodlår

 

Grodlår

 

 

På vägen hit till Portland idag stannade vi till på Woodburn och shoppade lite. Jag köpte faktiskt mina första mammakläder :) Två klänningar: en svart och en blå/grön blommig som jag funderar på att ha på bröllopet vi ska på i Augusti, och så köpte jag leggings med "belly panel". Det blev också en tur till Tommy Hilfiger, där jag köpte två tröjor och ett par vita shorts. Mycket nöjd efter den shoppingturen och det var enormt kul att testa och köpa mammakläder!

 

Shopping på Hilfiger

 

Hilfiger

 

 

Nu ska jag krypa ner och kolla på en film, och vänta tills det inte är för tidigt att ringa min älskling hemma i Sverige.

 


Vattenmelon i stora lass

2011-05-20 @ 02:22:13

Jag hade helt rätt - det blev en underbar dag, eller rättare sagt ÄR! Ligger ute i solen och pluggar, äter god vattenmelon och mår prima för en gångs skull, inget illamående :)

 

Underbart god vattenmelon

 

Vattenmelon

 

 

Pratade med min underbara vän Emmelie idag och berättade att jag är gravid. Men det visste hon redan, för hon hade drömt det inatt! Haha, så sjukt! Det var i alla fall riktigt kul att prata med henne. Ska bli så kul att komma hem till alla vänner snart, de är starkt saknade för tillfället!

 

Dags att återgå till min melon och mitt pluggande.

 


Äntligen!

2011-05-19 @ 18:33:39

Jippii!! Äntligen en morgon som jag inte mår särskilt illa! Så underbart skönt! Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt bra dag. Först blir det massa pluggande som jag inte fick gjort igår, sen kommer mamma och pappa som har varit vid kusten några dagar och så blir det middag med dem och planera inför helgen. Planen är att åka till Portland på fredag och sen åker de hem till Sverige därifrån på Söndag. Och nu när jag känner mig så här bra så kommer jag nog absolut att hänga med till "storstaden".

 

Bara tre veckor kvar i skolan nu och bara fyra veckor kvar i USA överhuvudtaget. Ska bli underbart att komma hem till älsklingen som kan ta hand om mig när jag mår illa och så. Men förhoppningsvis kommer illamåendet att var bort tills dess!

 


Zzzz Zzzz

2011-05-19 @ 07:22:32

Idag har jag inte gjort mycket. Jag är så otroligt trött att jag är inkapabel till att göra något överhuvudtaget. Ganska frustrerande när man har en hel del pluggade man borde göra. Dagen har gått ut på att vila i sängen, solade lite och slappa på soffan. Imorgon får jag nog dricka lite kaffe så jag får något gjort!

 

En glad nyhet är att jag nu mest mår illa på morgonen. Jag mår väl inte prima under dagen, men det är en betydlig förbättring än tidigare. Jag har kommit på att jag måste TVINGA mig att gå ner i köket direkt på morgonen och bre en knäckemacka och ÄTA den, vilket inte är det lättaste... Jag har också kommit på att tomater är ganska lätt att äta när man mår illa :)

 

Jag var på Student Health Care igår och pratade med barnmorskan och kollade mina järn-värden, som jag tidigare skrev om att jag misstänkte att de var för låga. Men jag hade normala värden :) Jag berättade för barnmorskan att jag har svårt att äta och är rädd att jag inte får i mig tillräckligt med näring, så hon bokade en tid på tisdag till mig hos en graviditetsdietist. Ska bli härligt att få lite tips!

 

Skalmans sovklocka ringer för femte gången idag. God natt!

 


Stress = illamående

2011-05-16 @ 23:56:01

Idag har jag kommit på att jag mår mer illa när jag stressar, det måste vara så. Idag hade jag presentation i skolan, vilket jag lätt blir stressad över. Mådde enormt illa hela morgonen, och nästan direkt efter presentationen mådde jag bättre. Och det har varit likadant de senaste dagarna, de dagar jag har stressat mer och känt mig mer stressad över skolan, så har jag mått mycket sämre. Jag måste helt enkelt ta det lugnare och vara i god tid med allt skolarbete såhär inför finals week.

