Yogapass hemma

2011-07-31 @ 21:56:35

Nu ikväll hade jag ett litet yogapass här hemma med hjälp av en bok jag fått låna av min svägerska (tack Fia!).


Tror att jag kommer må mycket bra om jag fortsätter med det genom hela graviditeten. Framför allt så jag behåller lite smidighet, men också för att stärka buk och rygg. Ska även försöka gå på lite av Friskis yogapass, nu innan man blir för stor för att delta där :) Och imorgon är det dags att träffa den personliga tränaren som jag bokat in för att få lite tips på hur jag ska träna som gravid. Framför undrar jag hur jag ska träna min mage på ett bra sätt. Sen har jag också läst att man ska undvika att ligga på rygg, men förstår inte riktigt varför det inte skulle gå bra när man fortfarande inte bär på så stor bebis.

Tänkte redan kryp i säng, trött efter en lång dag av städning, cykeltur och solning på stranden ;)

Mysig söndagsmorgon

2011-07-31 @ 09:57:41

Ligger och morgnar mig i sängen med nyhetsmorgon på TVn medans älsklingen är i köket och fixar frukost till oss, hör minsann att han håller på att göra smoothies till oss - man kan ha det sämre. Dock känner jag mig nästan fortfarande mätt efter gårdagens minikräftsikva och ostbricka som till slut avslutades med godis. Jag tror faktiskt att min aptit börjar komma tillbaka. Nu imorse när jag vägde mig så har jag gått upp ett halvt kilo! Återstår att se om det håller i sig, eller om det bara är en tillfällighet efter allt jag åt igår kväll ;) Hade varit skönt om jag äntligen börjar öka lite i vikt, känns som om det börjar bli dags nu!

Idag får vi nog städa lägenheten, som vi inte hann med igår, och sen kanske en promenad i skogen eller vid stranden. Känner för att vara ute mycket idag, hoppas bara vädret blir håller sig okej.

Fixardag

2011-07-30 @ 12:53:19

Idag blir det mest att fixa massa grejer och göra ärenden som behövs göras. Städa hemmet, IKEA, MAXI, mata brors och sambos katter, osv. Ibland måste man ju tyvärr ha sådana dagar när man är ledig, tur att det är mulet väder i alla fall så känns det inte som om man missar så mycket! Hoppas dock på en myskväll med god mat och en bra film eller liknande. Kanske man borde ta sig en runda till Möllans Ost och köpa lite ost till osttallrik, hoppas i så fall att de har massa goda ostar till gravida också :) Ja, det ska jag göra, lite lyx måste man ju ha på lördagar! Tar på mina skor och springer ner med en gång!

Äntligen tagit mig i kragen

2011-07-29 @ 17:49:43

Idag har jag äntligen skaffat träningskort och börjat träna. Det var dock lite svår i och med att jag inte är så säker på vad jag egentligen kan göra för övningar nu när jag är gravid. Så jag bokade en personlig tränare till på måndag för att få lite träningstips för en gravid kropp. Känns underbart att äntligen kommit igång! Bara fem minuters promenadavstånd från hemmet, så nu har jag inga ursäkter längre. Med tanke på att jag har lite skolios (sned rygg) och snart kommer att bära massa kilo på magen så är det bäst att träna upp kroppen så den orkar bära allt.

Nu ska vi iväg till några goda vänner och käka sushi och ha lite fredagsmys :) Känns som perfekt nivå på sociala aktiviteter en kväll som denna då både jag och älsklingen är trötta och inte så sugna på för mycket av aktivitet.

Saknar USA idag

2011-07-28 @ 17:35:28

Vad jag saknar USA nu, eller rättare sagt min föredetta roomie Meru! Känns så konstigt att vi träffats varje dag i ett halvår och nu ses vi inget alls. Lite sorgligt.. Men vi pratade en timme över Skype imorse och planera lite resor i höst så vi kan ses :) Blir nog en resa för mig till Wien i slutet av September, då hon är där och pluggar då. Kul! Jag som aldrig varit i Wien heller :)

Idag har jag haft en mysig dag på stan med några vänner. Det blev en del graviditets- och bebissnack då en av tjejerna har en söt liten bebis, känns skönt att ha någon att fråga alla tusen frågor som snurrar runt i huvudet, haha.

Tillbaka till verkligheten

2011-07-27 @ 17:58:01

Nu är vi hemma i Malmö igen efter en liten minisemester i Karlskrona och Hunnamåla. Åh, hade velat stanna längre i Småland! Igår kväll hittade vi hav av kantareller, jag har nog aldrig sett så mycket kantareller på en och samma gång. Så det blev självklart kantarellsås till det grillade köttet igår kväll, samt två burkar som jag fryst in som jag kan göra kantarellsås av senare.

Nu är det jobb som gäller i eftermiddag/kväll. Till imorgon håller jag tummarna för att solen vill titta fram då också så man kan ta en tur till stranden innan jobbet :) Ha en trevlig kväll!

Jag känner bebisen!!

2011-07-26 @ 18:23:39

Jag kände nyss av bebisen därinne för första gången! Vilken underbar känsla. Det var dock längre ner i magen än vad jag trodde att den låg. Gud vad mysigt att känna att den verkligen lever därinne!

