Vad hände egentligen inatt?

2012-05-31 @ 19:09:56

Jag förstår fortfarande inte vad som var felet inatt. Neda vaknade bland annat vid 02.00 inatt, som vanligt genom att gnälla lite. Det som däremot aldrig händer är att Neda då vägrade bröstet. Jag och min sambo blev minst sagt förvånade - Neda vägrar inte ens bröstet om hon är mätt. Men inatt gjorde hon det och hon bara stortjöt. Vi provade till och med att blanda en flaska ersättning till henne, men den var lika ratad som bröstet. Efter en bra stund tog hon helt plötsligt bröstet. Nästa gång hon vaknade tog hon bröstet som vanligt igen. Vad hände där egentligen? Kanske en mardröm?

Idag har jag och Neda myst hemma på förmiddagen (bland annat tränat på att äta majskrok, svårt att hitta rätt till munnen) och på eftermiddagen åkte vi hela familjen in till Tingsryd och handlade maten till namngivningen på lördag. Neda är nu nattad, men har inte somnat än, utan ligger och gör små ljud med munnen, snart somnar hon nog. Så skönt att hon är så lätt att natta för tillfället (vågar inte säga för mycket, för sånt kan ju ändras fort).


Övning ger färdighet

2012-05-30 @ 19:13:25

Vi försöker ge flaska en gång om dagen, då vi vill att Neda ska gilla flaskan. Idag har hon till och med lärt sig att hålla i det själv ;)

Jag och sötnosen tog en tur in till Tingsryd även idag för att handla lite inför namngivningen på lördag. Bland annat köpte jag en ny blus, då klänningen jag planerat ha blir för kall att ha på sig på lördag enligt väderleksrapporten. Imorgon blir det ännu mer fixande så som inhandlande av all mat. Ikväll tänkte vi fortsätta planera ceremonin som vi ska hålla för Neda på lördag. Jag tänkte att vi kunde plantera ett träd här som Neda kan växa ikapp med. Gud vad mycket planering en namngivning kräver, men det är ju kul också!


Orolig.

2012-05-29 @ 13:26:40

Hela förmiddagen har präglats av oro. Efter amningen imorse rapade Neda upp lite mjölk som hon ibland gör, men idag var mjölken rosa! Herregud vad orolig jag blev - vad kam detta bero på?! Efter ett antal telefonsamtal till Sjukvårdsupplysningen, vårdcentraler här uppe i Småland och till sist en barnakut fick jag ett lugnande svar. Förmodligen beror det på något blodkärl i mitt bröst som läcker, alltså inget farligt. Neda beter sig precis som vanlig, är lika glad som hon brukar och för tillfället skrattar hon åt allt jag säger och gör. Nu är jag och sötnosen i Tingsryd medan den stora älsklingen var tvungen att stanna hemma i stugan och jobba. Vi har precis handlat mat och sitter nu och käkar lunch på ett café är i lilla byn.


BVC-besök

2012-05-28 @ 19:20:09

Snart blir vår lilla sötnos 5 månader och idag var vi på månadens BVC-besök. Neda är nu 67 cm lång och väger 6740 g. Kul att se att hon växer så bra! På längden är hon en bit över medel och vikten följer hon sin kurva som ligger precis under medel.

Förutom BVC har vi varit och tränat på SATA, lunchat med vår tredje familjemedlem, varit på stranden med några vänner och nu sitter vi i bilen på väg upp till vår stuga i Småland. På lördag ska vi ha Nedas namngivning där uppe, så vi tänkte åka upp redan nu föra att förbereda, men också för att mysa. Lillfisen har redan somnat där bak och nu ska jag också svika chauffören och slumra lite (fortfarande enormt trött efter helgens bravader).


