8-månaderskontroll

2012-08-29 @ 22:52:39

Idag har jag haft en underbar dag. Först häng med bästa Pernilla och sen på kvällen mys med fina Ann-Marie med sushi och vin. Dagen hade inte kunnat bli bättre! Men jo så var vi på 8-månaderskontrollen på BVC, vilket jag varit lite nervös över då det var hela två månader sedan sist och jag hade noll koll på hur Neda ökat i vikt nu när jag slutat amma och allt. Men jag hade inget att oroa mig för; kurvorna på datorn såg jättefina ut och Neda fortsätter att öka fint i både längd och vikt. Nu väger hon 8725 g och är 73 cm lång. Alltså börjar bli dags att köpa storlek 80! Vi hade också fått ny BVC-sköterska då vår gamla är tjänstledig till nästa vår. Den nya var trevlig och gillade definitivt att prata; besöken på BVC tenderar nu att bli längre än tidigare ;)

Här är en mysig bild från idag när Pernilla och Neda busar tillsammans.


Beslutat husleverantör

2012-08-28 @ 21:06:10

Då var det svåra beslutet gjort och det känns som tur är riktigt bra. Hem1 kommer att leverera vårt drömhus. Nu har vi massor med timmar framför oss tillsammans med arkitekten för att få fram den optimala planlösningen. Det roliga börjar nu!

Betongvälling

2012-08-28 @ 07:57:00

Helt otroligt! Igår kväll bytte vi upp oss från 6-månadersvälling till 8-månaders och nu har hon sovit i tolv timmar och sover fortfarande! Två gånger inatt har jag gått upp och påbörjat göra välling då hon gnällt, men mitt uppe i det har jag märkt att hon tystnat och somnat om. Så ingen välling, eller ens något besök i hennes rum sedan 19.45 igår kväll (förutom för att kolla så att hon lever!). Gud vad jag älskar välling! Klockan är typ 08.00 och hon sover fortfarande! Så ett tips till er med vällingbarn som börjar vakna på natten och vill ha mat eller vaknar toktidigt: testa att gå upp i välling om ni börjar närma er brytpunkten. Neda är inte 8 månader förrän om en vecka, och om jag vetat att det var hunger det berodde på hade jag bytt ytterligare lite tidigare.

 


Dagens höjdpunkt

2012-08-27 @ 22:59:00

Idag upptäckte jag att Neda tycker det är hur roligt som helst att gunga. Sist hon fick testa var nog nästan två månader sedan och då var hon mest skeptisk, men nu var det dundersuccé!

Dagens beslutsångest har börjat ordna upp sig. Husleverantören som min magkänsla lutade mot börjar nu också mannen bli övertygad om. Imorgon bitti blir det att ringa och ställa ytterligare några frågor och sedan meddela det slutgiltiga beslutet. Efter det är det full fart framåt med främst möten med arkitekten för att få huset ritat så bra som det bara är möjligt och sen ska bygglovet in senast den 8 september. Detta kommer bli en rolig resa (och krävande)!

 


Beslutsångest

2012-08-27 @ 13:18:00

Idag gäller det - vi ska välja vem som ska bygga vårt hus i Karlskrona. Det står mellan två leverantörer, Fiskarhedenvillan och Hem1. Lika prismässigt, lika hus, liknande innehåll, alltså inte lätt att avgöra vilket som passar oss bäst. Tanken var att vi skulle bestämt oss i helgen, men hur lätt är det när vi var på spahotell med goda vänner på Ronneby Brunn? Helgen var i vilket som hellyckad. Trots att vi inte lyckades få en barnvakt till vår lilla sötnos så fick vi mycket vuxentid. Neda somnade i vagnen i vanlig tid och och sov vidare när vi gick ner till restaurangen. Hon vaknade bara någon gång och fick lite mer välling, men somnade sedan lugnt om igen. Vilken lyx, vi var inte uppe på rummet förrän efter 02.00. Men några husbeslut blev det dock inte i helgen. Lite småstressade är vi allt! Det är ju ett enormt beslut, stort projekt med mycket pengar inblandat. Nu tänkte jag i alla fall ta en paus från funderandet och ta med Neda till parken för att möta upp Malin och lilla Lova. Vi kan ju inte missa detta fina vädret bara för lite beslutsågest!