Fisk- och skaldjurssoppa

2011-07-26 @ 13:52:00

Vi står just nu och tillagar en ganska avancerad rätt för att vara lunch till bara två personer. Idag blir det fisk- och skaldjurssoppa. Som grund har vi en kräftfond som vi kokade ner från kräftskalen från gårdagens kvällsmat. Vi glömmer alltid hur vi gör våra fisksoppor, så jag tänkte skriva ner allteftersom vi lagar den.

Ingredienser:
1,5 liter fond från någon typ av skaldjur
Smör för stekning
1 stor vitlöksklyfta
1 charlottenlök
1 dl vitt vin
400 g torskfiléer
15 cocktailtomater
1 purjolök
1 röd paprika
3 dl grädde
dill
chiliflakes/chillipulver/cayennepeppar
360 g kräftstjärtar

Tillagning:
  1. Lägg skaldjursskalen i en kastrull med några liter vatten och koka ner tills du har cirka 1,5 liter kvar. Sila bort skalen.
  2. Fräs pressad vitlök och hackad charlottenlök i smör i en stor kastrull. Tillsätt vinet.
  3. Skär tomat, purjolök och paprika i lagom stora bitar och tillsätt dem sedan till kastrullen.
  4. Lägg i tärnad torskfilé (om den är fryst, koka först upp den i en separat kastrull så att den tinar).
  5. Tillsätt grädde i soppan.
  6. Smaka av med dill och chili.
  7. Vid servering tillsätter du kräftstjärtarna i tallriken.
Självklart kan du byta ut det mesta i soppan till andra ingredienser som du har hemma eller som du tycker om. Till exempel kan du använda annan fisk eller skaldjur, och även byta ut grönsakerna mot andra grönsaker.

Såhär blev resultatet - riktigt mumsigt!

Fisk- och skaldjurssoppa


Skogens guld

2011-07-26 @ 11:27:02

Jag älskar kantareller! Helst som sås, med det går också bra smörstekta på en macka - mums! Igår tog jag och mamma en lång promenad i skogen (den hade dock blivit längre om inte jag varit så trött och anfådd som jag nu blir) och vi hittade en del svamp. I alla fall så det räcker till en svampsås till mig och Björn ikväll (mamma och pappa har åkt till Helsingborg nu). Men jag tror att vi ska ta en runda till innan det är dags för middag ikväll, och se om vi kan hitta några till.

Självplockade kantareller


Nu ska vi ta en filt och gå ut och lägga oss i gräset och slappa lite. Ska nog ta med mig korsordet som jag började på imorse. Åh, vad jag skulle vilja stanna kvar här en vecka minst!

Vecka 17

2011-07-25 @ 10:24:01

Vecka 17 startar idag och äntligen tycker jag nog att det syns att jag är gravid, och inte bara lite småfet. Jag tar bild på magen på morgonen varje måndag nu, men senare under dagen när man ätit och druckit så putar den ännu mer ut. Om några veckor har jag nog en riktig gravidmage :)

Magbild vecka 17 (16+0)


Det är egentligen inte så konstigt att magen börjar synas nu. Min livmoder är tydligen i denna veckan lika stor som två knytnävar och bebisen är ungefär hela 14 cm lång. När jag tänker på det är det svårt att förstå hur det får plats där inne. Och det är ännu svårare att förstå att det är vår bebis som ligger där inne som vi kommer att leva tillsammans med resten av våra liv.

Babyboom i Hunnamåla

2011-07-25 @ 09:53:48

Om ett år kommer det vimla av bebisar här runt vår stuga i Hunnamåla Krok. Igår kväll när grannarna var på middag här så kom även deras dotter med man, och det visade sig att de också väntar barn - bara en vecka efter oss! Vilket sammanträffande! Och tydligen finns där redan en halvår gammal bebis i familjen. Alltså kommer det finnas fyra bebisar här nästa sommar som högst har ett års åldersskillnad. Superkul!

Nu ska jag och mamma åka in till Tingsryd och göra stan, haha. Nä jag bara skojade, men lite mathandling och jag tänkte kolla om jag hittar ett par stövlar. Det har blivit ett stort behov denna sommar. Och kan även tänka mig sen när bebisen är född att man oftare kommer gå ut i regn och rusk.

Snart eget fritidshus?

2011-07-24 @ 12:14:10

Nyss anlända till stugan i Småland efter en dag i Karlskrona och besök hos Björns mormor. Snart är dags för god middag med mamma och pappa, även våra närmsta grannar här kommer till middagen. Mannen i hushållet där är professor i nationalekonomi, så jag tänkte ta min chans och fråga honom om lite tips inför mitt examensarbete i just nationalekonomi. Tänkte faktiskt sätta igång med uppsatsen så snart jag kan, trots att kursen inte börjar förrän slutet på oktober/början av november. Vill göra allt jag kan för att bli färdig med skolan i så god tid som det bara går, tänk så skönt om jag kunde vara färdig till början av december!

