Nya smaker

2012-04-30 @ 18:38:15

Neda fick smaka lite katrinplommonpuré av kusinen Tilde idag. Även denna smak välkomnades av lilla fröken. Det var nog det som fick igång hennes mage efter efter ett dygn utan att hon gjort nummer två. Skönt! Började nästan bli lite orolig då blöjan i vanliga fall blir full flera gånger per dag.

Nu blir det valborgsmiddag hos bror :)


Älskade snutte

2012-04-30 @ 12:15:20

Nu är vi tillbaka till vardagen efter en mysig långhelg med familjen i Småland. Det blev många framsteg för vår lilla älskling under dagarna där; hon hade sin första matdebut som gick jättebra och, kanske bäst av allt, hon började med snuttefilt. Till vår förtvivlan har hon vägrat napp och tumme, men nu äntligen har hon hittat sin grej som får henne lugn. I torsdags när jag och mamma var i Tingsryd, somnade Neda i vagnen NÄR DEN STOD STILL under tiden vi käkade lunch. Det har förmodligen aldrig hänt! Hon hade gosat in sig i snuttefilten och somnade så utan några som helst protester. Överlycklig mamma blev jag :)

 


Matpremiär

2012-04-28 @ 17:38:58

Neda har nyss fått smaka lite majs- och potatispuré för första gången. Det gick ganska bra - smaken verkade det inget fel på men hon måste öva en del på tekniken ;) På torsdag fyller vårt lilla hjärta fyra månader och då ska vi till BVC på fyramånaderskontroll och bland annat diskutera smakportioner. Efter ätandet kom katten Athena och skulle mysa med Neda, vilket var mycket uppskattat. Nu ska vi på med kläderna och ut till männen som håller på att bygga bastu.


 


Härliga Småland

2012-04-27 @ 19:48:00

Ännu en lugn mysig dag har gått här uppe i stugan. Neda verkar trivas bra här då hon sover bra både på nätterna och dagarna och är en glad tjej där emellan. Så min oro för att förstöra hennes rutiner var helt i onödan, hon sover och ammar precis som när vi är hemma. Nu tror jag att lilltjejen snart sover och jag ska sätta mig till bords för en god middag med familjen och med ett efterlängtat glas vin till det :)


Goding

2012-04-26 @ 12:09:16

Go och glad tjej i vagnen när mamma och mormor shoppar i Tingsryd.

 


Helnöjd

2012-04-25 @ 11:24:32

Jag och Neda är nyss hemkomna från ett träningspass, SATSbaby, som förra veckan inte gick så bra då Neda var kinkig, men denna gång gick det hur bra som helst. Jag tog in hela liggdelsinsatsen i salen och Neda låg snällt och lekte med sin leksak. I vanliga fall sover hon ofta runt 10.00 då passet startar, så det är lite svårt att synka så att hon är pigg. Tidigare har jag tänkt att vi ska gå upp lite tidigare så att hon hinner ta en tupplur innan passet, men nu fick jag henne istället att ta en sovmorgon - skönt för både mig och henne. Så nu är jag supernöjd att jag fått träna och Neda sover nu i sin vagn och verkar nöjd även hon :)

I eftermiddag bär det av till vår stuga i Småland för en låång helg med familjen - mys!


Underbara natt

2012-04-23 @ 09:37:16

Inatt var den överlägset bästa natten på drygt två veckor med nästan fyra timmars mellanrum mellan amningarna. Till råga på det så fick jag henne att somna om både vid 06.00 och 07.00 så nu fick jag sovmorgon fram till 09.00. Underbart att äntligen känna sig utsövd!

Idag ska jag och min bror till Ikea med våra små tjejer. Jag tänkte köpa lite ramar till fotona som jag ska framkalla. Och sen blir det nog också lite fler vita krukor. Jag köpte två stora vita krukor på Ikea i fredags som jag planterat orkidéer i, flera plantor i samma kruka och det blev över förväntan.

Nu är det dags att ta sig upp ur sängen och dra igång denna fina dag!


Njuter i vårsolen

2012-04-21 @ 16:54:21

Idag är älsklingen på svensexa. Då de senaste nätterna med Neda varit ganska jobbiga med mycket amning, bestämde jag mg för att åka ut till mina föräldrar med Neda och sova här inatt. Så slipper Björn tänka på oss ikväll när han ska ha kul med grabbarna. Nu sitter jag och njuter på deras uteplats i solen med en latte i handen medan min pappa är ute och går med lilla sötnosen. Härligt! Jag sitter även och laddar upp bilder som jag tänkte framkalla. Tänkte förstora några bilder som jag ska rama in och hänga upp på någon passande vägg i nya lägenheten. De här bilderna tänkte jag förstora:


Nya promenadstråk

2012-04-19 @ 11:59:14

Jag gillar skarpt mina nya promenadstråk sedan flytten :)


Från mage till rygg

2012-04-19 @ 11:55:03

Lilla sötnosen ligger på mage och tränar nacke/rygg medan jag sitter och skriver adresser till inbjudningarna till Nedas namngivning. Tidigare har det verkligen inte varit populärt att ligga på mage, men efter att ha sett Nedas kompis Lova som är duktig på att ligga på mage så har jag förstått hur jag ska göra. Om jag sätter Nedas armbågar i golvet under henne så kommer hon lättare upp med huvudet och hon tycker nog till och med att det är lite kul :) Inte nog med att hon nu kan ligga på mage längre, hon vände sig idag för första gången från mage till rygg! Kul!

