Snygga servettringar

2011-11-30 @ 17:13:52

Det blev inte shoppas så mycket julgranspynt som jag hade tänkt idag, bara julgransljus. Hoppas på att Åhlens har snygga julgranskulor, jag vet att de i alla fall har en snygg julgravsfot som jag tänkte köpa. Jag hittade i alla fall ett par snygga servettringar som jag letat efter sista veckan. Ville ha några stilrena i silver och hittade idag dessa skönheter på Ilva:


Nu ska badväskan packas och sedan ska jag springa iväg på kvällens vattengympa för gravida. Ser faktiskt fram emot ett träningspass för en gångs skull :) Och så är det ju onsdag idag och det betyder "Bonde söker fru". Tur att jag precis hinner hem innan det börjar ;)

Älskade nya soffa

2011-11-30 @ 09:50:09

Vår nya soffa är nu på plats och invigd igår kväll (blev marängsviss istället för popcorn till filmen, mums!). Och vi är hur nöjda som helst med den! Den är väldigt stor och armstödet går ut en bit framför dörren till datorrummet, men det visste vi redan att den skulle göra och det ser faktiskt inte så konstigt ut som jag trodde att det skulle göra. När vi börjar renovera vinden om ett par månader så kommer vi ändå spika igen den dörren, så vi tyckte inte att det gjorde något att vi köpte en stor soffa. Nu kommer det nu säkert passa bra i nya lägenheten på vinden där det kommer vara gott om plats. Så hittills känns det som ett bra inköp :)

Vår älskade nya soffa


Från det ena till det andra - imorse var jag i skolan i Lund på en extremt kort snabbvisit. Skulle tippa på 5 minuter :) Åkte dit för att lämna in min uppsats (förstår inte hur de kan kräva att man även ska lämna in den i pappersformat, trodde det var 2011..?) och så lämnade jag tillbaka en bok på biblioteket. Skönt att ha det fixat i alla fall. Nu är det bara opponering av uppsats kvar, vilket är bokat till på tisdag. Sen är jag helt färdig med skolan - underbart!

Snart kommer Lotta och lilla Tilde och hämtar mig för att åka till Svågertorp och handla julgranspynt. Tanken var att vi skulle åkt dit i går, men det blir idag istället. Så igår fick jag tid till att äntligen packa BB-väskan som jag tänkt göra länge nu. Den är dock inte färdigpackad, men det som går att packa i förväg är packat och packlistan ligger bredvid. Så när det är dags att åka in till förlossningen är det bara för mig eller älsklingen att packa ner det som inte är förbockat. Skönt att ha kontroll på läget ;) Så typiskt mig!

Ha en härlig onsdag!

Svinalängorna

2011-11-29 @ 23:40:32

Känner mig ganska omtumlad efter kvällens film - Svinalängorna. En svensk, extremt djup film som fick mig att må ganska dåligt. Men det var en jättebra film som jag absolut tycker ät värd att se. Jag gjorde ett löfte under filmens gång: om jag någonsin får den minsta misstanke till att ett barn far illa i hemmet (eller någon annan stans), så ska jag alltid försöka göra något åt det. Usch, vad hemskt det är att så många barn far illa i hemmet under sina uppväxter! Tror dessutom att jag kanske är lite extra känslig mot att se sånt nu när jag är gravid, mammainstinkten börjar nog kicka in..


Nu ska jag försöka tänka på något gott så att jag drömmer vackra drömmar och inte några hemska som är inspirerade av filmen!

Anniversary

2011-11-29 @ 09:50:37

Idag är det min och älsklingens treårsdag. Det firar vi ikväll med att ta hem vår nya soffa som vi ska inviga med film och popcorn ;) Under dagen ska jag, Lotta och Tilde ytterligare en runda till Svågertorp och handla julgranspynt. Jag och älsklingen funderar på att handla granen i helgen (hoppas den håller till jul trots att vi tar in den så tidigt!), så då måste jag ju vara redo med allt vad granen behöver. Vi har varken julgransfot, matta, kulor eller julgransljus - alltså inget som behövs till granen. Tror att det blir ett silvrigt tema på granen i år.