Igår tog vi en runda till Marcus och Karin på Skällö - gud vad underbart de har det där! Vad jag längtar tills vi får vår tomt i ordning med i alla fall ett litet hus och en terrass! Här dansar Karin och Thilda till Waka Waka :)

Kan man vara lyckligare?


Nu får jag hjälpa mamma i köket innan hon stressar ihjäl sig... Det ska bli mumsig med grillad fläskflié, klyftpotatis och egenplockad kantarellsås :)

Intensiva dagar

2011-07-23 @ 12:00:22

Oj, vad man kan vara trött och matt. Antingen är det för att det varit ovanligt mycket sociala aktiviteter de senaste dagarna eller så kan det vara järnbristen som min barnmorska upptäckte. Jag köpte i alla fall järntabletter igår som jag nu börjat ta. Hoppas att min yrsel och trötthet försvinner lite nu.

De senaste dagarna har som sagt varit ganska intensiva. Igår var först jag, mamma, pappa och Björns mamma på stan en runda och käkade lunch och så, sen mötte jag upp Björn och ett par som bor i Stockholm för en eftermiddagsfika. Åh, de har en 6 månader gammal bebis, så mysigt :) Sen på kvällen firade vi Björn här hemma hos hans mamma med mina föräldrar och även Björns bror med familj. Så det blev alltså en väldigt intensiv kväll med tanke på de två små barnen. Men det var en jättetrevlig dag och kväll. Men jag måste helt enkelt inse att jag inte orka med så mycket för tillfället.

Nu på förmiddagen har jag mest legat och slappat - skönt! Men nu är det dags att fånga dagen innan den springer iväg för oss. Det blir först lite ärenden på stan, sen kanske en tur ut till Marcus och Karin, och kanske en runda till Björns mormor. Ikväll hoppas jag dock på att det blir lugnt!

Grattis älskling

2011-07-22 @ 09:20:58

Idag är det min älsklings födelsedag, det firade vi nu på morgonen med lite paketöppning här i sängen. Men det riktiga firandet ägde rum igår kväll med räkfrossa på skärgårdsbåten här i Karlskrona. Oj vad det är gott men räkor, det var inga problem att få i mig det trots svårigheter med annan mat nu under graviditeten. Det var en relativt viktig kväll igår då mina föräldrar träffade Björns pappa samt bror med son för första gången. Och det gick hur bra som helst. Speciellt med tanke på att pappa och Björns pappa diskuterade att de tyckte det var dags att vi skulle gifta oss, haha! Jag håller med dem :)

Räkafton på skärgårdsbåten


Älskling med sin mamma


Mamma, pappa och jag


Björns mamma, pappa och lille Noah


Älskling med Noah


Även idag blir det umgänge med familjen. Jag och mammabjörn tänkte möta upp mina föräldrar om ett tag och ta en runda på stan, medans Björn måste jobba lite först på förmiddagen innan han kan ta helg. Sen i eftermiddag blir det nog en runda till vår (förhoppningsvis) blivande tomt på Senoren för att kolla läget där och bli ännu lite kärare i tomten än vad vi redan är :)

Ikväll blir det nog middag med allihopa igen och förhoppningsvis även Björns brors fru och barn nummer två, som var tvungna att stanna hemma igår kväll.

Nu är det nog dags att ringa mamma och pappa och göra lite planer inför förmiddagen. Ha en underbar dag kära läsare!

Ta reda på kön?

2011-07-21 @ 11:04:43

Fick en fråga här på bloggen om vi ska ta reda på könet på bebisen på ultraljudet. Jag älskar att planera, organisera och förbereda - så mitt svar blir JA. Dock föredrar älsklingen att vänta på överraskningen till förlossningen. Men nej, det blir för jobbigt för mig, haha! Så han har tyvärr inte så mycket val i denna fråga... Vad tror vi det blir då? Björn är helt övertygad om att det är en pojke, vilket jag inte riktigt förstår att man kan vara så säker på ;) Jag tycker det är mycket svårare att få en känsla av vilket kön det är, men det lutar nog lite mer åt en flicka för mig. Tiden får helt enkelt utvisa :)

Nu får jag sätta igång att packa för vår långhelg i Karlskrona. Ha en fin dag allihopa!

Första MVC-besöket

2011-07-20 @ 16:00:25

Ganska nervös och stressad var jag inför detta möte, samtidigt som jag längtade efter det. Min förhoppning var att mötet skulle göra mig lugn och trygg i graviditeten igen. Men nej! Barnmorskan var jättestressad över personalbrist och var inte alls stöttande utan istället lite småelak. Känslig som man är nu och speciellt i denna situation började jag gråta och blev ganska arg på henne. I vanliga fall har man som sagt sitt första inskrivningsmöte på MVC i ungefär vecka 12, och nu är jag i vecka 16. Och inte nog med det, hon sa att vi bara skulle ha en hälsokontroll först. Men i och med att hon skulle gå på semester efter helgen fick vi till en inskrivning med provtagning osv. istället för en hälsokontroll, eller jag vet inte vi kanske hade det också. Men egentligen så skulle jag alltså inte få skrivas in och ta prover förrän efter hennes semester. Jag brukar inte bli särskilt upprörd och säga ifrån så ofta men detta bvel jag riktigt upprörd över. Och det värsta var hur hon behandlade mig. Nog om det, jag fick i alla fall tagit prover, vilket känns skönt. Men inget bevis på att allt är bra med bebisen har jag fått, tydligen lyssnar man inte på hjärtljud förrän vecka 25. Jaja, jag får väl stå ut och övertala mig själv om att allt är bra med bebisen. Om tre veckor är det ju ultraljud och fram tills dess borde jag ju kunna hålla ut :)

