Försmak på föräldralivet

2011-06-29 @ 22:19:53

Dagen har spenderats med älsklingens bror samt brorsöner, och det är minst sagt intensivt. Samtidigt som man längtar tills vi själva får en liten bebis, så fasas man lite för vilken utmaning man har framför sig, speciellt när man tittar på Noah som konstant trotsar mot sina föräldrar. Men det ska vi nog klara det med :) Dagens utmaning var att försöka få Leo att gå medans farfar kör grävskopa på tomten.

 

Leo lär sig gå

 

 

Men det blev en del slappande idag också...

 

 

I eftermiddags åkte vi alla ut till stugan på Kålö för att hjälpa svärmor med att sätta i ett nytt fönster. Det blev ganska sent, i alla fall för Leo och Noah så de båda flippade ut mot slutet. Så nu är det skönt att bara vara hemma och ta det lugnt innan det är dags att sova.

 

Nu är det bara en halv vecka kvar på semestern och det känns ganska tråkigt, jag hade lätt kunnat vara ledig några veckor till... Med det ska jag inte tänka på nu, utan njuta av semestern istället :) Till helgen blir det någon typ av kusinträff i stugan i Småland och det ska bli riktigt mysigt :)

 

Förresten så känns det som aptiten verkligen kommit tillbaka, i alla fall på kvällarna. Nu har jag nämligen äntligen börjat äta lite större portioner, så jag hoppas att jag gått upp något i vikt nu. Dock kan det fortfarande vara lite tufft att äta på morgonen, men det blir säker bättre det också snart!

 



Underbara Karlskrona

2011-06-28 @ 23:26:34

Ytterligare en underbar dag i Karlskrona har passerat och jag är precis lika trött som alla andra kvällar. Efter det att klockan slår åtta så längtar jag efter sängen, men man måste ju hålla sig vaken lite längre och vara social med älsklingens familj.

 

Idag har jag och älsklingen mest slappat i solen på Stumholmen med varsin tidning, massa frukt och kakor. Lite mammaklädesshopping blev det dock idag också. Mina shorts börjar bli lite väl tajta nu, så det blev ett kjolinköp på Polarn och Pyret. Det finns ju inte så många mamma butiker att välja mellan i Karlskrona; bara H&M och Polarn och Pyret som har mammakläder här tydligen. Men jag hittade i alla fall en bra svart kjol som jag tror finns utrymme att växa i under sommaren.

 

Som vanligt åkte vi ut till Björns brors familj för lite middag ikväll. Fullt ös som vanligt med deras två söner. Och Björn fick öva lite på papparollen när han nattade lilla Leo :)

 

Älskling och Leo

 

 

 

Imorgon blir det nog Kålö större delen av dagen. Det ska bli riktigt mysigt!

 


Tillbaka till civilisationen + vecka 13

2011-06-27 @ 21:43:43

Efter nästan en vecka i stugan i Småland har jag och min älskling nu åkt ner till Karlskrona. Både jag och Björn var utan telefoner efter typ två dagar i stugan, då Björn glömde sin laddare och jag slog fel pinkod på min nya telefon tre gånger efter att den dött. Plus att bredbandet i stort sett inte fungerade alls. Tur att vi fick lite sällskap över midsommarhelgen av Elias och Lotta, samt Emilie och Mattias med deras lilla Abbe, så vi var inte helt isolerade från omvärlden :) Så det har varit en en riktigt mysig och lugn helg trots mina konstiga sov och ät vanor efter jetlag plus graviditet. Hela veckan har jag vaknat mellan 4 och 4.30 på morgonen, inte förrän de två senaste nätterna har jag fått någotsånär normal sovvana. Dock känns det som om jag är konstant trött. Tur man har semester, haha!

 

Idag har jag och älsklingen haft en underbar dag i Karlskrona: lite mammaklädesshopping och sedan en tur med båten i skärgården med sol och bad. Sedan avslutades dagen hos Björns bror och fru med barn och nu är det snart dags för sängen. Som sagt blev det lite mammakläder, dels ett par leggings på Polarn och Pyret och även ett par byxor från H&M som jag tyckte var skit snygga. Hoppas bara att de passar ett tag, det så i alla fall ut som om där var rum att växa i :)

 

Nu är det bara en vecka kvar på semestern. Känns underbart med tanke på hur härligt väder det är och ska bli, men det känns lite kort. Jag har fortfarande inte fått hela mitt jobbschema för sommaren, men jag hoppas på att det blir en hel del lediga helger så man kan ta lite små utflykter till Stockholm, Karlskrona och Småland.