Grattis till mig på MORS DAG

2012-05-27 @ 19:45:10

Mina två älsklingar överraskade mig på min första mors dag med ett stort paket som innehöll ett fotbad. Kanske ska tappa upp mig ett bad nu till mina trötta små fötter som fick lida i ett par pumps igår kväll :)

Lyckad möhippa

2012-05-27 @ 19:39:50

De senaste veckorna har jag varit busy med att planera min svägerskas möhippa i smyg och igår var den stora dagen för henne. Det blev den riktigt lyckad dag som innehöll aktiviteterna vattenskidåkning, picknick, fotografering på Linus fotobåt (resultatet ska bli en väggalmanacka som min bror får när han gifter sig med Lotta), middag på Årstiderna by the sea, melodifestivalen och sen när alla andra hade gett upp gick jag och Carro ut och dansade (första gången sedan Neda kom - och jag var supertaggad på utgång!) Det blev en helt underbar dag (och natt) och Lotta var supernöjd med dagen. Det blev till och med lite tårar när hennes nära vän från Stockholm överraskade med att dyka upp vid vattensportklubben, what a moment! Här är ett urval av bilder från dagen.


Mys på balkongen

2012-05-24 @ 19:25:29

Efter en härlig middag på balkongen sitter nu Björn och matar Neda med flaska (utan några problem!). Jag sitter kvar på balkongen och njuter av solen med ett glas vin i handen. Detta fungerar ju hur bra som helst! Det är inte så att jag vill sluta amma än, men det är skönt om vi kan byta ut sista målet till flaska. Målet är att amma till hon är sex månader, men jag tror nog jag kommer att amma lite längre, i alla fall på typ natten och morgonen.


Detta känns lovande

2012-05-24 @ 10:47:40

Den sista tiden har vi försökt ge ersättning till Neda sista målet på kvällen, dels för att se om hon sover bättre, men också för att jag ska få lite avlastning. Det har inte gått så bra - tills igår kväll! Jag köpte Sempers ersättning istället för NAN, och hon slukade hela flaskan igår kväll :) Överlycklig mamma! Hon nattades som vanligt klockan 19.00, men denna gången var det pappa som nattade. Sen vaknade hon inte förrän 01.00 och ville ha mat, nästa gång 05.00 och när jag vaknade 08.00 höll sötnosen också på att vakna. Som vanligt när hon precis vaknat var hon på sitt allra bästa humör och verkade däremot inte alls hungrig. Vanligt vis äter hon var och varannan timme på morgonen. Detta känns ju verkligen lovande! Och vilken härlig start på dagen. Nu är vi på väg ut till mina föräldrar med bror och lilla Tilde för att njuta av dagen i trägården. Inte nog med det så är det ju andra delfinalen till melodifestivalen ikväll - vilken toppen dag!


Den viktiga egentiden

2012-05-23 @ 18:54:41

Igår var en av de bästa dagarna på länge. Jag fick en känsla av solsemester. Stranden på dagen, hem och duscha och göra sig fin och sedan träffa en vän för att ut och käka på kvällen. Och jag njöt i massor av att komma iväg ensam hemifrån och umgås med min underbara vän. Det går ju hur bra som helst att hitta på något på kvällen. Neda nattas ju redan 19.00, så efter det är det en perfekt möjlighet för mig att komma bort och hitta på något själv. Om jag bara får komma iväg lite ibland så känns till och med nattamningarna helt ok, men jag ska inte förneka att jag är sjukt trött på de. Men jag ska hålla ut i 1,5 månad till för sen introduceras vällingen och förhoppningsvis minskas nattamningen en del då.

Idag har det varit ytterligare en dag av underbart sommarväder och efter träningen imorse, har jag och Neda spenderat dagen på stranden. Kvällsmaten har precis avnjutits på balkongen i kvällssolen och nu är det dags för lite städning här hemma. Nog bäst att gå in snart i alla fall så att jag inte får alldeles för mycket sol idag ;)



Njuter av försommaren

2012-05-22 @ 16:49:14

De senaste dagarna har det varit helt underbart väder, därför har bloggandet åsidosatts en aning. Här kommer lite bilder från helgen som gick, som bland annat innehöll svensexa för mannens del (min brors svensexa), babysim och häng hos mina föräldrar. Igår och idag har jag och lillfisen njutit ute av det fina vädret med vänner, igår parken och idag stranden. Helt underbart att vara mammaledig när det är såhär härligt väder.