Morgonpigg krabat

2012-08-23 @ 06:59:00

Jag känner mig inte helt redo att möta dagen vid 5-6 på morgonen, men det tycker Neda är en bra tid att vakna. Oftast vaknar hon vid halv 6 och får då välling, sen ligger hon i sin säng och snackar ett bra tag och sen somnar hon ibland om en liten stund. Idag somnade hon dock om direkt efter att hon fått vällingen - helt underbart skönt! Men frågan är om det går att få henne att sova lite längre på morgonen? Jag har hittat några tips som att natta barnet senare på kvällen och tydligen kan det ibland hjälpa att natta tidigare än vad man brukar. Sen är det klart viktigt att stänga ute morgonsolen och ljud som fågelkvitter. Jag funderar också på om det kanske börjar bli dags att gå upp till 8-månadersvälling? Hon blir ju 8 månader om en och en halv vecka. Det mättar kanske bättre? Man ska ju dock inte glömma att allt går i perioder, helt plötsligt kanske hon sover till 7 eller till och med 8 på morgnarna :)

För övrigt har Neda så smått börjat gå när man håller henne i händerna. I söndags började mannen träna med henne genom att putta fram hennes fötter, en i taget, med hjälp av hans egna fötter och i tisdags fattade hon galoppen. Alltid kul när hon lär sig något nytt!

 


Heldag utan lillan

2012-08-21 @ 17:14:00

Nu sitter jag och älsklingen i bilen från Karlskrona på väg tillbaka till stugan i Småland. Hela dagen har vi spenderat på tre möten med olika husleverantörer i Karlskrona. Lillfisen fick stanna kvar i stugan i Småland med min bror och familj. Herregud vad ovan jag är med att vara ifrån Neda, det känns riktigt konstigt. Men det var skönt att kunna vara effektiva med möten för nu börjar det närma sig kontraktskrivning. Neda verkar haft en riktig bra dag utan sina föräldrar och med tanke på hur många pussar hon fick av kusin Tilde imorse har hon med all säkerhet blivit väl behandlad ;)

Vad gäller resultatet av dagens möten så känner jag mig mer förvirrad än imorse. Jag hoppas dock att vi kan komma till ett beslut och bestämma oss för hustyp och husleverantör till helgen för nu börjar tiden bli knapp - bygglovet ska vara inne senast 9 september då förhandsbeskedet går ut. Hjärnan går varm i detta nu!

 


Bröllopsklänning inhandlad

2012-08-20 @ 17:57:00

Vilken underbar måndag efter en underbar helg. Helgen bestod av middagar med goda vänner, supermysigt. Och idag hade jag och mamma en heldag på stan och provade ut bröllopsklänning till mig. Sammanlagt var vi i fem olika brudbutiker, men redan i andra butiken hittade jag en som både jag och mamma blev kär i med en gång. När vi fick höra att det var halva priset på klänningen gjorde det också det hela ännu bättre. Så efter hela shoppingturen gick vi tillbaka till butiken med favoritklänningen och nu är den min!


Grannmys

2012-08-15 @ 16:42:00

Vad jag har fixat idag! Jag har städat hela lägenheten och bakat pajer i till imorgon då BVC-mammagruppen kommen på lunch. Det är inte dåligt med tanke på att jag har en sjumånaders att ta hand om och underhålla samtidigt. Ikväll blir det i alla fall tjejmys då grannen kommer upp på middag och vin, medan mannen är iväg ikväll. Det kommer bli en underbar kväll på balkongen! Nu väntar jag bara på att lillfisen ska vakna så att vi kan gå och handla lite.