 

Idag går vi föresten in i vecka 13, vilket innebär att vi nu är i andra trimestern. Det börjar kännas riktigt häftigt nu. Tiden går fort och barnet utvecklas ju otroligt snabbt. Jag har börjat känna av lite mer i magen nu. Det kurrar en hel del (och då är det inte på grunda av hunger) och lite ömmare än tidigare. Annars mår jag bara bra och aptiten fortsätter att bli bättre och bättre.

 

Nu är det dags att vara lite social med svärmor innan det är dags att sova.

 


Världens godaste revben

2011-06-21 @ 19:47:47

Nu har äntligen semestern börjat på riktigt! Vi har kommit upp till vår stuga i Småland nu och har nyss käkat en underbart god middag. Jag tror seriöst att min sambo är världens bästa på att tillaga revbensspjäll. De var så underbart goda! Först kokade han dem i drygt 45 minuter, sen marinerade han dem och sist när han grillade dem så penslade han på någon typ av rökig marinad med lite sweet chili. Det måste provas om ni gillar revben!

 

Hemmalagade revben

 

 

 

Imorgon blir det en tur in till Tingsryd och sen blir det sillinläggning inför midsommar resten av dagen. Nu är det dags för soffhäng med älsklingen :)

 


Jetlag

2011-06-21 @ 06:21:00

Jag håller på att bli galen på det enorma jetlag jag har, borde inte det vara borta snart?! Jag gick och lade mig vid nio, vaknade första gången vid elva och sista gången var klockan fyra. Det kommer bli ytterligare en låång dag.

 

Idag ska vi ge oss iväg till vår stuga i Småland för att vara där i ungefär två veckor. Det blir en liten tur ner till Karlskrona nästa vecka också för att träffa älsklingens släkt.

 

Börjar bli dags för frukost nummer två och klockan är bara tjugo över sex, haha! Det kommer nog bli en frukost nummer tre för mig också när min älskling vaknat :)

 


Impulsshopping

2011-06-20 @ 15:45:00

Jag gick ner på stan idag för att handla ett simkort till min nya iPad, och det förde med sig både det ena och det andra.. Killen i 3butiken lurade på mig en iPhone 4, det var dock på tiden för mig att skaffa mig en ny telefon. Men det tog lite tid för honom att fixa och aktivera simkorten så han bad mig komma tillbaka efter en stund. Det innebar att jag gjorde ytterligare en del impulsshopping. Bland annat handlade jag en klänning som jag såg i ett skyltfönster som jag blev kär i första ögonkastet. Tänkte att den kunde passa bra även när jag får en bebismage :) Eller hur är den snygg?

 

Härlig sommarklänning

 

 

Jag köpte även två söta muggar till min älsklings föräldrar som det står morfar/farfar och mormor/farmor på. Vi ska upp till Karlskrona och hälsa på dem i nästa vecka, så jag tyckte det kunde vara kul att ha med något. Tyckte dessa passade prefekt nu när vi ska ha barn och de ska bli farmor och farfar på nytt.

 

Muggar till farmor och farfar

 

 

Nu ska jag iväg och träffa Malin för en fika nere på Möllan!

 


Efterlängtade vecka 12

2011-06-20 @ 13:30:22

Nu är äntligen vecka 12 här och risken för missfall är betydligt mindre nu. Jippii! Denna vecka är speciellt viktig för utvecklingen av bebisens hjärna, så jag ska försöka äta extra nyttigt nu - vill ju ha en smart bebis ;) Bebisen börjar också själva denna vecka. Och när det gäller mig så ska min bröstkorg och mina bröst växa, känns ju inte helt fel!

 

Jag lade nyss på luren med en gammal vän som jag tyvärr inte pratar med så ofta längre, så det var jättekul att prata med henne. Och självklart blev hon oerhört glad när jag berättade om vår nyhet. Alltid lika kul att berätta!!

 


Nu släpper vi bomben

2011-06-19 @ 19:00:41

Idag har jag berättat att vi ska ha barn för ytterligare två vänner. En av dem har inte facebook, så vi har inte haft någon kontakt alls när jag har varit iväg, så jag hade ingen koll på hennes liv. Men det visade sig att hon är höggravid! Helt otroligt, hur länge har jag varit borta egentligen!? Det är hur kul som helst i alla fall för vi kommer att vara mammalediga tillsammans under mina första fem månader :) Min andra vän jag berättade för idag blev självklart superglad, men inte så förvånad faktiskt, hon hade nog väntat sig att det skulle komma ganska snart. Hon vet ju hur mycket jag har längtat efter att få barn. Det är riktigt kul att berätta för vänner att jag är gravid, så kul att se allas reaktioner och hur glada de blir! Så det är skönt att jag går in i vecka 12 imorgon, så nu behöver vi inte vara hemlighetsfulla längre! Jag har några vänner till jag vill berätta för själv så de inte får reda på det genom någon annan.