Händelserik helg

2011-11-28 @ 09:24:18

Efter en lång, händelserik och mysig helg ligger jag nu och drar mig i sängen och unnar mig lite sov morgon. Jag och älsklingen tog helg redan tidigt i fredagsförmiddags då vi åkte till Ystad Saltsjöbad och njöt av spa och trerätters. Måste dock säga att Skansen i Båstad som vi var på för exakt ett år sedan (också när vi firade vår årsdag) får mycket högre betyg. Självklart var Ystad Saltsjöbad också mycket bra, och det är alltid härligt med spa, hotell och hotell frukost, men där var lite trångt med mycket folk enligt mig och maten i Båstad tyckte vi också var bättre. Men det var absolut värt att prova Ystad Saltsjöbad okså :) Nästa årsdag tror jag att vi ska testa the Lodge, har hört att det också ska vara superbra.

Firar vår 3-årsdag på Ystad Saltsjöbad


Efter frukosten i lördags provkörde vi bilen vi förmodligen tänker köpa, kollade soffa, julpyntade och sen på eftermiddagen var det min brorsdotters namngivning. Och jag blev utsedd till fadder ♥ Igår fortsatte vi att kolla soffa och hittade till sist den vi vill ha, den är Från Living och heter Magnum. På tisdag har vi äntligen en ny soffa och kan köra vår gamla skruttiga soffa till tippen! Det ska bli så skönt! Nu blir de enklare at bjuda hem folk också, lite fler som får plats hos oss nu :)

Nu börjar jag bli redo att ta mig upp från sängen. Idag blir det lunch på stan med en vän och hennes lilla bebis :)

Vecka 35

2011-11-25 @ 11:14:34

Herregud, vi går redan in i vecka 35. Nu går det snabbt och det lär ju inte gå långsammare nu när det snart är jul och sen nyår, om hon fortfarande är kvar i magen vill säga! Lillan är förmodligen nu runt 47 cm och väger 2,4 kg, men i och med att hon var lite mindre än normalt tror jag att hon väger typ 2,2 kg. Men hon ökar 25-30 gram om dagen, så det går snabbt.

Magbilder vecka 35 (34+0)


Idag är det 41 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, alltså mindre än 1,5 månader! Trots att jag vetat om att jag är gravid sedan 28 april, så känns det ändå som att det går lite snabbt nu. Samtidigt börjat vi längta efter henne så mycket nu att det bara är skönt att det går lite fort nu :)

Underbara sovmorgon

2011-11-25 @ 09:46:00

Vad underbart med sovmorgon! Jag måste ju ladda inför i eftermiddag och kväll, då jag och älsklingen ska till Ystad Saltsjöbad och fira våra tre år tillsammans. Ska bli underbart mysigt och jag älskar ju spa! Men nu först blir det en tur på stan med bästa Malin och sen kanske jag hinner sy färdigt mina kuddar som jag påbörjade igår. Det blir två gröna linnekuddar. Hoppas de kommer att passa till vår nya soffa, vet ju inte säkert vilken det blir än.. Men förhoppningsvis har vi en ny soffa på söndag, vilket inte är en dag för tidigt! Nä, nu är det hög tid för mig att göra mig i ordning. Ha en fin fredag allesammans!

Trött och onda fötter

2011-11-23 @ 18:50:14

Har haft en konstig känsla i kroppen de senaste dagarna. Har kännt mig trött och off i huvudet. Gick och funderade på det idag och att jag känner mig helt frisk, så det är ju inte det. Sen kom jag på - jag är ju gravid! Och sjävklart är det anledningen till att jag känner mig "konstig", haha. Jag börjar alltså känna mig ganska gravid nu, fötterna blir också trötta hur snabbt som helst, så runderna på stan får bli betydligt kortare nu och innehålla längre fikor ;) Ikväll jobbar jag mitt sista pass på jobbet, vilket känns otroligt skönt nu när jag börjar bli betydligt tröttare än vanligt! Ska försöka att inte boka in så mycket varje dag heller. Idag blev det på tok för mycket - först shoppingrunda till Svågertorp på IKEA, Stoff & Stil och Barnens Hus, sen fika med Annie och nu jobba till 23.. suck! Måste lära mig att jag behöve mer vila nu. Lätt att glömma att man är gravid och inte orkar med lika mycket som vanligt. Imorgon ska jag i alla fall ta en låång sovmorgon!