Efter MVC-besöket tog jag en fika med Carrro och Jennifer. Det var jättekul att träffas och det var nog över ett år sedan sist vi sågs. Blir lätt så när man inte bor i samma stad :(

Nu ska jag jobba och efter dagens pass är jag ledig i en hel vecka - mys!

JIPPI!!

2011-07-19 @ 18:53:10

Äntligen har jag blivit av med mitt pass på fredag!! Jag trodde att jag bytat bort passet redan för några veckor sedan, men sedan visade det sig att kille som skulle ta det inte fick lova att jobba så många dagar i rad som han i så fall skulle ha gjort. Men nu har jag ältligen löst det med en annan kollega - så nu är jag ledig på fredag!! Eller rättare sagt torsdag till tisdag! Mycket viktig och trevlig helg har vi fram för oss :) Vi ska upp till älsklingens släkt i Karlskrona och mina föräldrar kommer också dit. På torsdag har jag bokat in en räkafton på en av skärgårdsbåtarna i Karlskrona. Vi kommer bli 10 personer. Och det kommer bli första gången mina föräldrar träffar Björns pappa och även hans bror med familj, så det ska bli spännande :)

Nu är det jobb som gäller till klockan 23.00 ikväll, men det kommer gå hur lätt som helst för nu är jag så glad över att blivit av med mitt pass!

Sovmorgon

2011-07-19 @ 13:03:11

Vaknade först vid åtta och var vaken ett tag, sen somnade jag om igen till klockan slog 11.00. Herregud vilket sömnbehov jag fått, haha! Nu är den sena frukosten äten och det är dags att göra sig i ordning, för idag kommer Maria som också var på utbytestermin i USA i våras och hälsar på. Vi har inte setts sedan vi sa hejdå till varandra i Corvallis, så det ska bli riktigt kul att träffas igen :) Sen blir det jobb ikväll. Och imorgon är det MVC - helt sjukt vad man kan längta till det!

Oroskänslor

2011-07-18 @ 23:09:11

Under hela min graviditet fram till idag har jag inte spytt en enda gång trots allt illamående. Senaste tiden har ju illamåendet inte varit så farligt och jag har mått relativt bra. Men igår började jag få huvudvärk som jag även haft idag, och vid lunchtid när jag började fundera på vad jag skulle äta så spydde jag! Helt förvånad blev jag och även lite orolig. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte det var bäst att jag ringde en barnmorska på MVC, så det gjorde jag. Efter ett ganska långt samtal kom barnmorskan och jag fram till att det förmodligen hade att göra med att jag känner mig mycket stressade över funderingarna kring om vi ska renovera till etagevåning eller om vi ska köpa hus istället. Och även att jag sovit dåligt i helgen kan spela in på mitt mående idag. Så jag lovade barnmorska att ta det mycket lugnt idag och höra av mig om det inte blir bättre. Jag ringde direkt till Jessica som jag skulle träffa på kvällen och frågade om inte hon kunde komma hem till mig istället, så så blev det. Jag trodde aldrig att kroppen kunde reagera så starkt för bara lite oro!

Nu känns det mycket bättre och jag satsar på en låång och härlig natts sömn inatt :)

Vecka 16

2011-07-18 @ 11:21:11

Idag går vi in i vecka 16 och det betyder att det är denna vecka som vi ska på vårt första MVC-besök. Det känns mycket sent för att vara vårt första besök, så vi har längtat efter det länge. Nu har det gått så lång tid sedan jag kissade på stickan utan att ha fått något riktigt bevis under alla dessa veckor att bebisen verkligen lever därinne. Jag hoppas verkligen att allt är bra med bebisen och jag hoppas att vi får lov att lyssna till bebisens hjärtljud så att man får ett verkligt bevis. Jag måste säga att jag har börjat känna mig lite orolig och nojjig, trots alla förändringar min kropp gått igenom under dessa veckor. Men nu ska jag inte oroa mig mer för det, utan bara vänta tills på onsdag då vi har tid till MVC.

 

Idag har jag vägt mig och det stod 53,9 på vågen, alltså upp några hg. Inte mycket men nu börjar det kanske äntligen gå på rätt håll :) Såhär ser min mage ut idag:

 

Magblid vecka 16 (15+0)

 




Tjejkväll i Helsingborg

2011-07-17 @ 16:40:00

Igår av det det årliga Kul i Juli med tjejerna i Helsingborg. Det blev en supertrevlig kväll, med dock ganska annorlunda för mig nu när jag är gravid. Vi brukar gå ut senare på kvällen, men jag hoppade utgången i år, dels blir det inte riktigt lika kul när man själv är nykter och att jag nu även blir trött så himla tidigt på kvällen. Så jag körde hem till Malmö när de andra gick ut och gjorde Helsingborg osäkert. Men det var jättekul att träffa alla tjejerna. Det var helt enormt vad vi skrattade igår! Så härligt!