 

Jag har fortfarande ganska kraftig jetlag från resan hem. Känner mig trött i stort sett hela tiden, men kan inte sova på natten. Tur man är ledig :) Hoppas på en lång natts sömn inatt!

 


Underbara blommor

2011-06-18 @ 16:02:22

Tillbringat halva dagen med släkten och andra halvan sovande på soffan. Det blev nämligen inte så mycket sömn inatt och inte de senaste två dygnen heller på grund av resan hem. Hoppas bara att jetlagen försvinner snart..

 

Vi var i farmor och farfars gamla hus idag och jag hittade bland annat en stor gammal byrå som jag tänkte renovera upp, blir ett av sommarens projekt. Sen hittade jag lite orkidéer och så tömde jag nästan deras rabatter på blommor :) Jag älskar verkligen att ha snittblommor hemma, det ser så hemtrevligt ut och jag blir så glad av de!

 


 

 

 

Min kusin och hans sambo var också där och de var inte hos mamma och pappa igår kväll, så de visste inte om att jag är gravid. Det var såå kul att berätta för dem, de blev så glada men även förvånade! Imorgon tror jag att jag ska ringa runt till lite vänner som fortfarande inte vet om att vi ska ha barn. Det ska bli superkul!

 

Nu blir det romantisk komedi med chips och dip. Älsklingen jobbar sent ikväll på grund av något stort projekt på jobb, skönt att han går på semester snart :)

 


Hemma!

2011-06-18 @ 08:28:49

Nu har jag varit hemma i Sverige i ett dygn. Känns väldigt konstigt måste jag säga, men samtidigt mycket skönt. Jag fick världens bästa välkomnande hem i går morse! På sängen låg bland annat ett paket med ett gravidsmycke som jag själv tänkt köpa senare. Det var jättefint! Det är en liten bjällra i kulan som bebisen kan höra från och med vecka 20. Gulligt!

 

Gravidsmycke

 

 

 

Igår kväll var det släktkalas för mamma som fyllt år och även mig i efterskott i och med att jag varit iväg. Då passade jag på att berätta för släkten att vi ska ha barn i januari. Så kul det var att berätta! Alla blev självklart superglada och jag började så klart att gråta, haha! Fick lite födelsedagsblommor också, bra för alla överlevde inte min sambos skötsel..

 

 

 

Idag ska vi till farmor och farfars gamla hus och se om vi vill ha något, innan de skänker bort det. De lämnade tydligen en massa när de flyttade till sitt nya radhus. Det hade varit kul att hitta något fint minne från dem :)

 

Ha en fin dag alla!

 


Goodbye US

2011-06-16 @ 08:07:56

Nu har jag sagt hejdå till Meru's familj. Vi åker här ifrån redan 4 imorgon bitti, så ingen lär vara vaken då. Väckarklockan står på 3.25, det kommer bli segt att gå upp då! Nog bäst att försöka somna snart, bara lite drygt 4 timmar tills det är dags att gå upp. Det kommer bli en väldigt omtumlande dag imorgon att lämna USA efter nästan ett halvår här...

 

God natt!

 


Mysdag i Seattle

2011-06-15 @ 07:53:31

Ytterligare en mysig dag i Seattle har passerat. Jag och Meru startade dagen med en lång härlig power walk, varefter vi åkte till deras country club och käkade lunch. Sen blev det en del shopping och lite jagande efter en iPad till svåger och ett iPad fodral till mig. Men det verkar som om alla At&t iPads i hela Corvallis och Seattle är slut. Så det blir att fortsätta att leta imorgon. Om jag inte hittar något fodral till min så får jag väl fortsätta använda ett linne att skydda den i väskan, haha :) För övrigt har jag blivit beroned av Angry Bird, men antar att det avtar snart för så kul kan det inte vara efter ett par dagar..

 

Här är lite bilder från middagen ikväll som vi åt på en super mysig italiensk restaurang. För mig blev det vildsvampsrisotto - supergott!

