Efterkontroll

2012-02-29 @ 20:45:44

Idag var jag på MVC för första gången efter förlossningen, medan mamma var hemma med Neda. Jag och min barnmorska gick igenom min och Nedas journal och gick igenom hela händelse förloppet när vår älskling kom till världen. Det var väl inga direkta nyheter, men det var ändå kul att gå igenom alla och minnas tillbaka. Annars såg mina värden bra ut, men jag blev dock rekommenderad att käka vitamintabletter då Neda tar mycket av min näring. Kan det vara därför som jag varit så trött de senaste dagarna kanske? Nu har jag i alla fall inhandlat vitaminer och hoppas på mer energi :)

I eftermiddags har Lotta och lilla Tilde varit här medan jag försökte komma någonstans med vår flyttpackning. Bara en månad kvar till flytt nu! Men idag blev bara två kartonger packade. Lite i taget, så ska jag nog bli färdig till den 1 April ;)

Neda är precis nyammad och verkar ha somnat gott, så nu är det sängen som gäller för mig. God natt!

Förlovning

2012-02-27 @ 17:02:35

2012-02-25 är en dag jag alltid kommer att minnas, speciellt med tanke på att det datumet står i min förlovningsring. Lördagen startade med att vi hela lilla familjen åkte ut till en kall blåsande strand i Lomma. Björn sa några vackra ord till mig och ställde sig på knä. Jag sa gråtande JA. Efteråt promenerade vi till Fiskboden i Lomma för att äta en god lunch.


Till kvällen hade vi bjudit några av våra bästa vänner till Arenan för att kolla på melodifestivalen och fira min 25-årsdag (då jag fyller år idag, måndag). Vi hade hyrt en loge där vi åt en god middag innan melodifestivalen drog igång. Vid fördrinken höll Björn ett litet tal och överraskade vännerna med att vi hade ytterligare en ska att fira - att vi förlovat oss. En hel del vattnande ögon uppstod. Vilken underbar dag vi hade i lördags, och tack alla vänner som förgyllde den!









R.I.P. Gusti ♥

2012-02-27 @ 16:31:49


Sovvägra

2012-02-24 @ 12:09:52

Det är alltid lika svårt att få Neda att somna på dagarna om hon inte åker runt i vagnen. Förmiddagen har bestått utav att tvätta, fixa med papper och räkningar samt kollat på Nyhetsmorgon och när den nya prinsessan fick sitt namn, Estelle. Efter ett tag fick jag Neda att somna i sin vagga, men det varade inte länge. Men nu efter en hel del protester har hon somnat igen. Hoppas nu att hon sover lite längre så att jag hinner käka lunch och göra mig i ordning för eftermiddagspromenaden med Malin. De senaste dagarna har Neda försökt hålla sig vaken trots att hon är jättetrött, hon vill vara med och inte missa något.


Tagit igen på sömnen

2012-02-22 @ 11:53:28

Inatt har jag tagit igen lite på sömnen, Neda har sovit jättebra. Vi nattade henne redan klockan 19.00 då hon fick mat, sedan ammade jag henne inte förrän 23.00 igen, dock var hon vaken till typ 00.30, men sen sov hon till 05.00 för ammning igen sen var det nog vid typ 08.00 nästa gång! Duktig flicka! Hoppas på att det fortsätter såhär. Vi gick och lade oss redan strex efter 20.00 igår kväll, så jag har fått gott om sömn. Det är inte ofta man vaknar och känner sig utvilad. Men förhoppningsvis blir det lite oftare framöver :) Nu ligger Neda och sprattlar vid babygymmet som vi lånat av kusin Tilde - underbart att se henne roa sig själv och inte vara besatt av att hänga på min axel ;)


Nu ska jag fixa lite lunch till mig, sen är det mamma-bebisfika på stan. Då ska jag ta den efterlängtade semlan som jag missade igår när det var fettisdagen.

Sprattel och joller

2012-02-20 @ 10:06:53

Nedas ny grej är att hon har börjat sprattla med benen när hon är pigg och glad, samt att hon har börjat göra ifrån sig små gulliga ljud. Så sött! Det var dock inte lika kul när hon i går morse låg och "pratade" från 04.00 till 07.00, lite svårt att sova när man hör henne jollra hela tiden ;)

Idag ska jag och sötnosen på mamma-bebisdejt på korvhuset för lunch. Sen tänkte jag att vi ska promenera bort till det området som vi flyttar till om lite drygt en månad. Det är ju ett helt nytt område som håller på att byggas så jag tänkte kolla in läget i byggprocessen, om det fortfarande ser ut som värsta byggarbetsplatsen med terrängvägar..