 


Vigselförrättare och bröllopsmiddag

2012-08-14 @ 11:56:54

Bröllopsplanerandet fortsätter. Jag har precis ringt Karlskronas kommun och bokat vigselförrättare och ringt runt till olika restauranger vi kan tänka oss att ha bröllopsmiddagen på. Just nu lutar det åt Scandic mitt i Karlskrona. Det byggdes 2010 och är således väldigt fräscht. Där är bra atmosfär och god mat. Jag pratade med en himla trevlig tjej där som bokade in mig på ett möte där vi ska diskutera om vi ska hyra in oss i ett konferensrum eller skärma av en del av restaurangen. Scandic känns som den perfekta restaurangen med tanke på bland annat att barnen enkelt kan nattas på ett hotellrum när det är dags (frågan är bara vem som får det korta strået och får sitta barnvakt när barnen ska sova) och sen när middagen är färdig är där en mysig lounge, så kvällen kan fortsätta så länge vi vill. Detta till skillnad från ett annat ställe vi funderade på där vi förmodligen hade behövt att avsluta festen redan klockan 22.00. Min familj som inte bor i Karlskrona sover ju i så fall också på Scandic och jag och brudgummen spenderar bröllopsnatten där. Klockrent med en sista uppsamling dagen efter på hotellet för brunch. Nä, Scandic tror jag kan bli en riktigt bra plats för vår lilla minibröllopsfest. Tydligen hade de haft bröllop där för två veckor sen så de borde ju veta hur det går till :) Nästa fredag är mötet inbokat för vidare planering. Vad kul det är att planera bröllop!

Känner mig bortskämd

2012-08-10 @ 09:39:03

Ytterligare ett rekord i natt sömn - inatt sov lilla sötnosen nästan tolv timmar utan uppehåll. Jag känner mig så bortskämd och ovan vid detta! Det känns nästan för bra för att vara sant. Men så ska jag inte tänka. Jag ska njuta av det istället. Även förmiddagsluren har blivit betydligt längre; igår hela två och en halv timme! Slutsats: Neda behöver mycket sömn för tillfället.

Nu är vi på väg ner till stan för att köpa present till kusin Tilde som fyller 1 år idag och är det kalasdags.


Bröllopsplaner

2012-08-09 @ 09:08:05

Jag och min sambo har varit förlovade sedan 25 februari och nu har vi äntligen satt ett datum för vårt bröllop - den 24 november blir det. Jag har - till skillnad från många andra - alltid drömt om ett litet intimt bröllop. Och så kommer det bli. Tanken just nu är att vi bara kommer att bjuda den allra närmsta släkten, såsom våra föräldrar, syskon och deras familjer.
 
Vi är fortfarande i planeringsfasen, men just nu ser det ut som om vi kommer att vigas borgerligt på vår nya tomt på Senoren i Karlskrona. Tomten är ju enorm, men jag tror vi har hittat den rätta platsen på tomten - under en ek uppe på en bergsknall som ligger i ena kantan av tomten och ger en fin utsikt. Efter vigseln tänkte vi att vi skulle äta på någon mysigt restaurang i eller nära Karlskrona. Problemet med det är att vi inte riktigt känner till någon mysig gourmetrestaurang i området. Men det ska undersökas djupare. 
 
Något som vi däremot i stort sett är helt säkra på är bröllopsresan. Den kommer att gå till Kap Verde-öarna. Vi har hittat ett fint hotell genom Fritidsresor som heter Blue Village Exotic - Riu Karamboa som ligger på ön Boavista nära staden Sal Rei. Det är ett hotell som verkar ha allt. Till och med en pool för de allra minsta som har solskydd, vilket är toppen då lillan kommer att följa med på resan. Här är ett urval av bilder från hotellet.
 

Välkommen sömn

2012-08-09 @ 08:38:00

Lyckan fortsätter - Neda sover hela nätter! Älskade välling! Men konstigt nog ville hon inte ha någon välling igår kväll, men trots det sov hon hela natten och vaknade glad som en solstråle. Dock hade hon ätit en stor portion gröt igår kväll lite senare än vanligt. Jag älskar dessa nya rutiner! Idag är det dags för mammaträff. Det ska bli riktigt kul att träffa alla igen efter detta semesteruppehåll från min sida. Bebisarna lär ju ha växt en hel del - precis som Neda. Ikväll tänkte jag även ta upp träningen efter semestern, superladdad. Känns extra viktigt att träna nu när jag slutat amma och bara äter för en person igen.