 

Meru

 

 

...och jag

 

 

... och vi

 

 

Dagen avslutade vi med att göra riktigt starka hemmagjorda Bloody Marys (mycket bra resultat!) och fixa våra naglar. Nu är det dock dags att gå och lägga mig. Imorgon är det sista dagen i USA. Mycket blandade känslor -kommer både vara mycket sorgligt att lämna, samtidigt som det kommer bli underbart att komma hem!

 

Hemmagjorda Bloody Mary

 

 


Vecka 11 + shopping

2011-06-14 @ 08:54:58

Jag blir så lycklig efter att ha skypat med min älskling, och om bara tre dagar så slipper vi skypa och kan umgås in real life igen :) Det ska bli underbart!

 

Idag har det blivit en hel del shopping i Seattle - kläder, smink och ansiktsprodukter. Har bland annat passat på att ladda upp med ett stort lager med i.d. Bare Minerals, mitt absoluta favoritsmink. Stor prisskillnad jämfört med svenska priser! Sen blev det en del kläder från Nordstrom. Jag älskar deras kläder och servicen där är såå bra! Jag kommer verkligen sakna den enormt bra servicen man får i USA när jag kommer hem till Sverige, alla är så supertrevliga och hjälpsamma. Jag hittade en jättesnygg kavaj på Nordstrom, dock hade jag lite problem när det kom till toppar. Nästan alla toppar är kortare framtill, vilket inte passar så bra nu när min mage börjar växa. Smakprov på vad jag kom hem med efter vår dag i Seattle:

 

Kavaj från Nordstrom

 

 

Topp från Nordstrom

 

 

 

Jag går jag in i vecka 11 idag, alltså bara en vecka kvar till magiska vecka 12 :) Illamåendet blir bättre hela tiden, dock är jag väldigt känslig för lukten av mat och jag är inte sugen på mat som jag i vanliga fall alltid är. Jag känner mig också mätt mycket snabbare än normalt, men det är ju säkert för att jag den senaste tiden ätit mindre mål men mer ofta. Måste erkänna att jag tycker att det är ganska svårt att vara nyttig för tillfället, men är ganska säker på att det kommer att bli lättare när jag är hemma i Sverige igen. Imorgon ska jag och Meru i alla fall börja dagen med en power walk, det är ju alltid något :)

 


Babyshopping

2011-06-13 @ 08:31:31

Nu har jag precis krypit ner i sängen efter en lång dag. Imorse, eller rättare sagt i middags, lämnade jag och Meru Corvallis och begav oss till Seattle. På vägen hit stannade vi till på Woodburn och tog en fika, och självklart kunde jag inte hålla mig ifrån butikerna med babykläder! Dels köpte jag lite till Tilde, min bror och hans sambos bebis som är beräknad till mitten av augusti, och så köpte jag två plagg till vår baby. Väldigt mycket lättare att köpa kläder till Tilde, och betydligt svårare att köpa till vår bebis i och med att vi inte vet kön än. Men tur är kanske det annars skulle jag shoppat alldeles för mycket!

 

Babykläder till Tilde

 

 

...och till vår baby

 

 

 

Egentligen skulle jag vilja hitta en boddy till vår bebis där det står "made in USA", haha, för det är ju sant :) Men "all american" var också ganska kul tyckte jag! Två av plaggen hade antingen ett ankhuvud eller ett aphuvud bak över rumpan - så sött!

 

Imorgon blir det downtown i Seattle i stort sett hela dagen med massa shopping och fika, mina favoritsysselsättningar med min favorit Meru :)

 


Thanks mom!

2011-06-12 @ 07:34:30

Körde precis och lämnade Meru på en fest, känner mig redan som en mamma, och desto mer när Meru kallar mig mom! Självklart kan man gå på fest trots att man är gravid, men en fyllefest med massa droger och skit är ändå inte min grej, plus att jag vet att jag blir trött så mycket snabbare när jag är nykter. Så istället tänkte jag krypa ner i sängen, ringa till min älskling, kolla en film och sen sova min sista skönhetssömn i Corvallis :) Jag och Meru (Jessica fastnade med sin pojkväns familj) hade i alla fall en underbar kväll på Big River med massa god mat och efterrätt så klart :)

 

Sista kvällen i Corvallis

 

 

 

Imorgon blir det en gång dag i bilen, men vi tänkte stanna vid Woodburn (ett super bra outletcenter) och shoppa lite. Så blir trippen till Seattle lite roligare och inte lika lång! God natt! Och ha en fin dag, ni som är hemma i Sverige!