Besök i Karlskrona

2012-02-19 @ 10:51:35

Nu börjar helgen gå mot sitt slut här i Karlskrona. Vi tänkte ge oss av i tid så vi inte kommer hem allt för sent och kanske hinner veckohandla ikväll också. Helgen här uppe har varit full av sociala aktiviteter; besök hos mannens mormor och bror med familj och igår kväll hade vi middag här hemma hos svärmor. Så nu har de festa här uppe fått träffa vår underbara dotter. Nästa helg ska vi ha släktkalas för mig då jag fyller 25, så då får de flesta på min sida släkten träffa Neda.

Nedas Gammlemormor


Noah var minst sagt intresserad av sin nya kusin



Sexveckorskontroll

2012-02-18 @ 00:54:49

Idag har jag och Neda varit på BVC och vägt och mätt henne. Hon fortsätter att ligga lite över medel. Vikten ligger nu bara lite över medel då ökningen börjat avta en aning samtidigt som längden ligger lite mer över medel och den kurvan är brantare uppåt. Såhär har hennes utveckling sett ut:

Födelsedagen 2012-01-03: 3515 g och 50 cm
Utskrivningsdagen 2012-01-05: 3245 g
1 vecka och 2 dagar 2012-01-12: 3640 g
2 veckor och 2 dagar 2012-01-19: 3890 g och 53 cm
3 veckor och 3 dagar 2012-01-26: 4120 g och 54 cm
4 veckor och 3 dagar 2012-02-03: 4400 g och 56 cm
6 veckor och 3 dagar 2012-02-17: 4690 g och 58 cm

Nu är det dags att somna hemma hos svärmor. Resan upp hit gick över förväntat - Neda sov i stort sett hela tiden och verkade trivas riktigt bra i babyskyddet. Jätteskönt! Vi hann även med en snabbvisit och Nedas kusiner ikväll, men imorgon blir det ett längre besök. Neda har precis kommit till ro efter en ganska gnällig kväll (jag tror att min mjölkproduktion har ökat det senaste dygnet och hon har lite svårt att hantera det och får i sig extra mycket luft nu), så nu ska jag passa på att sova lite innan hon vakar igen. God natt!

Mys i soffan

2012-02-17 @ 11:03:44

Myser med en helnöjd Neda i soffan. Snart ska vi iväg till BVC för vägning och mätning av sötnosen. I och med att hon nu är drygt sex veckor gammal så går vi bara till BVC varannan vecka istället för varje som det var i början. Just därför ska det bli extra kul att se hur hon vuxit nu på två hela veckor.



Finbesök från Jönköping

2012-02-16 @ 17:36:49

Nu är jag och Neda hemma efter en heldag på stan med finbesök från Jönköping av Veronica. Jag tror inte vi har setts sedan jag kom hem från USA, så det var superkul att träffa henne idag!


Neda fick en snygg outfit av söta Veronica som hon kan ha till våren/sommaren. När man ser hur stora kläderna är i storlek 68, är det svårt att förstå att de kommer att passa Neda om bara typ tre månader..


Nu ska jag sätta igång med middagen. Sen blir det att packa inför helgen som ska spenderas i Karlskrona och för Nedas del blir det nog ett bad - hon måste ju vara ren och fin när hon ska träffa halva släkten för första gången i helgen;).

En bra natt.

2012-02-15 @ 11:39:23

Jag blir så glad när det går bra med Neda på nätterna. Igår kväll började jag amma strax efter 22.00, tydligen somnade jag och vaknade igen vid 23.00 och då slutade Neda precis att amma. Hon hade alltså ammat konstant i nästan en timme! Det gav resultat och hon väckte mig inte förrän 03.00 igen - underbart! Sen vaknade hon 06.00, lagom till när mannen skulle vakna, så då tog han och bytte blöjan och lade henne i vår säng. Under morgnarna brukar hon äta med ungefär 1,5-2 h mellanrum. Nu håller hon på att slumra till gungande i babysittern, så nu ska jag göra mig redo för fika med några mammor och bebisar på stan :)