Nu blir det en långpromenad så att lillplutten kan sova gott.


Nattningen

2012-04-17 @ 19:33:37

Här om dagen fick jag en fråga från en läsare om hur det nu går för oss att natta Neda vid 19.00, och så som det känns nu så går det mycket bra. Flera kvällar i rad har jag börjar amma Neda vid 19.00 och det brukar ta typ 40 minuter sen när jag lägger ner henne i hennes egen säng så sover hon ofta redan och ibland vaknar hon men är lugn och somnar om efter ett tag efter att jag gått ut ur rummet. De senaste dagarna, precis som idag, märker vi att hon börjar bli trött när klockan närmar sig 19.00. Så just nu känns det mycket bra med nattningen och det känns som om hon börjat få in rutinen i kroppen nu. Men man vet ju aldrig med små bebisar. Jag tror alla mammor vet vad jag pratar om - så fort man tror att sin bebis skaffat någon typ av rutin så är den plötsligt förändrad eller helt borta.

Jag tänkte försöka få in någon rutin för Nedas förmuddagstupplur också med en relativt fast tid. Jag tror att både hon och jag mår bra av det :) Nu är klockan halv åtta, Neda har snart ammat färdigt och jag och sambon ska snart få lite kvalitetstid tillsammans.


Nedas första vän

2012-04-16 @ 19:30:59

I eftermiddags har Neda sovit rekordlänge, vilket inte är konstigt med tanke på förmiddagen med först med mamma på träning, sen bus med kompisen samt ovanligt lite förmiddagssömn. Här är några bilder från dagen med Neda och hennes ca fyra timmar äldre kompis.


SATSbaby

2012-04-16 @ 11:22:30

Helt utslagen efter mitt och Nedas första mamma-bebis-träningspass. Jag är inte bara trött fysiskt utan även mentalt då Neda inte var på sitt bästa humör under träningstimmen, så samtidigt som jag tränade fick jag bära på henne en stor del av passet. På onsdag när det är dags igen blir det bättre planering; typ en och en halv timme innan passet får jag ta sötnosen och gå på en långpromenad för att vara säker på att hon sover en lur innan vi ska dit.

Nu blir det en snabb dusch innan Malin och lilla Lova kommer hit.

Ha en fin start på veckan!


Bättre än förväntat

2012-04-15 @ 16:20:54

Nu har Neda varit på sitt första babysim. Vi var lite nervösa över hur hon skulle reagera när hon kom ner i poolen och om hon skulle orka hela halvtimmen i vattnet. Men det gick hur bra som helst! Hon skrattade kanske inte så mycket men hon var absolut inte ledsen, snarare lite fundersam. Det var mysigt att både jag och Björn kunde vara i poolen tillsammans med henne. Nu efter badandet har hon nog sovit i säkert tre timmar med en liten vaken paus emellan. Inte konstigt med alla nya intryck från poolen förmiddags.

Nu är vi ute hos mina föräldrar och njuter av vårsolen.


Lugn och ro här hemma

2012-04-14 @ 16:12:14

Mina båda älsklingar har somnat utslagna i sängen och jag passar på att packa upp lite flyttkartonger som fortfarande väntar på att bli uppackade. Man kan inte tro att det var jag som var iväg imorse och tränade mitt första pass på SATS ;)


Kikna av skratt

2012-04-13 @ 17:13:45

Jag har kanske världens gladaste bebis just nu. För en knapp halvtimme sedan kom vi hem efter massa promenerande och ett inköp av badbyxor till Neda som hon ska inviga på babysimmet på söndag. Nu när vi kom hem tänkte jag testa om det gick att sitta i barnstolen för Neda, och visst gick det bra bara jag byggde upp med lite kuddar runt om. Och hon älskade det! För första gången i hennes liv kiknade hon av skratt när jag pratade med henne :) Så söt!

 

 


Matvrak

2012-04-13 @ 10:30:03

Efter en lång natt med lite sömn och mycket amning, ammar Neda igen. Jag undrar verkligen när hon ska lugna ner sig med ätandet för detta börjar ta på mig. Inatt började jag till och med att gråta av utmattning när jag insåg att det var ytterligare en natt med konstant matande. Suck! Idag är det i alla fall fredag och det betyder ju att Björn kan hjälpa till lite mer på nätterna när hon är kinkig.