Första utkastet klart

2011-11-22 @ 09:49:46

Vilken underbar känsla - igår kväll blev jag äntligen klar med mitt första utkast till min uppsats, vilket var betydligt tidigare än vad jag hade planerat från början. Så idag ska jag maila in den till min handledare för granskning av honom, så följaktligen är jag ledig från skolan nu tills han svarat och då är det förmodligen lite revidering som ska göras. Veckans projekt blir nu att hitta en ny soffa till oss :)

För övrigt rör Lillan på sig väldigt mycket just nu och det börjar kännas lite galet med tanke på hur stor hon börjar bli. I natt blev det inte så mycket sömn för mig då hon aldrig verkade komma till rätta i magen. Tur jag är ledig idag :) Mina högra revben har också börjat ömma en del, tror att Lillan ligger och trycker med sina små fötter där.

Idag blir det att pyssla lite hemma och eventuellt träffa Lotta och lilla Tilde. Sen är det ju tisdag och andra delen av profylaxkursen ikväll. Borde nog öva lite på aningen idag, så jag kan säga att jag övat på det ;)

Vi stannar!

2011-11-21 @ 10:21:05

Så, nu är det bestämt att vi stannar och bor kvar i vår lägenhet och ser till att renovera så snart vi kan istället. Lägenheten i Västra hamnen som vi hade på G saknade tvättmaskin och torktumlare plus att det hade blivit väldigt dyrt att ha två lägenheter under renoveringen. Vi har ju tvättmaskin och torktumlare här i vår lägenhet och jag älskar det. Jag kommer nog älska det ännu mer efter att Lillan har kommit också och jag behöver tvätta i stort sett varje dag! Nu har jag därför börjat boa lite mer här i lägenheten, men det är sista veckan nu som jag sitter med uppsatsen innan jag tänkte skicka in första utkastet till min handledare, så när det är gjort tänkte jag fixa och dona i lägenheten ordentligt :) Vi behöver bland annat en ny soffa, den vi har nu är inte ens värd att bli kallad för soffa! Snart är det ju även dags för att julpynta och skaffa gran. Funderar också på att fixa till dator-/gästrummet till Lillan. I denna lägenheten finns ju inget riktigt bra rum för henne, men på vindsvåningen har vi ju självklart ritat in ett barnrum. Tror att hon klarar sig utan eget rum första halvåret :)

Nu ska jag sätta igång med min slutsats på min uppsats, ska jobba så hårt jag bara kan för nu börjar jag bli trött på att plugga (har ju massa andra roliga saker som jag vill fixa med!), så kanske kan jag förhoppningsvis bli färdig att skicka in den om bara någon dag.

ps. Tack för alla fina tips jag får av er läsare, de är guld värda!

Fixarhelg

2011-11-20 @ 10:24:21

Igår kom vi stormsteg närmre Lillans ankomst, känslomässigt i alla fall. Vi hade en heldag med att göra ärenden till Lillan. Köpte åkpåse, nappflaskor, skötbädd, mössa strumpor, filtar, blöjor och massa annat. Hittade en perfekt åkpåse på Babyproffsen för bara 399:-. Igår kväll rensade jag även ut hela garderoben som är tänkt för Lillan och började fylla med hennes saker. Och idag håller jag på att tvätta alla hennes kläder, lakan, filtar m.m. för att sedan fylla på garderoben ännu mer och bädda i vaggan och vagnen med de nytvättade sängkläderna. Så nu börjar jag känna mig betydligt mer förberedd på hennes ankomst :) Kanske ska jag packa BB-väskan idag också? Har dock inte full koll på vad jag ska ha med mig än, men det är väl bara att googla lite. Inte fel att vara ute i god tid, vi vet ju aldrig när Lillan får för sig att titta ut.

Gårdagens shopping


MVC-besök nr 5

2011-11-18 @ 15:57:37

Imorse var det dags för vårt femte besök hos vår barnmorska. Älsklingen hade något viktigt möte på sitt jobb, så jag tog med mamma till barnmorskan istället då hon tidigare sagt att hon gärna vill följa med och lyssna på Lillans hjärtljud. Så det gick ju hur bra som helst idag :) I och med att Lillan är lite mindre än normalt och att jag inte gått upp så mycket i vikt de senaste veckorna så var jag lite nervös över hur min kuva skulle se ut idag. Men magen hade ökat till 31,5, vilket barnmorskan sa var jättebra och när vi tittade på min kurva ligger jag mitt på den, så det kan inte bli mycket bättre. Känns jätteskönt! Hjärtljuden lät också bra och mitt blodtryck var som det skulle. Lillan låg som väntat fortfarande med rumpan ner, inte så konstigt då jag förmodligen kommer att känna när hon vänder sig skulle jag tro. Den positionen hon har nu har hon haft ett bra tag så jag skulle nog märka om hon ligger i en ny position och sparkar på ett nytt ställe.