 

Ikväll blir det svensk mat, kommer förmodligen blir mumsiga köttbullar, potatismos, brun sås och lingonsylt om jag hittar, annars tranbärssylt som tydligen också fungerar till det. Ska bli spännande och se vad mina amerikanska roomies tycker om det :) Uppdaterar er om det imorgon!

 

Nu ska jag ta en power nap (känns som om det är det enda jag gör nuförtiden) och sen ska jag iväg på min sista scuba diving-lektion.

 


Hemresan är bokad!

2011-05-16 @ 07:09:57

Idag bokade jag min resa hem till Sverige. Tanken var först att mannen skulle komma över när min skola slutar och att vi skulle resa lite innan min hemresa till Sverige. Men planerna blev ändrade, både jag och min älskling ser mer framemot att umgås hemma i lugn och ro, åka upp till vår stuga i Småland och kanske en mindre road trip i Sverige innan det är dags att börja jobba igen. Så den 16 juni flyger jag hem ifrån Seattle. Den nya planen är nämligen att jag följer med min roomie Meru till hennes familj i Seattle och spenderar mina sista dagar i staterna där. Det kommer att bli ett bra avslut på detta äventyr.

 

Idag har min illamående äntligen lugnat ner sig lite, och jag har inte mått konstant illa. Mycket skönt! Men jag har dock haft lite ont i min vänstra sida, typ nere vid äggstocken. Jag oroar mig nog i onödan, men jag har hört att det kan vara farligt. Får vänta tills imorgon och se hur det känns då.

 

Nu är det dags att krypa ner och fortsätta kolla på "Somewhere" som jag började kolla på igår kväll. Verkar vara en ganska skum film dock..

 


San Francisco

2011-05-15 @ 06:28:11

Nu sitter jag ensam på mitt hotellrum och myser, skönt att vara själv efter att umgås hela dagarna med sina föräldrar. Vi har haft riktigt mysiga och fullspäckade dagar i San Francisco. Vi åkte bland annat ut till Alcatraz på en tur som var otroligt intressant och lite skrämmande, vi gick på akvarium, såg de berömda sjölejonen som tagit över en del av hamnen, och en hel del annat. Så nu ska det bli skönt och komma hem och ta det lite lugnt, jag behöver så otroligt mycket sömn för tillfället, hoppas det inte håller i sig så till finals week, i så fall vet jag inte hur det kommer att gå.. Och mitt illamående är inte nådigt, det är inte många minuter per dag som jag inte mår illa. Förhoppningsvis lär jag mig att handskas med det bättre snart. Saknar dock min man som borde komma med frukost på sängen till mig!

 

 

Bläckfiskar, San Francisco Akvarium

Bläckfisk


 

Rocka, San Francisco Akvarium

Rocka

 

Sjölejon

Sjölejon

 


Nu ska jag krypa ner i den stora king size sängen och kolla på film tills jag somnar. Sen är det nog bara några få timmar bilfärd kvar hem imorgon.

 


Skaldjursfrossa

2011-05-13 @ 07:10:41

Nyss hemkommen efter en enorm skaldjursfrossa här i Fisherman's wharf i San Francisco. Käkade på Joe's Crab Shack, precis som senast jag var här, vilket är en upplevelse för sig. Mitt under måltiden höjer de volymen och alla servitriser och servitörer börjar dansa vilt, går inte att gå ifrån den restaurangen utan ett leende på läpparna. Nu är jag dock mätt så jag mår illa. Hela dagen har jag antingen mått illa för att jag känt mig hungrig eller för att jag ät för mätt, och jag blir mätt hur snabbt som helst. Lösningen måste ju då vara att äta lite och ofta, ska försöka köra på det imorgon.