Nu ska jag och sötnosen promenera ner till stan för att träffa Annika och lilla Kerstin. Så det kommer bli en bra dag trots en mindre bra natt!


Heldag på Västra Hamnen

2012-04-12 @ 16:22:47

Idag har jag och Neda haft en heldag på Västra Hamnen med lattemammorna plus min bror, så nu är det egentligen lattemammor/-pappor som man får kalla det ;) Helt underbart väder är det idag också, så skönt att vi varit ute i stort sett hela dagen. Neda har sovit jättebra i vagnen. Hon sov i nästan tre timmar, vilket är mycket ovanligt för att vara henne mitt på dagen. Kanske är det ett tecken på att hennes tillväxtperiod börjar gå över, kanske får jag sova lite mer sammanhängande inatt? Det hade varit fantastiskt skönt!

I eftermiddags var jag också och köpte mitt träningskort på SATS och tydligen hade de ett bra erbjudande idag då jag fick medlemsavgiften på 600:- gratis plus att jag fick en träningsväska och flaska. Inte helt fel! På lördag gäller det - då är jag bokad till ett pilatesbollpass. Längtar faktiskt.


Knäckt

2012-04-11 @ 11:47:05

Knäckt i två bemärkelser - en positiv och en negativ. Efter en lång graviditet och tre månader efter det som känts ännu längre med tanke på mitt ryggont, har jag äntligen fått ryggen knäckt hos min kära kiropraktor. "Res dig upp och se hur det känns." sa han efter han knäckt nedre och övre rygg samt nacken. Helt underbart kändes det direkt efteråt. Senast igår kväll var jag nästan i gråttillstånd på grund av hur ont jag hade i ryggen. Vad glad jag är att jag fått kontakt med en bra kiropraktor.

Och sen var det ju till det negativa. Neda höll på att knäcka mig inatt. Mellan ca 24.00 och 06.00 åt hon MINTS en gång i timmen. Tur att man älskar henne så mycket ;) Jag hoppas verkligen att detta bara är en tillväxtfas och att hon snart lugnar ner sig!

Nu är jag på väg hem från kiropraktorn, där mamma, bror och de två kusinerna väntar på mig. Till lunch tänkte vi prova någon restaurang här i Västra Hamnen.


Pigg bebis

2012-04-10 @ 19:25:33

Jag försöker natta en pigg bebis som inte alls vill sova. Jag och mannen har bestämde idag att vi tycker att det är lagom för lillfisen att nattas mellan 19.00 och 19.30. Nu ska vi vara konsekventa så får hon nog snart in den rutinen.

Min bror var här idag med sin lilla Tilde så då fick jag möjlighet att fixa lite här hemma medan han höll ett öga på Neda också. Det tar ju en jäkla tid att få i ordning i lägenheten, men det går ju som tur är framåt ;) Under eftermiddagen tog vi en promenad här i västra hamnen - gud så fint här är och jag trodde inte att vi bodde så nära stranden och Vanna Beach. Kommer bli riktigt härligt i sommar! Vi besökte även den nya matmarknaden bredvid Turning Torso. Det var en supertrevlig butik med i stort sett bara ekologiska produkter och så har de Olof Victors goda bröd, mums!

Nu verkar Neda i stort sett somnat vid bröstet. En vaggvisa och sen hoppas jag hon sussar sött.


 


Tillväxtfas

2012-04-09 @ 20:48:34

Inatt åt Neda nästan varje timme! Under de sista dagarna och nätterna har hon ätit ovanligt ofta. Jag misstänker att det bara är en tillväxtfas och de brukar ju bara vara i typ en vecka. Som tur var tog jag en rejäl tupplur medan älsklingen var ute och fick med dottern, så nu är jag människa igen ;)

Det blev ingen träning som planerat idag. Mannen tyckte istället att vi skulle passa på att packa upp flyttkartonger och fixa hemma när båda för engångs skull var hemma en hel dag. Det var en bra tanke och nu har vi kommit ett stort steg närmre ett ordnat hem. Träningen får nog dessvärre vänta till helgen och nästa vecka tänkte jag börja med mamma-bebis-pass som finns på måndagar och onsdagar - perfekt att kunna gå och träna mitt i veckorna. Och sen på helgerna får det bli träning i gymmet när älsklingen kan vara hemma med Neda.

Nu ska jag kolla på en ny serie som börjar idag och heter alcatraz, såg jättespännande ut. Hoppas på att sötnosen vill fortsätta sova så jag och älsklingen får lite tid för oss själva.