Nu blir det en promenad ner till västra hamnen för att möta upp Lotta och Tilde. Tänkte laga en god middag hos dem ikväll som jag varit sugen på sedan igår :)

Vecka 34

2011-11-18 @ 09:06:07

Idag går vi in i vecka 34, vilket betyder att det bara är 7 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum den 6 januari. Nedräkningen har börjat! Nu är Lillan så mogen att om förlossningen skulle starta försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Vikten brukar under vecka 34 ligga runt 2300 g, men på ultraljudet i onsdags visade det sig att Lillan väger ungefär 1906 g enligt deras mätningar, så Lillan är nog lite mindre är normalbebisen. Men enligt barnmorskan på ultraljudet ligger hon inom normalspannet. Längden är nu ungefär 46 cm, alltså nästan full längd snart.

Magbilder vecka 34 (33+0)




Vändningsmetoder hemma

2011-11-17 @ 08:53:53

Igår på ultraljudet visade det sig att Lillan ligger i säte (rumpan ner), så jag googlade lite på vad man själv kan göra för att öka chansen till att hon vänder sig. På Babycenters hemsida hittade jag två vändningsmetoder som man kan testa själv hemma. Den ena motoden säger att man ska stå på alla fyra i sängen och sedan lägga huvudet, axlarna och övre delen av bröstet platt mot madrassen. Så ska man stå en kvart, och göra om den varannan timme, fem dagar i sträck. Låter som en enkel övning, men kommer kanske bli svårt att göra det varannan timme.. Den andra metoden ska man ligga på rygg och lyfta upp höfterna en aning samtidigt som man har böjda höfter och knän. Sen ska man rulla försiktigt från sida till sida i tio minuter och upprepa övningen tre gånger om dagen. Jag vet inte hur stor chans det är att det verkligen fungerar, men det är ju värt ett försök med tanke på hur enkla övningarna är tycker jag.

Nu ska jag sätta igång dagen så att jag hinner plugga innan jag ska träffa två gravida vänner för en fika i eftermiddag. Ikväll blir det möte med vår arkitekt för vindsprojektet. Jag hoppas verkligen att alla ritningar är klara och ser bra ut så att vi kan skicka in dem för bygglov nu (bara typ tre månader efter vår tidsplan!).

Ha en fin torsdag allihopa!

Rutinultraljud

2011-11-16 @ 14:57:56

Imorse var vi på vårt andra och sista rutinultraljud och fick se Lillan för andra gången och det var lika underbart som sist. Denna gången var vi dock säkra på att hon finns där inne och att hon lever, till skillnad från första ultraljudet. Men denna gången fick vi även se henne i 3D, vilket var en helt ny och underbar upplevelse. Nu fick vi äntligen se en skymt av hur hon faktiskt ser ut. Här kommer ett litet smakprov på en bild från 3D-ultraljudet.

Lillan i 3D


Bilden är inte den bästa, men det ska föreställa Lillans huvud och det är hennes armar/händer som synes till vänster. Barnmorskan hade lite porblem att få en riktigt bra bild på hennes ansikte då hon låg med armarna framför huvudet under hela tiden vi var där.

Tydligen har inte Lillan vänt sig än, utan sitter med rumpan ner, huvudet upp, ryggen till vänster och armar samt ben till höger. Inte riktigt vad jag trodde men armar och ben var på höger sida som jag trodde. Kanske inte så konstigt att jag gissade rätt där med tanke på att hon sparkar åt det hållet ;) Än så länge är det ingen fara att hon inte vänt sig än då vi är bara är i vecka 33 nu, men om hon inte vänt sig i vecka 35-36 börjar det bli lite allvarligare. I så fall kan det bli frågan om att försöka vända henne, och det har jag för mig lyckas ungefär hälften av gångerna. Jag hoppas i alla fall att hon ser till att huvudet är fixerat innan hon får för sig att ta sig ut. Jag känner mig inte så sugen på sätesförlossning precis och vill helst undvika kejsarsnitt. Men det är ju som sagt några veckor kvar! Annars såg allt bra ut. Min moderkaka ligger bak till ryggen ganska högt upp, vilket är bra så att den inte är ivägen vid förlossning.