 


Hejdå campus

2011-06-12 @ 00:32:31

Vaknade nyss upp från en lång tupplur på 1,5 timme, skönt! Jag blev så enormt trött efter min och Merus lunch på min favorit restaurang Pastini, som avslutades med en glass på Yogurt Extreme. Inte konstigt man blir trött efter en sådan lunch, haha. innan dess var vi på Reser Stadium och såg 2011's Graduation Ceremony. Ganska coolt med tanke på hur stort det var, men samtidigt väldigt långtråkigt, så vi stannade inte under hela cermonin.

 

Istället tog jag och Meru en sista runda genom Campus och en tur till bookstore där jag köpte en Oregon State University fleecejacka och Meru köpte en OSU body till min bebis, som hon för övrigt tror att hon på något vis kommer bli moster till. Haha, sött! Usch, under vår lunch tillsammans blev vi faktiskt ganska sentimentala över att vi inte kommer ses på samma vis längre. Under nästan ett halvår har vi bott tillsammans och umgåtts väldigt mycket, och vi båda känner att vi blivit bästa vänner under denna tiden. Så det kommer bli väldigt sorgligt att skiljas på torsdag. Som tur är vet vi ju i alla fall att vi kommer ses i höst och det gör det hela lite lättare. Meru kommer garanterat till Sverige, då hon kommer plugga i Wien under hösten. Vi planerar även en weekend i Moskva tillsammans, där hennes familj har en lägenhet. Och så tänkte jag åka och hälsa på henne i Wien i och med att jag aldrig varit där förut. Får se om jag hinner dit innan jag hunnit bli alldeles för stor om magen :)

 

Graduation Ceremony

 

 

 

Jag och Meru utanför MU på campus

 

 

 

Ikväll blir det sista middagen i Corvallis. Jag och två av mina roomies, Jessica och Meru, ska till Restaurang Big River. De har världens godaste efterrätter, så det blir en söt dag idag!

 

Nu ska jag försöka packa det sista innan det är dags att ge sig av till middagen, vi åker ju till Seattle imorgon bitti!!

 


Bästa film på länge

2011-06-11 @ 17:52:09

Steven Spielberg's nya film Super 8 är lätt en av de bästa filmer jag sett på länge. Mycket spänning men också känslor - den måste helt enkelt ses! Jag brukar inte skrika på bio, men jag skrek jäkligt höget en gång :) Det säger en del om hur inne jag var i filmen, haha!

 

Innan filmen var vi och käkade middag, men det fick bli en ganska snabb sådan då vi ville vara i tid i och med att det var premiär av filmen.

 

 

 

 

Idag ska vi på graduation ceremony och se alla som tar sin examen idag. Ska bli kul att se i och med att man sett det så många gånger på filmer och så. Först tänkte jag sticka iväg och träna, men innan dess blir det färska jordgubbar och flingor till frukost, mums.

 


Sushilunch

2011-06-11 @ 01:57:09

Sista lunchen med Lena och Maria i Corvallis är äten. Vi åt supergod sushi!! (Jag hoppas att det är ok att käka det för mig som gravid. Det är i alla fall ok enligt livsmedelsverkets hemsida, plus att den hade varit frusen innan.) Lite sentimental blir man allt när man promenerar genom staden och vet att man förmodligen aldrig kommer komma tillbaka till Corvallis. Och lite sentimentala blev vi när vi sa hejdå till varandra efter detta halvår här tillsammans. Men kan ju som tur är fortsätta att ses när vi är hemkomna.

 

Sushilunch med Lena och Maria

 




 

 

Ikväll blir det mys med Kelsey och Meru. Först ska vi på middag och sen blir det bio för att se premiären av Super 8, Steven Spielberg's nya film. Härlig fredag och näst sista dagen i Corvallis!

 


Lyxtorsdag

2011-06-10 @ 04:45:18

Idag spenderade jag, Meru och Jessica tre timmar på salongen. Det blev både manikyr och pedikyr. Det var underbart härligt, och det tyckte jag verkligen vi var värda efter denna terminen! Imorse färgade jag även håret, så nu börjar jag känna mig redo att åka hem :) Dock en hel del packning att göra, kanske dags att starta med det ikväll?