Vackra rosor från älsklingen

2012-02-14 @ 17:46:21


♥-lunch med mamma

2012-02-14 @ 17:16:37


Idag har jag och Neda haft en mysig eftermiddag med mamma, med god lunch och shopping till Neda som resulterade i följande:


Nu kommer snart älsklingen hem och då ska vi laga en god trerätters-middag för att fira alla hjärtans dag. Jag har till och med köpt en flaska vin :)

6 veckor gammal

2012-02-14 @ 10:29:12

Neda bara växer och växer, och är mer med för varje dag. Hon har börjat le en hel del det senaste dygnet. Och det typ två senaste dagarna känns det som om hon har kommit över sin period med extremt närhetsbehov. De senaste två dagarna har hennes sugbehov inte heller varit så extremt. Innan bestod förmiddagarna och kvällarna till mycket stor del av amning, men nu har hon istället kommit till ro och tagit en tupplur vid de tiderna istället. Det betyder att vi har haft två kvällar då jag och mannen har kunnat äta middag i lugn och ro, superskönt! Jag vet inte om det är tillfälligt, men man kan ju alltid hoppas på att det är en vändpunkt :)


Idag ska jag och Neda på Alla Hjärtans Dag-lunch med mamma, Lotta och lilla Tilde. Och ikväll är det självklart mys och god middag med mannen ♥

Första leendet?

2012-02-13 @ 11:21:04

Jag och Neda har haft en riktigt mysig morgon efter en mindre mysig natt. Det är så kul nu när hon är mer med i blicken. Vi hade precis ett litet moment vid skötbordet och jag tror att det kan ha varit det första medvetna leendet som kom fram när jag pussade henne på magen :)


Nu håller Neda på att somna i vaggan bredvid mig som jag sitter och gungar. Då gäller det att passa på och hoppa in i duschen. Igår invigde jag babyvakten som funkar perfekt när jag duschar så att jag inte behöver vara orolig för att jag inte ska höra om hon vaknar. Sen blir det den näst intill dagliga promenaden ner till stan. Jag tror faktiskt att jag ska köpa miniform-droppar, det kan ju inte skada att testa de på kvällarna när hon verkar ha ont i magen.

Sugbehov

2012-02-12 @ 08:50:52

Igår var en helt underbar dag. Jag och mina två älsklingar började dagen med en mysig runda på stan. Försökte bland annat hitta en napp som Neda eventuellt skulle vilja ha. Vi har testat i stort sett alla olika typer. Nu testade vi en extra mjuk från NUK, men icke. Det hade varit så skönt om hon tog antingen napp eller tumme för att spara på mina bröstvårtor då hon har ett enormt sugbehov.

Vinter i Malmö (fontänen har fryst)



Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma hos Marcus och Karin med sushi och melodifestivalen. Lilla Thilda - eller ganska stor i jämförelse med Neda - var så gullig och försökte trösta Neda när hon var gnällig och gungade Neda i Thildas gamla vagga. Så sött!

Fredagsmys

2012-02-10 @ 20:58:00

Fredagsmys framför TVn på pilatesbollen


Mamma- och babyträff

2012-02-10 @ 19:07:44

Efter två händelserika dagar är jag och Neda äntligen hemma igen. Igår var vi och hälsade på Louise och lilla Noomi i Trelleborg, sen sov vi över hos mamma och pappa som bor strax utanför och idag har vi varit på mysig mamma- och babyträff hos Helena och lilla Alicia. Hela åtta mammor och åtta små bebisar - alla små flickor! Tycker att det nästan bara finns flick-bebisar runt omkring mig. Då Neda var yngst av alla bebisar var det jättekul att träffa massa mammor och få lite tips. Jag fick även låna en babysitter/-gunga av Helena som Neda verkar gilla.


Hemmadag med Neda

2012-02-08 @ 11:23:16

Idag blir det för omväxlings skull en dag hemma. Med drygt en och en halv månad kvar till flytt, tänkte jag försöka börja packa kartonger så smått idag. Misstänker dock att det inte kommer bli så lätt då Neda gärna vill bli runtburen på och har svårt att sova längre perioder på dagarna om hon inte ligger guppande i vagnen. Efter en morgon med massa mys i soffan har hon dock precis somnat i vaggan så nu gäller det att få något gjort innan hon vaknar igen.