 

Middag med tjejerna

 

 

Emmelie, jag och Ida

 

 

Emmelie avgudar min lilla bebismage :)

 

 

Igår på dagen, när jag och älsklingen var på IKEA, så köpte vi en ny bäddmadrass till vår relativt nya säng som vi inte riktigt varit nöjda med. Men vi kom på att det bara var bäddmadrassen som behövdes bytas ut som tur är. Så vi köpte en tempur-liknande bäddmadrass, och den var magiskt skön! Underbart! Och bra tajming nu när jag är gravid och har börjat tycka det är svårare att ligga bekvämt i sängen.

Beslutsångest

2011-07-17 @ 15:16:04

Var ska man bo? Ska vi bygga upp till vinden och göra en drömetagevåning eller ska vi bara sälja vår lägenhet och köpa ett hus? Och var ska vi i så fall köpa huset? Vi måste bestämma oss snarast för nu börjar det bli dags att köra igång vindsbygget om vi bestämmer oss för det, och annars meddela föreningen att vi drar oss ur innan det är för sent. BESLUTSÅNGEST! Om vi bestämmer oss för att bygga vår drömlägenhet här, så vet jag ändå att vi kommer vilja flytta till hus inom bara något år ändå. Vad göra, vad göra?!

Ny header

2011-07-15 @ 21:43:14

Idag har jag sysselsatt mig framför datorn med att lära mig hur jag lägger upp en egen header på min blogg. Det tog ett bra tag, då jag inte hade de program på min dator för att designa själva "bilden". Men nu, till sist, är jag klar med min header. Så vad tycker ni kära läsare om min nya header?

 

 

Min tanke är att göra om hela min bloggs design, tar lite i taget. För tillfället har jag inte så mycket kunskaper om html-kodning osv., men jag tycker det är jättekul med både design och data, så det är ju bara att lära sig hur man gör :)

 

Fredagskvällen spenderas här på jobbet, slutar inte förrän 00.30 inatt. Men i helgen är jag LEDIG! Jag har planerat in en tur till IKEA för att kolla kök och en tur till Plantagen för att handla lite nya blommor och krukor (älskar blommor!). Men först ska jag se till att få lite sovmorgon imorgon bitti ;)

Smoothie

2011-07-15 @ 10:58:03

Sitter och käkar en god frukost med bland annat en nygjord smoothie :) Jag gjorde den av jordgubbar, blåbär, lingon och lite ProViva Grapefrukt/Litchi. I vanliga fall frukar jag ta i en banan eller ett ägg för att få en fin konsistens och ett ägg ger ju extra protein. Men idag hade jag ingen banan och råa ägg ska ju undvikas vid graviditet för att minska risken för att få salmonella. Men det blev supergott ändå och jag får i mig massor av nyttiga antioxidanter och sådant!

 

Morgonsmoothie

 

 

 

Idag är det dags att färga håret. Egentligen så är jag ju blond, så min utväxt blir inte så snygg... plus att solen har blekt håret en hel del. Imorgon är det tjejmiddag i Helsingborg, så jag måste ju göra mig fin ;) Jag ska testa en ny färg idag - typ mellanbrun med röd ton, så jag tror egentligen inte att det blir så stor skillnad. Men man känner sig alltid lite fräschare när håret är nyfärgat och håret ser också då ut att må bättre. Många säger att man inte ska färga håret när man är gravid, men jag har googlat en hel del på det och det visar sig att det inte alls ska vara skadligt, bara om man har sår i hårbottnen.

 

Ha en fin dag alla härliga läsare!

Amningskudde

2011-07-14 @ 09:09:25

Fortfarande ganska nyvaken, precis ätit frukost men känner mig hungrig igen, så det får väl bli en frukost till snart. Inatt har jag sovit ovanligt dåligt. Jag vet inte om det beror på att jag såg ett förlossningsprogram på kanal 5 igår eller vår brainstorming om hur vi ska planera rummen på vinden som vi ska bygga upp till (mycket svårt att komma på en bra planlösning!). Eller om det är magen som börjar kännas mer, för varje gång jag vaknat under natten så var jag tvungen att byta sida att ligga på för maggen tryckte på och det kändes obekvämt. Känns dock lite tidigt att redan sova obekvämt, magen har ju bara precis börjat växa. Jag kanske ska testa amningskudden som jag fick låna av min svägerska, den ska tydligen vara bra att sova med också :)

 

Amningskudde

 

 

 

Idag blir det en tur på stan innan jobb med en annan blivande mamma. Tänkte kolla om jag hittar en pappabok att köpa till älsklingen.

Mammavänner

2011-07-13 @ 15:52:42

Nyss kommit till jobb efter en fika med en annan blivande mamma. Hon var supertrevlig och det känns riktigt kul att redan lära känna andra tjejer som också ska ha barn samtidigt som mig! Nu har man någon att ringa om man undrar om saker och ting som händer mig är normalt eller om man bara behöver ventilera lite om sin graviditet.