 

Manikyr & pedikyr med härliga vänner

 


 

 

 

 

Imorgon har jag lunchdejt med Lena och Maria. Det ska bli mysigt att träffa dem, har blivit på tok för sällan de sista månaderna. Och detta blir sista mötet med dem här i USA, men vi kommer garanterat att ses hemma i Skåne igen senare i sommar! Eller hur tjejer? :)

 


Promenad som liknade ett zoo

2011-06-09 @ 05:36:00

Nyss hemkommen efter en riktigt härlig kvällsprommenad! Underbar kväll! Jag tog med kameran, men jag fick dock inte någon bra bild på lamadjuren eller om det är alpacka, jag är inte säker... Men jag fick två sjukt härliga bilder på lammen :) Ett lamm stod och åt från ett träd, så han ställde sig på bakbenen hela tiden och det såg jättekul ut. Och sen såg jag en mamma med sina små barn som var väldigt gulliga tillsammans!

 

Lama/Alpacka

 

 

Fin utsikt över bergen + en till lama/alpacka

 

 

Otroligt söta lamm

 

 

 

 

Imorgon är det dags att unna sig lite efter hårt pluggande till tentor, så jag, Meru och förmodligen Jessica ska då på manikyr :) Älskar att unna mig sådana saker. Och ikväll blir det nog att färga håret, det har blekts extra mycket nu när det varit sol ute, så jag tänkte mörka det lite till.

 


Dags att börja shoppa loss..

2011-06-09 @ 01:02:37

Nu har jag satt igång med all den sista shoppingen jag vill göra innan jag lämnar detta billiga land. Jag började idag att köpa en ny hårfön och en locktång.

 

Nyinköpt hårfön och locktång

 


Hårfön och locktång

 

 

Dock är jag inte helt säker på om de funkar i Sverige, kommer inte ihåg vilken strömspänning det måste vara, så jag får ringa min elektriker till bror imorgon och höra om jag köpt rätt. Jag tänkte också ladda upp med laktospiller och gravidvitaminerpiller, som är så mycket billigare här jämfört med hemma! Hmm, ska bli spännande att väga väskorna på söndag när vi kommer upp till Seattle. Lite nervös är jag allt!

 

Nu ska jag sätta igång och laga potatismos och korv - min nya favoritmat!

 


Sista tentan avklarad!

2011-06-08 @ 06:52:05

Nu har jag äntligen skrivit min sista tenta för denna terminen, känns underbart skönt! Bara hösten kvar att plugga, sen är jag färdig ekonom (och färdig att föda, haha) Tentan gick mycket bättre än väntat, eller det kändes så i alla fall :) Nu är det sommar och jag har en dryg vecka kvar i USA nu innan jag åker hem och det känns perfekt. Det kommer att bli riktigt mysiga sista dagar här! Och sen kommer det bli underbart att komma hem till min älskling, och självklart även till vänner och resten av familjen!

 

Nu tänkte jag avsluta dagen med en film och imorgon planerar jag att ha sovmorgon, sen gå till Dixon och träna och senare även gå en runda till mina lamadjur. Kanske tar med min kameran så jag kan visa er dem - de är så söta! Det finns någon typ av farm för lama och alpacka här, precis i utkanten av Corvallis, och när jag är ute och går så är det min favorit runda :)

 

Ha en bra dag alla hemma i Sverige!

 



Vecka 10

2011-06-07 @ 06:37:00

Idag går jag in i vecka 10 (9+0). Veckorna går ganska långsamt tycker jag, längtar så tills det börjar synas och tills alla vet att jag är gravid. Men när jag läser om bebisen så går det däremot otroligt snabbt för den att utvecklas. Nu är min bebis ungefär som ett plommon, mellan 3,2 och 4,3 cm. Tydligen är vecka 10 en milstolpe för bebisens utveckling, då alla organen nu är anlagda. Det känns fortfarande helt otroligt och svårt att verkligen förstå att vi ska ha barn i januari. Men det känns helt underbart! Nu när det är så tufft i skolan så tänker jag bara på att jag är gravid så blir jag hur glad som helst och det pirrar i hela kroppen :)

 


2 down, 1 to go

2011-06-07 @ 01:38:05

Då är båda tentorna för dagen avklarade! Men måste dock fortsätta plugga till sista tentan imorgon. Ska bli otroligt skönt att bli färdig med denna terminen, längtar så till imorgon kväll när tentan är skriven och jag kan börja packa, tvätta, slappa och umgås med mina roomies mina sista dagar här i Corvallis. Sen på lördag bär det av till Seattle med Meru och det kommer bli superkul och mysigt! Direkt när jag kommer dit ska jag väga mina väskor (har ju ingen våg hemma) så jag vet om jag kan shoppa lite till innan jag åker hem :) Väldigt sugen på att handla bebiskläder! Tänkte att jag kan handla flickläder, så om vår bebis visar sig vara en pojke så kan vi ge kläderna till min brors dotter som är beräknad att födas 17 augusti! Bra plan va? Sen skulle det inte heller vara fel om vikten tillåter att jag köper lite mer kläder till mig själv också - sjukt bra shopping i Seattle ju!