5 veckor gammal

2012-02-07 @ 13:06:40

Lilla älsklingen blir 5 veckor idag. Tiden går så fort! Det gäller att ta vara på varje sekund! Efter en förmiddag med i stort sett konstant amning, har Neda nu deckat på vår säng. Så nu är klockan 13 och jag har precis dukat undan frukosten. Otroligt vad allt tar tid när man har en liten bebis! Nu är vi i alla fall redo att gå ut i det fina vädret och möta upp Ann-Marie på stan.


Värme, tack!

2012-02-06 @ 10:51:09

Jag hade gett upp hoppet om att hitta en vinterjacka denna säsongen och bestämt mig för att hoppas på att nästa vinters jackkollektioner är bättre. Tycker att det varit jättesvårt att hitta en snygg vinterjacka som är rikligt varm. Men så kom jag på att Boomerangs Alexandra jacka fyller mina krav! Igår var jag inne i Boomerangbutiken på gågatan, jackan i min storlek var i deras lager som hon inte kunde springa iväg till då hon var ensam i butiken. Så nu ska jag och Neda göra oss i ordning för en promenaden med Malin och lilla Lova och efter det blir det en runda ner till stan för jackinköp. Perfekt timing nu när det är så otroligt kallt ute!


Mysiga Söndag

2012-02-05 @ 20:25:50

Jag älskar söndagar som idag. Mysig lång morgon, sen drar mannen och bastar och tar hand om sig själv medan jag och Neda träffar bästa Pernilla för mys på stan. Nu är det dags att natta en nybadad bebis och sen ska jag natta mig själv med min bra bok.


Födelsedagsparty

2012-02-05 @ 10:27:42

Igår firade vi Malins födelsedag. Efter att jag missade hennes 30-årsfest förra året, då jag var på utbytestermin i USA, ville jag inte missa hennes firande detta året. Så igår kväll var det första gången som jag var ifrån Neda en längre period som en hel kväll. Men det gick hur bra som helst. Som tur är så bor Malin bara två minuters promenad ifrån oss så om jag skulle ha behövt komma hem för att amma så hade det inte varit några problem. Men jag hade pumpat en hel del och hon hade druckit upp allt och när jag kom hem så sov hon. Tyvärr hade dock mannen haft lite problem med en mycket kinkig Neda i stort sett hela kvällen. Nu vet han i alla fall hur det är att vara ensam med ett kinkigt barn ;) Kvällen hon Malin var däremot supertrevlig och det var skönt att vara ifrån och tänka på annat ett tag, samtidigt som det kändes lite konstigt.




Idag kommer älskade Pernilla ner från Helsingborg för att ta en tur och fika på stan med mig och Neda. Det ska bli en riktigt mysig söndag!

Kontrakt skrivit

2012-02-04 @ 12:58:39

Nu har vi skrivit på kontraktet till lägenheten och ska bara posta det till stadsbostäder. Med mindre än två månader till flytt funderar jag för fullt på hur vi ska inreda den och vad vi vill köpa för nya möbler och vilka som kan renoveras. Och kanske kan jag redan börja packa lite, typ böcker och sådant som vi inte kommer att använda innan flytt. Det kommer ju ta tid för mig att packa när jag har den lilla att ta hand om samtidigt, så bäst att det börjas i tid!

1 månad gammal

2012-02-03 @ 22:38:30

Idag fyller Neda 1 månad. Det har vi firat med en super god middag hemma hos min bror. Idag vad jag och Neda även på BVC och kontrollerade hennes tillväxt. Hon fortsätter att öka bra och ligger lite ovanför medel i både vikt och läng. Nu väger hon 4400 g och är 56 cm lång. I samband med att hon fyller en månad har vi märkt att hon kommit in i en lite gnällig period. Så nu innebär kvällarna att bära omkring på Neda och gunga henne lugn. Tur att alla faser är övergående :)


Fokuserar

2012-02-02 @ 12:53:03

För varje dag är Neda mer och mer med och fokuserar blicken på olika ting. Det är så mysigt att få ögonkontakt med henne. Nu ska vi ge oss av för en lunch med mormor på stan och sen är det kontraktskrivning i eftermiddag för vår nya lägenhet :)