 

Skönt att bara jobba fem timmar idag, passar mig bra nu när jag är gravid och blir mycket snabbare trött och kräver fler timmars sömn.

Fikatime

2011-07-13 @ 11:16:42

Regnet öser ner, inte så illa med tanke på att jag ska jobba i eftermiddag. Men först blir det fika med Evelina, en tjej från blimamma.se som jag inte träffat än. Hon ska också ha barn i januari, så det ska bli jättekul att ses och se vad det är för typ av tjej och hur hennes graviditet går.

 

Imorse när jag vaknade kändes nästan min mage platt igen. Gud vad jag längtar tills man kan få ett bevis på att det är någon som lever där inne! Man kan ju faktiskt inte vara säker på det. Om precis en vecka så ska jag och älsklingen på vårt första möte på MVC och i och med att jag redan är i 16:e veckan då så hoppas jag på att vi kan få höra hjärtljuden från bebisen. Det hade varit både häftigt att höra men också lugnande så man vet att han/hon lever!

 

Dags att hoppa in i duschen och göra sig i ordning för dagen!

Många att berätta för

2011-07-12 @ 21:41:48

Precis hemkommen från jobbet. Faktiskt ganska kul att jobba idag med anledning av att jag berättade för en del arbetskamrater att jag är gravid - alltid lika kul :) Alla blir så glad och man får tusen frågor! Jag klagar ju inte när jag måste prata om min graviditet, det är ju nästan det ända som snurrar i mitt huvud för det mesta. Det är dock fortfarande en hel del på jobb som inte vet om det än. Vi är ju ganska många på jobb, bara min avdelning är väl typ 60 personer... Snart börjar det ju synas och då säger det sig självt att jag är gravid :)

 

Nu kommer mannen hem också, mysigt med lite tid tillsammans på kvällarna. Vi får ju passa på att ha kvalitetstid tillsammans nu innan vi får en till familjemedlem!

Mysiga Måndag

2011-07-12 @ 11:14:57

Nu är mina fötter fina igen efter en pedikyr med mamma igår eftermiddag. Underbart skönt att bli lite ompysslad ibland. Det blev även en hel del förlossningssnack med mamma. Trots att det är ungefär 6 månader kvar till min förlossning så snurrar det många frågor i huvudet på mig.

 

Mamma under pedikyren

 

 

 

Igår kväll var vi på en mysig middag hos Louise och Lenny och deras två små barn, Neo och Noomi. Noomi är bara 1,5 vecka gammal, otroligt när man tänker på att men ska få ut en så stor bebis från sin kropp! Känns också helt otroligt när man håller lilla Noomi och vet att vi kommer att ha en sådan liten bebis om bara ett halvår.

 

Jag och Noomi

 

 

 

Älskling och Noomi

 

 

 

Oj vad vi börjar längta efter vår lilla bebis nu! Samtidigt är det så mycket som kommer att hända nu i höst innan bebisen kommer i januari, så man blir lite distraherad av det också. Imorse hade vi till exempel möte på banken angående lån till vindsprojektet som förmodligen kommer ha byggstart i början av hösten. Nu är vi inte långt ifrån tills projektet drar igång på riktigt!

 

Ikväll blir det jobb på supporten som vanligt, men slutar halv tio så det är skönt att det inte är så sent. Nu blir det lite mer rensning och organisering i garderoberna som jag startade med igår. Men förts blir det en liten power nap på soffan :)

Vecka 15

2011-07-11 @ 11:24:09

Veckorna går så fort nu, som alltid på sommaren! Idag går vi in i vecka 15. Magen börjar synas mer och mer, men fortfarande så kan den förväxlas med en tjock mage om man inte vet att jag är gravid. Bara på en vecka tycker jag faktiskt att den har växt en hel del, så kanske om typ två veckor så ser det nog ut som en riktig gravidmage :) Idag när jag vägde mig så vägde jag 53,6 så jag har nog gått upp några hg, men ligger fortfarande lite under min normalvikt. Förmodligen så kommer vikten börja öka nu de kommande veckorna, känns som om det börjar bli dags. Såhär ser min mage ut idag:

 

Magbild vecka 15 (14+0)

 

 

 

Idag blir det lite pysslande hemma innan det är dags att åka till Trelleborg för grillning hos Louise och Lenny, tänkte sortera garderoben och sätta in lite fler hyllor. Passar bra nu när det är mulet ute, men ikväll ska det bli sol igen lagom till grillningen :)

Cykelsemester

2011-07-10 @ 22:29:57

Idag hade jag och älsklingen en liten cykelsemesterdag, som vi kallade det :) Först blev det lite solande och badande vid Västra Hamnen, sen framåt lunchdags cyklade vi till Limhamn för att käka lunch på fiskrökeriet där. Sedan avslutades cykelturen i småbåtshamnen i Limhamn för lite glass och en liten tupplur i gräset!