 

Nu ska jag bita i det sura äpplet och sätta igång med finans-pluggandet.

 

Förresten, grattis på nationaldagen Sverige! Hoppas ni haft en fina dag!

 


..."trött och orkeslös"

2011-06-06 @ 04:41:09

Vilken pärs att plugga till tentor när man är gravid i 8+6! Jag läste nyss på blimamma.se om vecka 9 där det stod ...denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös... Japp jag kan känna det! Jag var nyss tvungen att ta en tupplur (klockan sex på kvällen!) för att mina ögon gick i kors och jag kunde inte läsa längre. Men jag vet inte om det hjälpte så mycket, snart ger jag upp för dagen. Två tentor imorgon och en i övermorgon, ser INTE framemot det. Men när det är klart så ska jag färga håret, gå på manikyr och allmänt börja ta hand om mig igen!

 

Så, nu har jag klagat av mig lite. Ursäkta. Men nu kanske jag orkar plugga lite till bara för det :)

 


Ops!

2011-06-05 @ 04:04:26

Fick nyss klart för mig att min tenta i Advance Financial Management (ganska svår kurs) är på tisdag och inte torsdag. Ganska panikinjagande nyhet för mig! Mina två andra tentor har jag båda på måndag, jag hittills har jag bara pluggat på dem. Känns som jag har ganska ont om tid att lära mig allt jag behöver. Men jag löser det säkert, och så får jag ju se det från den ljusa sidan - jag kommer vara klar med skolan två dagar tidigare än jag trodde :)

 

Blir att spendera denna lördagskväll med att plugga. Tänkte lyxa till det med chips och dippa!

 


Sommar i Corvallis

2011-06-05 @ 01:24:41

Nu har äntligen sommaren kommit till Corvallis i Oregon :) Tanken var att jag skulle börja dagen på gymmet, men när jag började gå dit och kände den härliga sommarvärmen, så vände jag och gick hem och lämnade mina saker för att istället ta en lång power walk. Och lång blev den - 1 timme och 20 minuter, varav lite av tiden gick till joggande. Det var en helt underbar tur i naturen ut till vårt närmsta lilla berg.

 

De senaste dagarna tycker jag faktiskt att min mage har börjat puta ut lite, den är aldrig platt längre, inte ens på morgnarna. Känns kul! Så om två veckor när jag kommer hem, så kommer den nog definitivt synas, i alla fall för dem som vet om att jag är gravid. De andra kommer nog bara tro att jag gått upp i vikt efter mitt halvår i USA, haha!

 

Nu sitter jag på biblioteket och pluggar. Det går segt. Jag är så trött. Men nu är det mindre än en vecka tills jag är färdig med alla tentor, så det ska jag väl kunna fixa!

 

Back to work!

 


Ner 1,5 kilo..

2011-06-04 @ 00:04:07

Oj vad jag är trött! Sitter på biblioteket och pluggar och funderar på att gå ut på gräsplätten utanför och sova lite. Vet inte om det är så passande, men jag kan knappt hålla ögonen öppna trots att jag nyss druckit en soyalatte. Vi ska snart ta en fika så får väl ta en kaka eller något så jag får en liten sockerkick!

 

Det är i alla fall underbart väder idag, så det var inga som helst problem att ta mig upp och gå och träna imorse :) Det var riktigt härligt att äntligen börja träna! Och ja, jag vägde mig som jag har velat göra i några veckor. Jag trodde ju att jag hade gått upp något kilo, men nej - jag hade gått ner typ 1,5 kilo. Så det är bara att börja käka lite mer per dag. Illamående är ju inte så farligt längre, så det ska nog inte bli något större problem. Jag har ganska lågt BMI och enligt uträkningar ska jag helst gå upp lite mer än normalt under min graviditet, så det är nog inte så bra att går ner, trots att det bara är i början...

 

Nu får jag väl försöka hålla ögonen öppna lite till och läsa några sidor till innan det är dags för den efterlängtade fikapausen!