 

Bilresan hit till San Francisco idag var helt underbar (förutom mina sunder av illamående och hormonrubbningar). Naturen i södra Oregon och norra California är så vacker och varierande, vilket är tur annars hade man nog inte stått ut med nio timmars bilfärd. Synd att man inte kan fånga vyerna på bild så bra.

 

 

Snötäckt berg

 

Bilresa

 

Imorgon blir det att visa runt föräldrarna i staden och förmodligen massor mer skaldjur. Blir nog så när vi alla är tokiga i skaldjur och bor vid Fisherman's Wharf ;) Dags att krypa ner i sängen nu så guiden är på hugget imorgon.

 


Kan det vara järnbrist?

2011-05-11 @ 08:30:40

Fortfarande hur trött som helst, men svårt att sova på kvällarna. Hur går det ihop? Och blir yr och håller nästan på att svimma på Yogan nu efter att jag blivit gravid. Misstänker att jag kanske kan ha järnbrist, så var nyss på Fred Mayer och handlade massa jordgubbar. Det är dock järn i mina kosttillskott, men misstänker att det inte är tillräckligt för mig. Borde gå till Student Health Care nästa vecka och kolla upp mina blodvärden.

 

Imorgon börjar i alla fall vår minisemester till San Francisco och jag kan sova hur mycket jag vill (vilket jag förmodligen dock inte kommer att prioritera). Vi åker driekt efter min scuba-tenta imorgon eftermiddag. Tyvärr kommer jag inte kunna slutföra scuba-kursen och få mitt dykarcertifikat här, då man inte får dyka när man är gravid. Men jag kommer bli klar med allt annat än själva sista open water dyket, och det kan jag göra i Sverige när knutten kommit till världen.

 

Hög till att försöka somna nu, lång dag imorgon, kommer formodligen köra så långt söderut vi orkar imorgon kväll. God natt USA och god morgon för er i Sverige!

 


Zzzz

2011-05-10 @ 07:18:43

Hur mycket sömn kan min kropp egentligen behöva? Jag tycker att jag är trött hela tiden nu. Idag gick jag hem mellan två lektioner i skolan och sov i nästan två timmar, trots det har jag känt mig hur trött som helst hela eftermiddagen och kvällen. Antar att jag bara måste acceptera det och sova extra mycket nu, och låta kroppen göra sitt.

 

Nu har jag äntligen fått leverans från Sverige av kosttillskott för gravida, hade bara multivitamin kvinna innan. Kan ju hoppas på att jag får lite mer energi av det!

 

 

Kosttillskott för gravida

 

 

 

Kvällen var trots min trötthet jättemysig. Jag åkte ut till kusten med mina päron och åt på en otroligt god fiskrestaurang precis vid havet. Enormt fin utsikt över stilla havet och solnedgången!

 

 

Solnedgång i Newport

 

Newport

 

 

Nu sitter jag och lägger in massa graviditets-appar i pappas nyinköpta iPad. Han får skylla sig själv när han ber mig att starta upp och registrera den ;)

 

Imorgon bär det av till Eugene för ytterligare en shoppingtur. Blir mycket shopping nu så här i början av päronens vistelse, då de kom hit med en tom resväska. Får se om jag kan hålla mig undan från bebiskläderna nu..

 


Lång shoppingdag

2011-05-09 @ 08:15:23

Nu är jag äntligen hemma efter en lång shopping dag som slutade med middag på underbara Restaurang Magenta. Hela dagen spenderades på Woodburn outlet center med mina nyhitflygna föräldrar. Herregud var jobbigt det var att se alla söta små bebiskläder och inte veta könet på lilla knutten i magen. Jag vet att det är väldigt tidigt att redan köpa kläder till bebisen, men det är också väldigt svårt att låta bl när man ser så mycket sött och tufft. Så två saker blev det i alla fall: en body från Tommy Hilfiger och ett par tuffa Converse. Försökte göra inköpen unisexa, så det kan fungera till både om det blir en flicka eller pojke. Vad tycks?