Planerat kejsarsnitt - min berättelse

2012-02-01 @ 22:03:45

På rutinultraljudet i vecka 32 hade Neda inte vänt sig än och efter MVC-besök i vecka 36 var det fortfarande osäkert om Neda hade vänt sig med huvudet ner. Därför blev vi skickade på ett extra ultraljud till dagen efter. Neda hade fortfarande inte vänt sig. Vi visste redan att vi ville försöka med ett vändningsförsök om det visade sig att hon inte vänt sig. Vi fick tid till ett vändningsförsök redan dagen efter. Då vändningsförsöket misslyckades diskuterade vi med läkaren alternativen att föda i säte eller planera ett kejsarsnitt. Vi bestämde oss för att planera in ett kejsarsnitt för att undvika riskerna med att föda i säte som ganska ofta ändå slutar i ett akut kejsarsnitt.

Klockan 07.00 den 3 januari 2012 kommer vi in till BB i Malmö för att göra det planerade snittet. Som tur är, är det inget annat snitt inplanerat den dagen och inget akut snitt ska göras, så vi får åka upp till operationen som planerat klockan 07.40. Uppe i operationssalen får jag två kanyler i armen för medicin och dropp. Därefter får jag sätta mig på sängkanten för att få ryggmärgsbedövning. Jag har hört att många är nervösa inför bedövningen, men enligt mig är det inte särskilt obehagligt. Jag får lägga mig ner igen och känner direkt en värme i kroppen som tyder på att bedövningen börjar verka. Min mage tvättas noggrant av en kvinna som tycker att hon har världens bästa jobb. Där efter kontrollerar narkosläkaren om bedövningen verkar som den ska. Bedövningen tar inte bort känslan helt, endast smärta samt kyla. Jag ska därför berätta för narkosläkaren var jag uppfattar kyla när han drar med något kallt över min mage. Först tyckte jag att det var lite obehagligt att det var jag som skulle avgöra om bedövningen var tillräcklig, men mycket snart upptäckte jag att narkosläkaren kontrollerade flera gånger och hade full koll. När bedövningen spritt sig som den skulle presenterade alla sig i operationssalen, minst tio personer. Därefter började läkaren operationen. Det kändes ganska obehagligt, en stickande känsla, men det gjorde inte ont. Efter ungefär tio minuter förstå jag att Neda är utplockad. Jag får inte upp henne på bröstet som var tanken, utan barnteamet tar med henne i rummet bredvid då hon inte börjat andas. Björn följer med Neda och personalen. Jag ser på en monitor min dotter i rummet bredvid, två meter ifrån mig och när jag vänder ansiktet dit ser jag personalens ryggar. Jag har fortfarande inte hört något skrik. Neda är helt blå. Trots det känner jag mig inte särskilt rädd. Det är mycket känslor i kroppen, men jag känner att jag är i trygga händer och litar fullt på personalen som har hand om Neda. Någon minut senare hör jag ett barnskrik och jag kan pusta ut. Jag ser på monitorn att hon får mer och mer färg och efter ytterligare någon minut har hon en fin hudton. Hennes ben har hon i stort sett i huvudet på grund av att hon suttit i säte. Det såg faktiskt ganska kul ut.

Efter att de fått igång Neda ordentligt och vägt henne (det gick inte att mäta henne då hennes ben inte gick att sträcka ut riktigt än) kommer barnmorskan och lägger henne på mitt bröst och Björn sätter sig bredvid mig. Så sitter vi ett ganska bra tag. Vi gråter och är hur lyckliga som helst. Operationen fortgår fortfarande, då det är många lager som ska sys igen på mig. Hela operationen tog ungefär en timme. Björn och Neda går sedan med barnmorskorna ner till BB, samtidigt åker jag till uppvaket för att ligga under bevakning och för att vänta på att bedövningen skulle släppa. Där låg jag i drygt två timmar. Sista halvtimmen fick Björn och Neda komma upp och jag fick ha min älskade dotter på bröstet igen. När jag kunde röra mina ben igen åkte vi hela den nya familjen ner till vårt rum på BB.

Det obehagliga med kejsarsnittet suddades snabbt bort av allt det positiva. Personalen var underbar. Hela upplevelsen var helt fantastisk.

Neda

2012-02-01 @ 10:14:52

Nu, efter nästan en månads funderade, är Lillans namn bestämt. Neda Victoria Löfdahl.