Ikväll ska jag så ha lite viktig "egentid", så jag och bästaste Annie ska ut och käka ikväll efter Nedas läggtid klockan 19.00. Det ska bli riktigt härligt och det skadar ju inte att prognosen för 20.00 ikväll är 20° och sol - oj vad jag ska njuta av kvällen!!





Lycklig mamma!

2012-05-18 @ 08:14:48

Inatt var det andra natten som vår lilla solstråle sov i sitt eget rum, och det gick riktigt bra! Hon vaknade rekordfå gånger inatt för att amma. När jag vaknade nyligen vid 08.30 ligger min stora älskling vaken bredvid mig och säger att Neda har legat vaken i sitt rum i typ 20 min och snackat och blåst bubblor 😃 Underbart att hon är så glad trots att hon åt senast 03.00, och så lycklig jag blir att hon ligger glad och nöjd på sitt eget rum ensam. Nu är jag helt övertygad om att det var rätt tid att flytta in henne till hennes rum. Bra start på dagen - och jag känner mig för en gångs skull utvilad. Idag blir det lunch med finaste Carolina nere på stan.


Konstig men trevlig

2012-05-17 @ 21:36:23

Konstig, men trevlig dag. Känns som söndag i och med att älsklingen varit hemma från jobbet. Vi har haft en mysig dag som inleddes av en bra natt. Det gick jättebra för Neda att sova på sitt eget rum. Dock var det lite jobbigt för mig som satt på en köksstol i hennes rum och ammade. Därför var vi på EM möbler idag och beställde en fåtölj. Till vår besvikelse var leveranstiden fyra-fem veckor, och vi som hade tänkt ha med oss en fåtölj hem 😜. Som tur är kan vi låna en fåtölj av mamma och pappa som jag kan amma i på nätterna. Känns skönt men konstigt att bara vara jag och älsklingen i sovrummet nu.

Innan möbelshoppandet var vi på en långfrukost i nästan fyra timmar på Green med mammorna, papporna och bebisarna från vår BVC-grupp. Supertrevliga människor! Älskar att lära känna nya trevliga människor, och kul att lära känna mammor som bor här i närheten som man kan rulla vagn ihop med 😄.


Förväntningar inför natten

2012-05-16 @ 23:23:39

Det känns minst sagt konstigt att gå och lägga sig ikväll - Neda har flyttat ut från vårt sovrum och inatt blir första natten för henne i sitt nya rum. Spännande! Ska bli intressant att se hur det går inatt. Nu ska jag försöka sova så att jag kommer utvilad på mamma-pappa-bebis-träffen som vi ska på imorgon förmiddag.


Snygg sovstil

2012-05-15 @ 19:43:47

Vårt lilla hjärta somnade nyss efter lite protest. När vi gick in för att kolla till henne låg hon tvärs över sängen 😄 Sötnos!


Lunch i det blå

2012-05-15 @ 19:33:58

Träningsvärken har kommit smygande idag efter SATSbaby igår förmiddags. Oftast är ju värk negativt och otrevligt, men träningsvärk tycker jag nästan är skönt om man inte får för mycket av det. Det betyder ju att man varit duktig och tränat :)

Idag pysslade jag och Neda här hemma. Tanken är att få i ordning i Nedas rum så att hon kan få flytta in där senast på fredag. Några flyttkartonger har fastnat där ouppackade sedan flytten, men nu börjar det bli dags att ta tag i dem.

Efter lite ordnande här hemma mötte vi upp min bror och lilla kusinen Tilde för en liten picknick i parken - vilket underbart väder det var! På vägen hem upptäckte vi att en cirkus höll på att sättas upp i andra änden av parken. Så Tilde fick se hästar, kameler och elefanter. Neda är däremot fortfarande lite väl liten för att få något utbyte av det. Det ska bli kul när de är så stora så vi kan gå på cirkus, det ser jag fram emot :)

Mammalivet är helt underbara dagar som denna!