 

Räklunch i Limhamn

 

 

 

Kvällen har spenderats men min kära vän Pernilla. Jag har inte träffat henne tidigare sedan jag kom hem, så det var riktigt kul att ha lite kvalitetstid med varandra :) Också blev det lite tävling på den nya minigolfbanan i Folkets Park. Det var en mycket fin, rolig och annorlunda bana. Kolla bara in detta hålet som ska föreställa Turning Torso!

 

Minigolf i Folkets Park

 

 

 

Imorgon kväll ska vi till Louise och Lenny, och vi ska äntligen få träffa nyfödda lilla Noomi (och storebror Neo så klart)! Nu ska jag fortsätta att frossa chips och dip, och hoppas på att det finns något kul att somna till på TV! God natt på er!

 


Jobblördag

2011-07-09 @ 15:29:56

Idag är jag riktigt seg i både huvud och kropp. Sitter på jobb, känns lite tråkigt att vara här en dag som denna - det är lördag, solen skiner och sambon är ledig. Men, men, imorgon ska det bli fint väder också så då satsar jag på en stranddag eller liknande :)

 

Igår var en riktig kanondag. Jag fick träffat både Veronica fören fika och senare blev det middag med Emmelie, Fredrik och min älskling så klart. Så kul att träffa alla nu efter att man varit borta så länge! Och Emmelies nya man är absolut godkänd :) Tråkigt bara att vi inte bor i samma stad.

 

Snart är det dags för lunch här på jobb och då ska jag garanterat sätta mig på vår terrass och suga i mig lite solstrålar! Hoppas ni som kan njuter av den underbara solen!

 


Blivande lattemammor?

2011-07-08 @ 09:32:31

Igår kväll hade jag en liten middagsdejt med en tjej som också ska ha barn i januari som jag. Känns jättekul att prata och lära känna någon som är i samma sits som mig själv! Det blev en hel del graviditetssnack! Vi ska försöka träffas minst en gång i månaden nu i början, sedan oftare när vi närmar oss slutet av graviditeten och sen är vi ju mammalediga tillsammans i ett antal månader :) Detta ska bli så kul! Nästa vecka ska jag ta en fika med en annan tjej som också ska ha i januari. Förhoppningsvis slutar det med att vi blir ett lite större gäng som kan umgås och dela med oss av våra olika erfarenheter :)

 

Även idag är jag ledig :), så jag ska träffa underbara Virre och ikväll blir det middag med Emmelie och hennes nya sambo som vi fortfarande inte hunnit träffa. Vilken underbar fredag!

 


Busy day!

2011-07-07 @ 17:42:35

Oj, vad men kan hinna med mycket på en och samma dag! Först imorse var jag på möte med vår bostadsrättsförenings förvaltare Bredablick, då de skulle presentera vår budget för vindsprojektet så att vi kan ta ett beslut om att köra igång det. Och det verkar det bli :) Mycket att fixa med, möte med bank, extra stämma, möte med skattekonsult m.m. Detta blir ett enormt projekt, men när det blir klart kommer vi förmodligen att ha en riktig drömlägenhet!

 

Sen hade jag en dejt på stan med min mamma, och det var supermysigt att träffa henne. Det blev lite ny kläder för min del, eftersom min växande mage börjar behöva det. Så det blev ett par mammabyxor och några linnen. Jag tror att jag kommer att använda en hel del linnen med kavaj eller kofta undergraviditeten, så jag hittade några långa linnen på H&M som jag tror kommer att funka bra för det! Så underbart skönt det var att prova mammabyxorna, inte för att jag hunnit få någon stor mage än, men det är skönt att slippa trycket speciellt när man sitter ner :)

 

Nya mammakläder

 

 

 

Efter dejten med mamma gick jag till banken med lite ärenden för bostadsrättsföreningens räkning. Slutligen fick jag en timme över, så nu sitter jag hemma i soffan och vilar lite. Planen för kvällen var att träffa min lilla nya mammagrupp som jag inte träffat än, dock blir det bara jag och en till efter lite avhopp, men det ska bli jättekul ändå!

 


Älskar bär

2011-07-06 @ 14:58:28

Sitter och äter en härlig sommarlunch med jordgubbar, frukt yogurt och lite bröd. Har varit ute på en promenad i det underbara vädret runt Pildammsparken och på vägen tillbaka handlade jag lite jordgubbar och körsbär på Möllevångstorget. Tanken var väl egentligen att jag skulle handla nya blommor, men jag hittade inga jag ville ha. Så det blev lite bär istället.

 

Sommarlunch

 

 


Chefen informerad

2011-07-06 @ 10:35:37

Nu har jag berättat för min chef att jag är gravid. Hon kom tillbaka efter sin semester igår och jag haffade henne direkt och bad om ett samtal. Känns så skönt att hon vet så jag kan vara öppen om att jag är gravid på jobb nu också! Och hon är en underbar chef som blev jätteglad när jag berättade och tackade för att jag berättade det för henne. Så det känns superbra :) Nu ska jag bara berätta för lite fler på jobb innan jag kan börja klä mig i lite tajta kläder igen. Känns liksom inte så kul om folk går runt och tror att jag fått en ölmage eller något :p

 

Igår ljög jag om min lilla viktökning. Nu när jag vägde mig imorse vägde jag bara 53, stor suck!! Så jag har inte gått upp :( Igår kväll när vi var och handlade laddade jag upp med bullar och bröd för det är i alla fall ganska lätt att äta. Nu vill jag verkligen gå upp i vikt, i alla fall till min normal vikt på 54,5. Kanske att man ät lite onödigt orolig, borde kanske ha lite is i magen...