 


Skyddssnigel

2011-06-03 @ 06:30:46

Åh, kom på att jag inte har visat bebisens maskot/skyddsängel, eller vad jag ska kalla det, skyddssnigel kanske ;) Det är i alla fall en glassnigel som jag fick av Merus mamma samma helg som jag fick reda på att jag var gravid. Vi var i Seattle hos hennes föräldrar den helgen, de hade nyss kommit hem från Moskva på söndagen när vi berättade att jag var gravid för hennes mamma. Och så hade hon köpt massa glasprydnader, och när hon skulle visa dem så tog hon först upp snigeln och gav den till mig och sa att den var till min bebis. Så gulligt av henne! Är det inte söt?

 

Bebisens skyddssnigel

 

Snigel

 

 

Idag har det varit en riktigt bra dag. Tredje dagen i rad som jag mår bra och inte så illamående plus att jag äntligen kommit igång med pluggandet inför finals ordentligt! Och imorgon ska jag (förhoppningsvis/om jag ,år bra) starta dagen med ett träningspass på Dixon, och då även väga mig. Det är nästan det som lockar mig mest med att gå och träna, för vi har ingen våg hemma och jag har inte vägt mig sen vecka 4 i graviditeten och då hade jag inte gått upp något. Jag skulle nog gissa på att jag gått upp 2 kilo kanske. Vi får se imorgon, lite spänd faktiskt. Haha, vad töntig jag är!

 

God natt USA och god morgon Sverige!

 


God morgon!

2011-06-02 @ 17:44:59

Har legat och mornat mig i någon timme nu, börjar bli dags att dra igång dagen. Idag har jag min sista föreläsning sen MÅSTE jag plugga hårt, har varit så slapp sista tiden. Men det går nog bra ändå!

 

I dag är det två veckor tills jag ska åka hem till Sverige - längtar otroligt mycket, och det blir ju inte bättre av att sista tiden mest består av pluggande och tre tentor. Som tur är blir det ju i alla fall en bra avslutning i Seattle med Meru. Det kommer bli mysiga sista dagar!

 

Dags att gå upp ur sängen nu, måste också hinna plugga till mitt sista quiz innan föreläsningen, och kanske också svänga in en runda på bookstore och se om de fått in den iPaden som jag vill ha :)

 


Renoveringsplaner

2011-06-02 @ 02:07:02

Nu har jag äntligen fått nytt hopp när det gäller renoveringen av vår lågenhet. Vi vill bygga upp till vinden så det blir en etagelägenhet, men har inte kommit på någon bra lösning - förrän nu! Tror jag. Björn kom på en superbra idé hur vi kan lösa det. Men vi har inte pratat med styrelsen än, och Björn har precis mailat till vår arkitekt. Hoppas på positiv feedback :) Hade nästan tappat sugen när det gäller renoveringen, men nu har jag verkligen fått ny energi och hopp. Om denna lägenhet vi planerar blir verklighet, kommer vi att ha vår drömlägenhet om lite drygt ett halvår!

 

Nu ligger jag på soffan (och kollar på vänner) efter en STOR lunch på en riktigt god italiensk restaurang. Inte van vid att äta så mycket på en gång, så nu, tre timmar senare, känner jag min nästan fortfarande mätt. Blir så lycklig när jag får i mig en ordentlig måltid, känns som jag mest småäter annars hela tiden. Idag är det andra dagen i rad som jag inte mår så illa. Hoppas det varar! Nu börjar stenhårt pluggande inför alla tentor nästa vecka, så det hade varit bra tajming om jag börjar må bra nu :)

 


Korv och potatismos

2011-06-01 @ 03:18:42

Idag har jag mått ovanligt bra :) Dagen började jag med ett lugnt yoga-pass, sen åkte jag och handlade mat med Kiana som sovit över här inatt, och sen lagade jag min efterlängtade rätt: Korv och hemmalagad potatismos. Riktigt konstigt, jag har verkligen längtat efter den maten länge. Förstår inte hur det nästintill är omöjligt att äta vissa maträtter (som den mexikanska maten jag hämtade hem igår, fick inte ner många tuggor), och sen viss maträtter går hur bra som helst att äta. Nu kommer jag nog äta korv och potatismos i i alla fall en vecka :) Något annat som jag också verkligen längtar efter är salta HARIBO nappar, men det får jag nog vänta med tills jag kommer hem till Sverige, kan bli svårt att hitta här.

 

Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att gå till biblioteket och göra mitt sista grupparbete färdigt. Hoppas vi inte stannar hela kvällen!