 

 


Lovely Sunday

2012-05-13 @ 22:39:01

Efter en relativt sen kväll igår, var det upp i tid imorse för att promenera bort till babysimmet. Vi brukar bara tillsammans med lillfisen, men idag agerade jag fotograf istället. Det var dock både den första och sista gången jag är ovanför vattenytan i den simhallen - så jäkla varmt! Nästa gång ska bebisarna få dyka under vattnet för första gången så då tänkte jag låna min brors undervattenkamera och hoppas på att Neda fastnar på bild även under vatten. Efter babysimmet gick vi och åt brunch med några vänner som också simmar med sin dotter på söndagsmorgnarna. Vi käkade på Gustav Adolfs Restaurang och det var någon av de bästa bruncherna jag ätit. Där satt vi på uteserveringen i säkert tre timmar och njöt av söndagen i solen med goda vänner. Kan man ha det bättre? Sen blev det lite strosande på stan och glassätande. När vi kom hem var det helt underbart på balkongen och jag lade mig där i bikini och sov en tupplur. Nu är jag dock lite röd efter lite väl mycket sol idag, men vilken underbar söndag!




Festligheter

2012-05-13 @ 19:53:36

Oj vilken helg! Mycket social och mycket trevlig. Igår var det bröllop för Ronny och Helena, och det gick hur bra som helst för vår lilla dotter som blev passad av sin mormor och morfar, lite otroligt bra faktiskt. Hon har inte sovit så bra på mycket länge. I vanliga fall vaknar hon någon gång mellan 22.00 och 24.00 när hon nattas vid 19.00, men igår vaknade hon inte förrän 01.00 första gången, så jag och älsklingen hade hunnit vara hemma i en dryg timme innan hon vaknade! Och nästa amning blev inte förrän runt 05.00, helt klart bättre än vanligt. Kan det bero på att hon fick ersättning sista målet innan natten tro? Så skönt att allt gick så bra och veta att vi ibland kan hitta på saker utan vår lilla solstråle, för det behövs sannerligen också ibland!

Bröllopet var i alla fall mycket trevligt och det var riktigt kul att komma iväg på lite festligheter. Dock drog middagen ut på tiden - som den alltid verkar göra på bröllop - och den var inte färdig förrän vid halv tolv så då bestämde vi oss för att åka hem till vår lilla älskling och strunta i tårtan, kaffet och dansen. Här är några få bilder från kvällen.





Lite smått nervös

2012-05-12 @ 11:24:32

Idag är det första gången jag ska vara ifrån min lilla solstråle så pass länge som ett bröllop plus bröllopsfest. Jag är minst sagt nervös över hur det kommer gå med flaskätandet. I värst fall är det ju inte värre än att vi får åka hem. Hon kommer i alla fall vara i goda händer hos mina föräldrar, så jag ska försöka att inte oroa mig så mycket. Nu tänkte jag ta en tupplur så att jag orkar med kvällen och förhoppningsvis även kan njuta av den :)


Tomtägare

2012-05-11 @ 19:35:01

Igår blev vi äntligen ägare till tomten vi jobbat med i tre år. Nu börjar drömmarna ta fart på riktigt. Vad ska vi göra med tomten - vad, var och när ska vi bygga? Många olika tankar. Men just nu ska vi tänka på annat ett par som bor i Stockholm är på väg hit och ska bo hos oss i helgen då de ska på samma bröllop som oss imorgon. Vi ses så sällan nu när de bor i Stockholm, senast jag såg dem båda var på deras eget bröllop förra sommaren. Så det ska bli riktigt kul att träffa dem. Nu blir det att göra klart maten innan de är här.


Idag gäller det

2012-05-10 @ 09:58:29

Nu sitter vi hela familjen i bilen på väg upp till Karlskrona efter en ganska stressig morgon. Och det blev inte bättre av att jag var sjukt trött efter en lång rad nätter med lite sömn och mycket ammande. Dock hade jag en mycket trevlig dag igår med häng med Anna och min bror på dagen med våra barn och på kvällen kom Pernilla på besök som alltid är lika kul! På bilden övar hon flaska med Neda som var minst sagt road, dock fick hon inte så mycket i sig. Men huvudsaken nu är att hon inte ratar flaskan. Efter Nedas läggdags kl 19 blev det mysigt tjejsnack i soffan som var mycket välkomnat - skönt med egentid utan barn emellanåt!