Vi bad även barnmorskan att kontrollera könet igen då barnmorskan på första ultraljudet endast kunde säga med 75% säkerhet att det är en flicka. Men i och med att Lillan nu sitter på sin rumpa hade barnmorskan svårt att se könet. Hon försökte gång på gång och jag fick lägga mig på sidan om förhoppningen om att hon skulle ändra sin ställning en aningen. Men nej, det gick helt enkelt inte att se för barnmorskan. Så 100% säkra på att det är en flicka är vi inte. Om det blir en pojke blir jag minst lika glad, men han får i så fall en hel del rosa grejer.. och det skulle vara väldigt förvånande vid förlossningen om det visar sig vara en pojke då vi hela tiden föreställer oss en flicka. Men detta känns ju inte som något större "problem" precis!

Nu ska jag återgå till mitt uppsats skrivande för att lite senare ikväll ge mig iväg till vattengympan för gravida.

Profylaxkurs del 1

2011-11-15 @ 22:12:21

Då vet vi hur vi ska andas under förlossningen nu :) Nä, faktiskt bara under de första värkarna. De starkaste värkarna och krystvärkarna ska vi gå igenom om en vecka när andra delen av kursen äger rum. Det var heller inte bara andning som vi gick igenom på kursen som vi nyss kom hem från. Vi gick igenom avslappning, värkhantering och hur själva utdrivningsskedet går till, hur bebisen fixerar sig och sedan roterar för att komma ut. Och så pratade vi om massa annat där emellan. De känns som en mycket givande kurs i alla fall som vi förmodligen båda kommer att ha stor nytta av under förlossningen och timmarna innan. Kursen hålls på Rund o Sund här i Malmö. Jag rekommenderar verkligen er som är gravida och har möjlighet att gå på kursen.

När kursen var slut och jag tittade på min telefon så hade jag fått ett underbart sms - en nära vän är gravid! Så underbart kul! Stort grattis till dem - och till mig som får äran att vara mammaledig med dem ;)

Imorgon är det dags för vårt andra ultraljud, jag är så spänd och förväntansfull. Ska bli underbart att se lillan igen, och ska bli kul att se om hon ligger i magen så som vi tror (huvudet ner, rumpan åt vänster och fötter samt armar till höger). Vi får inte glömma att ta med kontanter så att vi kan köpa bilderna på lillan. Så förhoppningsvis får ni se en liten bild på krabaten imorgon!

Tidig morgon

2011-11-15 @ 09:03:31

Oj, vilken stressig morgon det blev. Tänkte att jag skulle plugga i skolan idag och passa på att luncha med Sandra, och så hade älsklingen ett tidigt möte med jobbet. Så det blev att skynda sig i morse för att jag skulle hinna med att åka med honom. Vissa dagar är så himla svåra att gå upp ur sängen, medans andra vaknar jag hur lätt som helst och har inga problem att gå upp. Förstår inte att det kan vara sådan skillnad. Idag var det en av de svårare dagarna att ta sig upp.. Men nu är jag äntligen i skolan och redo att jobba med uppsatsen hela dagen. Igår blev det inte lika mycket gjort då jag jobbade hela eftermiddagen och kvällen.

Ikväll ska jag och älsklingen iväg på profylaxkursen som vi anmält oss till. Den är uppdelad i två kvällar á 3 timmar, så vi kommer nog hinna lära oss en del och andning och förlossning ;)

Gåsamiddag a la Johan Wester

2011-11-13 @ 16:30:38

Här kommer några bilder från festen igår som Johan Wester hade anordnat på AF-borgen i Lund med Timbuktu-spelning.