 

 

Body från Tommy Hilfiger

 

Body från Tommy Hilfiger

 

 

Tuffa Converse

 

Tuffa Converse till lilla knutten

 

 

Till mig själv blev nya träningsbyxor, en ryggsäck och ett helt underbart fint halsband. Nu är det dags att krypa ner i sängen, kommer somna direkt efter denna långa men härliga första dag med päronen.

 


Svårt att inte berätta

2011-05-08 @ 06:42:21

Pojkvännen kunde inte hålla sig längre till vännerna. Inte så konstigt med tanke på att han spenderade kvällen med alla dessa relativt nyblivna mammor och pappor, som är hans nära vänner. Känns lite tråkigt att inte var där när han berättar, men jag fick pratat med några av dem över telefon. Otroligt vad andra kan vara glada över att man är gravid :) En glad nyhet jag fick var att ett av paren har börjat jobba på nummer två, hade ju varit hur kul som helst att vara mammalediga tillsammans.

 

Herregud vad jag börjar sakna alla vännerna där hemma, blir extra påtagligt nu när jag är gravid och längtar så till att komma hem och prata med alla mammor och blivande mammor jag känner. Och såklart min "vanliga" vänner, jag tror dock inte att jag kommer att kunna hålla mig tills jag kommer hem och berätta för dem, men det hade ju varit roligare än att göra det över skype. Men men, vi kan ju köra med kamera så jag kan se reaktionerna :)

 

Tre timmar kvar, sen är det dags att hämta blivande mormor och morfar som just nu är på väg hit. Känner på mig att det kommer bli två riktigt härliga veckor med dem. Mamma har redan planerat att vi ska köpa de första babykläderna till knutten och jag säger inte emot :). Lite tidigt - jag vet - men det är svårt att låta bli, speciellt när man är i USA och det är så mycket billigare än hämma. Uppdaterar de kommande inköpen snart!

 


Min kropp är helig nu

2011-05-07 @ 18:26:43

Känns otroligt hur mycket mer jag bryr mig om min kropp nu. Jag har i stort sett alltid varit en tjej som bryr mig om vad jag äter, men nu är det helt annat. Jag undviker sötsaker nästan helt nu, kommer dock kanske inte vara riktigt så under hela graviditeten, men ändå. Jag äter så näringsrikt jag kan, vilket är en utmaning när man bor i USA för tillfället, så mycket organsikt jag kan och jag äter ofta. Jag har nog aldrig varit så här nyttig och medveten om vad jag äter. Känns som min kropp är helig nu och att jag har ett enormt ansvar på ett helt annat vis än tidigare. Jag vill ju att den lilla knutten där inne ska ha det så bra som möjligt och växa sig stor!

 

Inte nog med mina nya matvanor, jag har kommit igång med träningen igen efter en ganska lång paus sedan spring break. Det känns liksom som en extra push att gå och träna nu. Jag har bland annat fått för mig att om jag tränar magen ordentligt, och även ryggen då såklart, så hjälper det både vid förlossningen och efter förlossningen för att återhämtas. Stämmer detta egentligen?

 

Hoppas jag kan fortsätta på detta spåret - gärna resten av mitt liv:)

 

Nu ska jag börja dagen med att gå och träna på Dixon. Sen kommer mina föräldrar ikväll från Sverige och hälsar på mig i två veckor. Har verkligen sett framemot att träffa dem, har inte sett dem sedan jag åkte hit i slutet av december förra året. Och det är extra kul att träffa dem nu när jag är gravid! Kommer fråga mamma tusen frågor om hur hennes graviditet var, skönt att ha någon som vet :)

 


Vad händer i kroppen?