Hemma igen

2012-04-08 @ 20:35:55

Efter en underbar helg i stugan bestämde vi oss för att åka hem idag för att få fixat i vår nya lägenhet under morgondagen innan påsken är över och Björn är tillbaka på jobbet igen. Älsklingen har redan hunnit skruva ihop den andra byrån som vi ska ha i vårt sovrum. Senaste veckan har Neda inte varit lika duktig på att underhålla sig själv som vanligt, så jag får dessvärre inte så mycket gjort i lägenheten. Men lilla älsklingen verkar somna nu, så jag hoppas på att få lite mer gjort ikväll.

Om planen går som tänkt så ska jag börja träna på sats som bara ligger lite längre ner på gatan här ifrån vår nya lägenhet. Jag är superladdad!


Trötter

2012-04-06 @ 16:11:26

Då var vi på väg mot de småländska skogarna igen och Neda har somnat gott i bilen. Trots att hon sovit relativt bra om dagarna har hon sovit mindre bra om nätterna de två senaste. Förmodligen känner hon av att vi inte är hemma och att hon inte sover i sin vanliga säng. Jag hoppas dock innerligt på mer sömn inatt för idag känner jag av att det inte blivit så mycket av det de två senaste. En tupplur i bilen nu vore inte fel.

Ikväll blir det mys med familjen i stugan igen med god mat och pussel, och imorgon bär det av till Kosta Boda. Älska påsken!


Glad påsk!

2012-04-06 @ 10:55:09

Efter en mysig dag i småländska skogarna igår beger lilla familjen sig till Karlskrona idag för en dagsutflykt för mys med Nedas farmor.


Hon har börjat greppa!

2012-04-04 @ 15:58:11

Lagom till påsk, då det eventuellt finns leksaker i Nedas påskägg, har hon börjat greppa med sina små söta händer ♥


Tack mormor för den fina kaninen!

On the road

2012-04-04 @ 14:14:57

Tycker det är lite häftigt att kunna koppla upp min laptop här i bilen via hotspot och min iPhone :) Nu är vi alltså på väg mot vår stuga i Småland för att fira påsk med hela familjen - MYS! Mamma och pappa är redan där uppe, Elias, Lotta och lilla Tilde kommer sent ikväll och Lottas mamma kommer nog på torsdag. Pappa hade beställt en bastustuga som precis blivit levererad till stugan nu så det kommer bli en hel del snickrande, i alla fall för männens del. Jag har däremot bokat in en tripp till Kosta Bodas outlet på lördag. Det hade inte varit fel om jag hitade lite nya kläder, det känner jag mig verkligen värd efter graviditet och nybliven mamma med vänligt snäv garderob ;) Nu när min gamla vanliga kropp i stort sett är tillbaka är det dags för en ny fräsch garderob. Sen hoppas jag också på att hitta något fint till lillflickan också, vilket nästan är roligare att shoppa.

Här är lite bilder från i förmiddags när jag försökte få någon bra blid på Neda för att ha på inbjudningskorten till hennes namngivning som jag håller på att göra.


3 månader - den magiska gränsen

2012-04-03 @ 20:00:41

Vår lilla älskling fyller hela 3 månader idag och många påstår att det är en magisk gräns då allt blir lite lättare med de små. Det har jag dock inte märkt av idag, men det beror med all säkerhet på vaccinationen hon fick igår. Hon har nämligen varit ovanligt kinkig och haft svårt att sova middag om hon inte legat på mitt bröst. Men bortsett från de två senaste dagarna så märker jag en stor skilnad från tidigare, och det kan nog också bero mycket på att man själv ställt in sig på rollen som mamma. En annan stor förändring är ju också att jag får sova betydligt mer om nätterna - I love it! Plus att Neda börjar bli med mycket mer och kan skratta med en på ett helt nytt sätt. Vi har helt enkelt en helt underbar dotter :)


Sömntuta

2012-04-02 @ 16:02:42

Neda har somnat på mitt bröst, Tilde busar i barnstolen och min bror skruvar upp vår nya tv-möbel. Nedas vaccination gick bra i förmiddags, men hon har varit ovanligt trött och lite kinkig sedan dess.

Idag är det min brors första dag på halvåret som han nu ska vara hemma med Tilde. Jag kommer sakna att hänga med Lotta som jag gjort inte långt ifrån varje dag sedan Neda kom. Men nu kommer det bli jättekul att hänga med Elias också :)

 


Andra morgonen...

2012-04-02 @ 09:39:37

...i nya lägenheten och jag trivs som bara den. Neda har sovit gott båda nätterna och verkar inte särskilt påverkad av flytten och att hon nu har ett nytt hem. Idag ska vi dock till våt nya BVC och typiskt nog är det tremånaderskontrollen, vilket betyder att Neda ska få sina första vaccinationssprutor. Hoppas inte Neda kommer att hata vår nya distriktsköterska på grund av detta.