Kvällens gäng


Trevlig gåsamiddag ;)


Timbuktu


Timbuktu


Kaffe ♥

2011-11-13 @ 11:24:03

Vad jag är tacksam för att kaffe finns - det räddade min förmiddag här på jobbet. Sjukt att man kan känns sig så trött och sliten efter en alkoholfri kväll och jag var ändå hemma innan ett. Festen igår kväll var i alla fall lyckad och jag fick se början på Timbuktus spelning, orkade inte stanna hela spelningen - dels på grund av att jag är gravid och tröttare än vanligt och även tanken på att jag skulle upp och jobba imorse. Återkommer med lite bilder senare :)

Snart färdigjobbat

2011-11-11 @ 20:12:42

Fjärde sista dagen på detta jobb går mot sitt slut.. Sen kan jag vara höggravid i lugn och ro. Planerar att ligga på soffan så mycket som möjligt de sista veckorna så att Lillan inte kommer för tidigt. Men jag vet ju att jag aldrig kommer kunna ligga still på soffan dag ut och dag in. Speciellt inte om det blir så att vi flyttar innan jul, vilket jag verkligen hoppas på. Varför är det alltid så att allt ska hända på en och samma gång? Skriva kandidatuppsats, ev flytta, köpa ny bli, jul, nyår och föda barn.

Idag har det varit en sådan där bra dag - jag hann komma långt på uppsatsen innan jag skulle iväg och jobba och så fick jag reda på att jag blev godkänd på min sista tenta. Och så är det ju fredag :)

Vecka 33

2011-11-11 @ 09:57:51

Bara en femtedel av graviditeten är kvar! Redan vecka 33! Lillan väger nu ungefär 2,2 kg och är 45 cm lång. Fostervattenmängden är nu ca en liter och ökar inte längre utan är nu densamma. Hjärnan växer snabbt och Lillans huvud ökar i storlek. Bebisar som föds nu har goda chanser att överleva och må bra. Skönt att veta!

Magbilder vecka 33 (32+0)


Lillan rör fortfarande på sig en hel del med det känns nu annorlunda, det är inte längre så mycket sparkar utan mer en rullande känsla mot min mages hud. Hon har också börjat få hicka väldigt ofta, vilket jag tycker känns ganska lustigt :)

Nöten är knäckt

2011-11-10 @ 10:12:22

Jippii! Jag löste precis problemet som jag grubblat på de senaste dagarna. Jag har inte fått rätt på mina siffror som behövs till undersökningen i min uppsats. Men nu äntligen hittade jag lösningen - bara en liten grej i en formel som skulle ändras. Herregud vad härligt! Kanske att jag blir klar med uppsatsen innan jul trots allt ;) Så största delen av dagen kommer jag nog fortsätta att spendera här nere i finanslabbet för att få fram all data jag behöver. Men det blir en supermysig lunch med Maria och Lena som jag pluggade med i USA i våras. Härligt med reunions! Och ikväll blir det middag med en av mina gravidkompisar och hennes sambo. Hoppas våra älsklingar gillar varandra så att vi kan ha fler middagar tillsammans ;)

Now, back to my numbers!

Faderskap

2011-11-08 @ 20:43:08

Då var älsklingen nu registrerad som far på vårt kommande barn! Fick reda på idag när vi var och registrerade det på familjerättsbyrån att det gör det möjligt för Lillan att få pappas efternamn så som vi vill, annars hade hon varit tvungen att ta mitt. Synd bara att jag inte hunnit få det efternamnet också. Men det kanske kommer snart kan man ju hoppas ;) Det kommer nog kännas lite konstigt att ens barn har ett annat efternamn än sig själv, men förhoppningsvis blir det bara en kortare period.. (om jag får bestämma).

Idag har det inte gått i många knop. Efter familjerättsbyrån blev det en mysig fika med Ann-Marie, sen hem till Lotta och Tilde för att bara slappa i soffan där och även en lite tupplur. Jag som skulle ha pluggat idag! Det blev kanske en timmes plugg när jag kom hem bara, sen skulle jag iväg på bostadsrättsföreningens styrelsemöte. Jag hoppas på en lite mer produktiv dag imorgon. Men är det inte så alla gravida säger, att man tappar motivationen för jobbet (och i detta fall plugget) i slutet av graviditeten? Det är nog där jag hamnat. Men det ska nog gå att få klart uppsatsen trots det, jag får tvinga mig till det het enkelt. Nu är det dock snart sängen som gäller så det får vi ta tag i imorgon.

Då var veckan igång..