2011-05-07 @ 02:28:20

Jag kan inte sluta googla graviditeter, om vad jag ska tänka på och vad som händer i kroppen. Det är ju så otroligt häftigt!

 

Jag hittade nyss mycket intressanta och sammanfattande filmer om vad som händer i magen och även tips för till exempel kost. Jag lärde mig bland annat att barnets hjärta börjar slå vecka 5 - så häftigt! Här är länken till första filmen om graviditetens 1 till 9 vecka:

 

http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-weeks-1-to-9_10302602.bc

 

Babycenter har också en mycket rolig app till både iPhone och Andorid. Appen har koll på var man är i graviditeten och vad det är som händer i kroppen just då och olika tips som är bra att ha koll på. Man kan till exempel räkna ut sitt BMI och utifrån det se hur mycket man borde gå upp ungefär.

 

Nu är det dags att ta mig ur min lilla bebis bubbla och gå ut och käka och sen kolla på bio med vänner. Tror det blir Kings Speech. Perfekt fredagskvällssysselsättning för den havande :)

 


Vänta med att berätta?

2011-05-06 @ 16:54:44

Jag vet att många rekommenderar att vänta med att berätta att man är gravid till i alla fall vecka 12, då risken för missfall är betydligt mindre. Men hur lätt är det att inte berätta? Igår till exempel: här i USA firar man Cinco de Mayo, så vi åkte till en mexikansk restaurang för att äta mexikanskt och dricka margaritas. Endast mina två roomies i sällskapet på sju visste att jag är gravid. Ska jag förklara varför jag inte dricker margaritas med dem? Jag kom istället med en dålig ursäkt om att jag behövde plugga senare på kvällen. När jag senare på kvällen berättade för en av tjejerna, så hade hon tydligen redan misstänkt det - så klart! Och jag är redan i vecka 3 eller 4, hur ska jag lyckas med att inte berätta det för typ ALLA omkring mig? En annan anledning till att det är svårt att inte berätta för de omkring mig, är ju att jag går runt och tänker på det HELA TIDEN. En fördel är ju dock att jag åker hem till Sverige i Juni, och många av människorna här kommer jag inte träffa igen. Men det är ändå svårt att bestämma vem och när man ska berätta tycker jag.

 


Ett embryo

2011-05-06 @ 01:26:26

Jag kom precis hem från Student Health Care, där jag fick mitt tredje positiva resultat utav fyra - jag är verkligen gravid! Jag har aldrig varit lyckligare än de senaste dagarna, detta känns helt underbart!

 

Det hela började när min pojkvän var och hälsade på mig här i USA, där jag pluggar under ett halvår. Han var här bara en vecka, och jag trodde inte ens att jag var fetril under den veckan. Tydligen hade jag inte särskilt stor koll på läget, för det var jag absolut. Ungefär en och en halv vecka efter att han hade åkt kände jag mig öm i brösten, och bestämde mig för att ta ett graviditetstest. Det första testet jag tog var positivt, men det var fyra dagar innan min förväntade mens, och jag tolkade bipacksedeln att jag inte kunde lite på det resultatet fullt ut. Nu vet jag dock att det endast är om resultatet är negativt som man inte kan vara säker på att det stämmer. Nu har jag i alla fall varit på en vårdcentral och fått min graviditet fastställd av även dem.

 

Här är mitt tredje bevis, som blev gjort hemma hos min vän i Seattle då vi var där över helgen:

 

 

Efter lite googlande idag fick jag reda på att denna vecka, vecka 3, är egentligen den första veckan som jag är gravid, tekniskt sett. Detta är fostrets första vecka, men embryot är bara en cellklump som växer och delar sig snabbt.

 

Det är otroligt häftigt att veta att det är något son växer och utvecklas inuti mig. Jag njuter redan av att vara gravid.

 

Hoppas ni följer mig och mitt lilla embryo här. Jag ska uppdatera så ofta som möjligt.