 

Imorgon kväll ska jag möta några andra gravida tjejer som också ska ha barn i januari. Vi har fått kontakt på blimamma.se, och har inte träffats i verkligheten än. Jag rekommenderar verkligen att bli medlem där om man är gravid, kul att träffa andra som är i samma sits :) Så det ska bli spännande imorgon och se vad det är för typ av tjejer!

 

Nu ska jag köra igång mitt tvätt-och-städ-race innan det är dags att jobba i eftermiddag. Ha en fin dag! Eller hur är det underbart med sommar?!

 


Minimal viktökning

2011-07-05 @ 13:38:42

Nu börjar jag sakta men säkert gå upp i vikt (tror jag). Idag vägde jag mig och nu väger jag 0,5 kg mer än för två veckor sedan, inte mycket mer, men det går ju på rätt håll :) Har varit lite orolig att jag inte får i mig tillräckligt, men det verkar vara många som inte går upp de första månaderna och också några som gått ner något kilo som jag. Så det är nog ingen fara!

 

Nu är det snart dag att ge sig av till jobb efter en slapp förmiddag som till största del spenderades i soffan. Man har ju en bra ursäkt att man är gravid och ovanligt trött. Skämt å sido så har jag en hel del att göra här hemma nu sedan jag kom hem. Har till och med inte fått in alla mina kläder från USA i garderoben. Får kanske ett av morgondagens projekt.

 

Idag tänkte jag berätta för min chef att jag är gravid. Lite nervös måste jag säga att jag är, men jag tycker det är bäst att berätta så fort som möjligt så jag inte behöver tänka på att dölja min lilla mage. Wish me luck! :)

 


Vecka 14 + tid för UL

2011-07-04 @ 20:57:09

Idag går vi in i vecka 14. Tycker att veckorna bara springer förbi nu och det känns som om graviditeten blir mer och mer verklig. Dels så börjar magen växa och jag känner inte igen den längre, nu ser det inte bara ut som om jag ätit lite för mycket. Även psykiskt så känns det som om det börjar sjunka in lite mer nu, dock blir jag nästan chockad vissa dagar när jag tänker på att jag är gravid. Det känns också mer verkligt nu då vi igår fick tid till ultraljud :) Om drygt två veckor, 20 juli, så har vi vårt första möte på MVC och den 11 augusti har vi tid till ultraljud. Det ser jag verkligen fram emot!! Kan knappt vänta!

 

Just nu sitter jag och slappar (lite ofrivilligt) i soffan, då min älskling springer runt här och fixar med tvätt, disk m.m. Känns lite jobbigt att inte hjälpa till, men jag är helt slut. Idag var det första dagen på jobb efter att ha varit borta i ett halvår. Så jag var lite nervös innan, vilket ledde till att jag sov jättedåligt och hela dagen har jag haft svårt att äta. Phu, vad trött jag är på att inte kunna äta ordentligt och på att må illa. Jag får fortsätta ett tag till med att proppa i mig frukt när annan mat inte går ner... Men snart är det nog över med det och aptiten borde snart komma tillbaka tycker jag :)

 

Nu är det dags för en frukttallrik med vindruvor, plommon och persikor. Ha en trevlig kväll!

 


Kusinhelg

2011-07-04 @ 16:27:17

Semestern är nu slut.. känns ganska segt, men hoppas på en sommar med mycket kul ändå :) Semestern slutade i alla fall mycket bra med en riktigt trevlig helg med kusinerna och deras respektive i stugan i Småland. Mycket skratt, god mat, pusselläggande och härligt väder - hade inte kunnat bli mycket bättre!

 

 

 

 

 

Känns lite otroligt att man kan ha så kul tillsammans med släkten, och speciellt när jag tänker på hur stor åldersskillnaden kändes när jag var liten. Som nu nästan känns obefintlig. Så det kommer garanterat att bli fler liknande helger.

 


Första magbilden

2011-07-01 @ 17:20:16

Nu har vi kommit upp till stugan i Småland igen efter nästan en vecka i Karlskrona. Det ska bli en mysig helg med älskling, bror och brors sambo, och imorgon kommer mina två killkusiner och deras respektive.

 

Igår kväll tog älskling första fotot på min mage, vi tycker båda att det börjar synas nu, men om man inte vet om att jag är gravid så kan man nog tro att jag fick en putmage efter mitt halvår i USA, haha! Vad tycker ni, syns det eller är det bara vårt önsketänkande ;)

 

Gravidmage 12+3

 

 

 

Nu ska jag sätta igång med kvällsmaten. Det blir att rulla köttbullar och göra potatismos och så tänkte vi ha kantarellsås till det, mums! Sen skulle jag tippa på att vi resten av kvällen kommer att lägga det pussel som vi påbörjade förra helgen på 2000 biter. Kommer dock garanterat inte bli färdiga ikväll...