Åter till idag; vi är som sagt på väg till Karlskrona för att köpa tomt idag, en tomt som vi varit på väg att köpa i ungefär TRE år. Efter långa processer med bland annat bygglovsansökan och vatten- och avloppsfrågor, är det äntligen dags för avslut. Tanken är att vi så småningom ska bygga ett fritidshus på tomten. Wish us luck today :)


Problem med flaska

2012-05-08 @ 20:38:17

Idag har jag och Neda träffat massa nya trevliga mammor och bebisar på BVC-träff. Kul att lära känna andra som har barn i samma ålder och som bor här i närheten.

En annan rolig nyhet är att vår lilla solstråle tog nappflaskan ikväll! Dock bara 50 ml, men vi är på rätt väg 😊 De senaste veckorna har hon totalvägrat nappflaska, trots att vi gett henne pumpad mjölk minst en gång i veckan just för att hon inte skulle sluta ta flaska. Men plötsligt, från en vecka till en annan, vägrade hon att ens försöka suga på den, utan bara gallskrek. Idag testade jag att klippa ett större hål i pipen samt gjorde ersättningen kallare än vanligt, typ rumstemperatur. Vi har försökt ge lite ersättning varje kväll i en vecka nu för att få henne att lära sig dricka ur flaska. Vi ska nämligen på bröllop på lördag och hoppas på att kunna stanna längre är bara själva vigseln. Idag fick jag nytt hopp för att det kommer gå bra på lördag när mina föräldrar ska passa Neda 😊


 


Hemmagjord prué

2012-05-07 @ 11:49:21

Träningen med smakportioner går för fullt och imorse gjorde jag morots- och potatispuré. Jag tror det föll damen i smaken, men det är ganska svårt att avgöra 😜 Nu bär det av till Vallingen och småtjejerna ska få bada.


 


Helgen innan stormen

2012-05-06 @ 19:26:31

Jag och min lilla familj har haft en mysig helg som jag verkligen njutit av. Detta var sista helgen innan en rad av uppbokade helger fram till midsommar. Igår var jag hos min frisör i 2,5 h, efter det mötte jag upp mina älsklingar för att käka lunch på Friday's och på kvällen kom mina föräldrar och min bror med familj på middag. Mamma övade på att natta Neda inför nästa lördag då vi ska på bröllop och det gick riktigt bra 😊 Men lite nervös inför lördag är jag allt! Idag var vi på babysim och hälsade sedan på några goda vänner. Imorgon är det tillbaka till vardagen igen, en mycket trevlig vardag, då jag, Elias och Louise ska med våra bebisar till Vanningen och bada i varmvattenbassängen. Då blir det att öva på allt jag och Neda lärt oss på babysimmet.

 


4 månader

2012-05-03 @ 19:20:18

Idag fyller vår lilla prinsessa 4 månader. Jag och Neda har haft en helt underbar dag i det varma soliga vädret. Vi började dagen med fyraårskontrollen på BVC. Det visade sig att Neda ökat mycket bra i vikt och ligger precis på medelkurvan. Nu väger hon 6395 g och är 64 cm lång. Vår lilla tjej börjar ju bli stor 😊 Efter BVC-besöket köpte jag en sallad, kokade kaffe till termosen och mötte upp lattemammorna/-pappan i slottsparken. Det blev en helt underbar eftermiddag på picknickfilten. Vad jag älskar vårdagar som denna!

 

 


Vår älskade balkong

2012-05-02 @ 18:14:31

Vårt stora projekt igår när älsklingen var ledig från jobbet var att fixa möbler till vår balkong. Det blev en liten soffgrupp i konstrotting och en mörkgrå matta att täcka den kalla cementplattan balkongen är gjord av. Lite piffning är kvar, men det får komma efterhand. Nu njuter jag för fullt här ute innan middagen ska lagas.


Kan detta kanske fortsätta?

2012-05-02 @ 16:30:07

Jag och Malin har precis varit på shopping tur på stan med våra små, då jag letar klänning till bröllopet vi ska på nästa helg. Titta vad jag glatt upptäckte - Neda ligger och suger på sin tumme!