2011-11-07 @ 21:38:49

En intensiv vecka har dragit igång och började med handledarmöte för min uppsats och ett antal timmar i LINC-labbet för att få fram rätt siffror till min studie. Men nej, jag fick inte helt rätt på det. Kanske hjälper det att sova på saken ;) Om lite drygt tre veckor tänkte jag vara färdig med första utkastet till uppsatsen, och förhoppningsvis blir jag kanske klar innan dess. Hårt jobb som gäller de kommande veckorna helt enkelt!

Imorgon blir det dock inte bara plugg. Först ska jag och älsklingen till familjerättsbyrån och registrera faderskap så att Lillan inte är faderlös när hon föds ;) Sen blir det fika med Ann-Marie innan jag ska sätta igång med plugget. Det är ju nästan omöjligt att plugga effektivt en hel dag ändå!

Lillan verkar må bra som vanligt i magen, aktiv och påminner mig ideligen om att hon ligger där inne. Om en dryg vecka ska vi äntligen på det andra ultraljudet och det ska bli så himla kul!

2 månader kvar

2011-11-05 @ 10:12:17

Idag är det exakt 2 månader kvar till Lillans beräknade förlossningsdatum :) Det ska firas med en härlig dag på stan och sen en myskväll med älsklingen då vi ska passa min brorsdotter. Underbara lördag!

Vecka 32

2011-11-04 @ 09:09:04

Idag går vi in i vecka 32, vilket innebär 62 dagar kvar till beräknad förlossning och imorgon är det exakt två månader kvar. Det närmar sig med stormsteg. Denna perioden under gravideiteten tycker jag nog är den som går snabbast samtidig som både jag och Lillan växer mycket snabbare nu. Lillan är ca 44 cm lång och väger typ två kilo nu. Och det känns kan jag meddela. När jag gå känner jag att jag har en tung mage och när jag ska sova går den inte att ignorera den längre!

Magbilder vecka 32 (31+0)


Jag har även börjat känna av att jag mycket snabbare blir trött i ryggen nu när jag jobbar eller skriver på min uppsats. Så när jag pluggar hemma, vilket jag gör i stort sett varje dag, så sitter jag på min pilatesboll och försöker tänka på att jag ska sträcka på ryggen. Jag tycker faktiskt att det hjälper en hel del, tror att det har mycket att göra med att man inte sitter statiskt utan rör lite på sig hela tiden. Så pilatesboll rekomenderar jag verkligen!

Fredag är här

2011-11-04 @ 08:32:17

Då var fredagen äntligen här och det räknar jag som att helgen börjat - älskar fredagskänslan :) Behöver dock plugga lite idag också. Igår blev det bara en halv dag av plugg, sedan blev det först fika med Lotta och lilla Tilde och sen middag med Joanna som jag inte träffat på hur längesedan som helst. Så det blev en riktigt mysig eftermiddag och kväll.

Nästa söndag är det ju farsdag och jag kan verkligen inte låta bli att köpa något till älsklingen trots att han inte riktigt är pappa än.. Det är ju så kul att köpa presenter plus att jag har en god idé på vad jag ska köpa :)

Nä, nu är det bäst att sätta igång uppsatsskrivandet för idag så jag inte behöver sitta med den ända till ikväll.

Babychecklista

2011-11-03 @ 07:55:00

En av mina läsare kommenterade att jag hunnit köpa så mycket till Lillans ankomst och frågade om jag bockat av allt på min lista. Då satte jag mig och bockade av det jag nyligen köpt in och upptäckte att vi fortfarande har otroligt mycket att handla. Självklart behöver vi ju inte handla allt på listan innan Lillan kommer, som till exempel tallrik och bestick lär hon ju inte behöva på ett tag ;) Men det finns samtidigt mycket på listan som vi måste handla innan hon kommer.

SOVA
( ) Spjälsäng
( ) Spjälskydd
( ) Madrass till spjälsäng
(x) Täcke spjälsäng
(x) Kudde spjälsäng
( ) Lakan spjälsäng
( ) Madrasskydd/frotté
(x) Påslakanset spjälsäng
(x) Vagga
(x) Madrass till vagga
(x) Täcke vagga
(x) Kudde vagga
( ) Lakan vagga
(x) Påslakanset vagga
(x) Leksaksmobil
( ) Gosedjur
( ) Sovpåse
(x) Filtar

SKÖTA
(x) Skötbord
( ) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Badbalja
( ) Badhandduk
( ) Tvål
( ) Schampo
(x) Tops
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
(x) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Babyolja
( ) Nagelsax
(x) Kräkisar