 


Hejdå amning

2012-08-06 @ 19:02:20

Efter dessa intensiva veckor iväg sitter vi äntligen i bilen på väg hem till Malmö. Vi har inte sovit i våra egna sängar på över fyra veckor. Trots att vi haft mysigt iväg och kommit en bra bit på vägen mot vårt drömhus så ska det bli underbart skönt att komma hem. En anledning till att jag har längtat hem en del är för att försöka få in att Neda äter mindre under nätterna, men det visade ju sig inte särskilt svårt då vi började med välling som nattning i fredags. I fredags natt sov hon ju hela nio timmar på rad och inatt lika så. Igår natt blev det en matning vid 03.30 då hon inte drack så mycket välling vid nattningen. Men det är en helt enorm vändning - från att ha ammat var och varannan timme till att sova i nio timmar i sträck. Det är ju helt klart att Neda inte blivit mätt på min mjölk. Synd att vi inte testade detta tidigare, men det är ju ingen mening med att tänka på det nu.
 
Igår bestämde vi också att jag skulle sluta amma helt. De sista dagarna har jag bara ammat en gång per dygn och när jag gjort det har jag hela tiden varit nervös över att hon skulle bita mig igen. Jag har lite blandade känslor efter att ha slutat amma på ett vi ville jag inte sluta amma riktigt än, men samtidigt känns det som om det var dags och det var ett naturlig tillfälle att sluta nu. Imorse var det lite protester när hon förstod att hon inte fick bröstet, med efter lite tålamod från pappas sida med mig i rummet bredvid så tog hon efter ett tag flaskan med välling. Jag kan tänka mig att det blir några morgnar till som hon blir ställd och saknar bröstet men det vänjer hon nog snabbt av sig med.

Stenhus vs trähus

2012-08-06 @ 18:25:26

Vägen till vårt drömhus på Senoren fortsätter och mötena med de olika husleverantörerna har varit många de senaste veckorna. Idag hade vi vårt andra möte med Framtidsvillan som bygger stenhus, och efter detta möte känner vi oss nästan ännu mer förvirrade - ska vi bygga ett stenhus för lite mer pengar men med mycket bra rabatt eller ska vi köra på ett trähus för några hundra tusen mindre? Vi har lite att fundera på. Samtidigt känner vi lite tidspress då vårt bygglov måste in innan den 9:de september då vårt förhandsbesked går ut. Så nu gäller det att kalkylera och värdera.
 
 

Nytt rekord i sömn

2012-08-04 @ 06:06:39

De senaste månaderna har Neda vaknat med en, två eller som rekord tre timmars mellanrum på nätterna för att äta. Igår kväll gjorde vi den första riktiga nattningen med välling och snuttan sov oavbrutet inatt i hela nio timmar. Helt otroligt! Och snälla, låt detta fortsätta nu!

 


7 månader

2012-08-03 @ 15:54:16

Grattis till vår lilla solstråle som idag fyller 7 månader! Sista tiden har det hänt en hel del. Neda har slutat att amma på dagarna nu och äter bara riktig mat. Och inatt ammade jag faktiskt inte heller utan vi testade med välling istället, vilket fungerade bättre än väntat. Det blev inte mat var och varannan timme som i vanliga fall. Så nu har det gått över ett dygn sedan jag ammade sist och det sista hon gjorde var att bita mig. Så nu får vi se hur mycket mer amning det blir för oss. Men helt redo för att sluta amma helt känner jag mig inte än. Förutom jobbiga nätter har vi haft helt underbara dagar i det fina sommarvädret med mycket häng med goda vänner och igår kväll blev det till och med restaurangbesök. Neda skötte sig exemplariskt och somnade i vagnen så att vi kunde njuta till fullo av kvällen. Nu är vi hos svärmor på Kålö och fortsätter att njuta av sommaren som äntligen kom.