ÄTA
(x) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Bestick
( ) Tallrik
( ) Dregglisar
(x) Små handdukar

BARNVAGN
(x) Barnvagn
(x) Myggnät
(x) Regnskydd
(x) Insektsnät
( ) Parasoll
(x) Täcke vagn
(x) Kudde vagn
( ) Lakan vagn
(x) Påslakanset vagn
( ) Åkpåse
(x) Skötväska
( ) Vagnlås

BEBISKLÄDER
(x) Body
( ) Dress
( ) Kofta, Tjockare tröja
( ) Mjukisbyxor
( ) Mössa, vantar
(x) Pyjamas
( ) Strumpor
( ) Overall-tunn
( ) Overall-tjock

TILL MIG

( ) Amnings-BH
( ) Amningskupor
(x) Amningskudde
( ) Amningslinne
( ) Amningströja
( ) Bröstvårtskräm
( ) Bindor
(x) Stödstrumpor

ÖVRIGT
( ) Babyskydd
( ) Solskydd
( ) Bärsele
(x) Barnvagnsleksak
(x) Filtar
( ) Babysitter
( ) Nappar
( ) Babygym
( ) Trådlös barnvakt

Wiihii

2011-11-02 @ 16:41:33

Äntligen är rapporten på dryga 20 sidor i min distanskurs färdig! Nu ska jag ta kväll och inte fundera på mina studier överhuvudtaget. Imorgon är det dock dags att ta upp kandidatuppsatsskrivandet igen - hej hå, kämpa på!

Föreläsning på KK

2011-11-02 @ 09:54:51

Usch, vad jag sovit dåligt inatt! Magen har bara varit i vägen hela tiden och lillan har sparkat som en galning. Börjar bli lite orolig hur detta kommer bli, men att det kommer bli värre vet jag ju.. Jag får nog börja ta en nap under dagen så man inte blir helt slut. På föreläsningen igår kväll på KK pratade de bland annat om hur viktigt det var att ladda inför förlossningen med sömn och mat, de jämförde det med när man laddar inför en stor idrottsprestation - mycket kolhydrater och sömn. En stor skillnad är dock att man inte riktigt vet när den stora dagen är, så det gäller väl helt enkelt att äta bra och sova tillräckligt mycket under hela den sista perioden.

Föreläsningen i övrigt var mycket bra och jag rekommenderar er som vill föda i Malmö att gå på en sådan föreläsning. De hålls en gång i månaden och din barnmorska ska nog kunna boka det till er. De gick igenom hur allt fungerar på förlossningsavdelningen (och även de avdelningar som har koppling till förlossningen som man kan tänkas hamna på) och hur man kan förbereda, både praktiskt och psykiskt. Något de verkligen ville förmedla var att "det tar tid - ha TÅLAMOD!". Jag känner mig mer förberedd inför förlossningen nu och börjar längta efter det lite mer, samtidigt som jag känner mig lite omtumlad och nervös. Kanske därför jag inte sov så bra inatt!

MVC-besök nr 4

2011-11-01 @ 16:53:42

Nyss var vi på vårt fjärde besök hos vår barnmorska. Det blev ett relativt snabbt besök då allt såg ut och lät som det skulle. Lillans hjärtljud lät bra och min mage hade växt 1,5 cm sedan sist. Vi diskuterade profylaxkurs och barnmorskan rekommenderade oss att boka det så fort som möjligt. Så ut har jag bokat tid på en profylaxkurs som jag hört ska vara mycket bra på Rund o sund här i Malmö. Nu ska vi snart ge oss iväg på föräldrakursen som hålls på KK ikväll. Mycket graviditet och förlossning som snurrar i huvudet för tillfället!

Skötväska

2011-11-01 @ 13:39:24

Efter mycket om och men så har jag nu köpt en skötväska. Trodde aldrig att det skulle vara så svårt, men utbudet är ju sjukt minimalt! Det finns ont om snygga väskor och de är lite väl dyra enligt mig. Jag ville köpa en som inte var allt för kvinnlig så att älsklingen också kan använda den sen när han ska vara pappaledig. Det blev i alla fall denna väska från OiOi för 1099:-. Den var tillräckligt snygg, borde även fungera till älsklingen och var full av praktiska grejer och fack.

Skötväska från OiOi, 1099:-