Plugg & jobb

2011-10-31 @ 15:54:14

Fick hoppa in lite tidigare på jobbet idag då här var mycket att göra. Men jag hann skriva en del på rapporten under förmiddagen. Jag ska försöka bli klar med den senast på torsdag så att jag kan fokusera på min kandidatuppsats till 100% sen. Är lite smått orolig att jag inte hinner klart med uppsatsen i tid, vill ju helst bli klar med den innan jul. Hade varit så skönt att bli klar med hela utbildningen innan Lillan kommer och i så fall måste allt med uppsatsen vara färdig innan jul. Jag ska göra mitt bästa :)

Imorgon är det nytt besök på MVC och det är alltid lika kul! Kul att se hur man växer och det roligaste är självklart att lyssna till Lillans hjärtljud. Senare på kvällen imorgon ska vi också på någon typ av föräldrautbildning på KK. Jag vet inte helt vad det innebär och min barnmorska verkar inte ha så stor koll heller då det är någon ny typ av utbildning om jag förstått det rätt. Det ska i alla fall ha med förlossningen att göra och min barnmorska har rekommenderat att vi själva läser på en del innan då de förmodligen inte går in på djupet om till exempel smärtstillande. Vi har ju redan läst en hel del, men det får nog bli lite med förlossningsläsning ikväll. Herregud, förlossningen närmar sig verkligen, snart bara 2 månader kvar till beräknad förlossning...

Helgen som gick

2011-10-30 @ 19:58:32

Helgen börjar närma sitt slut och en vecka full av plugg och även lite jobb närmar sig. Det har varit en super mysig helg som började med en heldag på stan med Lotta och Tilde i fredags som avslutades med middag tillsammans med våra älsklingar på kvällen. Det blev en hel del shopping, precis som jag hade längtat efter :) Bland annat handlade jag dessa söta kökstextiler på Åhlens som jag är helt kär i. Det översta förklädet är för barn, jag vet att det är på tok för tidigt, Lillan är ju inte ens född än och hon kommer inte kunna använda det på typ tre år, men jag kunde inte låta bli att handla det ;)


I går spenderade jag och älsklingen hela lördagen i Köpenhamn med god mat och lite fönstershopping och igår kväll blev det middag hos Marcus och Karin. Dagen idag har gått i annan anda. Jag har städat, färgat håret och så var jag och älsklingen och hämtade mamma och pappas gamla torktumlare som vi fått. Innan har vi bara haft en tvättmaskin i lägenheten, så det ska bli himla skönt nu att kunna torktumla! Bra tajming nu när Lillan snart kommer.

I helgen har det varit många tankar om hur vi vill göra med boendefrågan. Vi är båda trötta på denna lägenheten och vindsprojektet som sniglar fram. Så nu har vi börjat kolla efter andra alternativ. Det hade varit så otroligt skönt att bara flytta in till en ny fräsch lägenhet och lägga denna bakom oss. Hus vill jag nog vänta med ett eller kanske två år till, känner mig inte helt redo att flytta från stan än, speciellt inte nu när jag kommer att vara mammaledig. Men vi får se hur det blir. Jag hoppas att vi snart kommer fram till en bra lösning i alla fall! Nu ska jag leta lägenheter :)

Energiboost

2011-10-28 @ 11:28:23

Jag tror att jag precis gjorde den godaste smoothien jag någonsin gjort. Jag mixade jordgubbar, mango, banan, gojibär, lite sojaproteinpulver och en skvätt äppeljuice för konsistensens skull. Mums vad gott det blev!! Nu är jag redo för att möta upp Lotta och Tilde på stan. Och riktigt shoppingsugen är jag också. Det känns som om det var hur länge sedan sist jag var på stan, så det ska bli riktigt mysigt :)

Vecka 31

2011-10-28 @ 09:40:39

Lillan växer så att det knakar, och det känns då hon tar mer och mer plats i magen. Nu är hon ungefär 43 cm lång och väger 1,8 kg. Hennes fringernaglar har nu vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Lillan kan nu fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Tydligen är det vanligt att man sover dåligt nu. Jag tycker nog att jag sover helt ok, men vaknar dock minst en gång per natt för att springa på toa och kissa. Jag börjar också känna av att jag väger mer och att tyngdpunkten i kroppen har flyttats. Älsklingen har faktiskt kommenterat att jag går på ett annat vis nu.

Magbilder vecka 31 (30+0)



Nu har över 75% av graviditeten gått och jag börjar fundera desto mer på förlossningen nu och även på tiden efter Lillan kommit. Nu är det inte långt kvar!

Skön kvällspromenad

2011-10-27 @ 20:50:33

Kom precis hem efter en kvällspromenad med älsklingen, riktigt skönt efter en hel dag framför datorn. Idag har jag kommit ganska långt på min rapprt i min distanskurs. Men det blir nog inte mycket med jobb på den denna veckan. Imorgon är dagen nämligen bokad för en dag på stan med bästa svägerskan och lilla Tilde, så då planerar jag inte att jag ska få något gjort och sen är det ju helg och den är helig (om det inte är kris i studierna).

Till någo helt annat så håller jag att flippa ut på vår arkitekt som är omöjlig att få tag i och för det mesta gör en besviken. Han har spräckt sin egen tidsplanering för projektet med hästlängder och nu börjar både jag och älsklingen bli riktigt trött på att det knappt går framåt. Vi får se av arkitekten har till svar imorgon, om vi överhuvudtaget få tag på honom vill säga. Annars kanske det helt enkelt blir att strunta totalt i denna lägenheten och försöka hitta något annat istället.. Mycket grubbel just nu!

Hemmadag

2011-10-26 @ 08:53:56

Idag var jag uppe med tuppen och kokade tomtegröt (risgrynsgröt). Det tar ju typ en timme att bli färdigt så jag hann bli väldigt hungrig innan jag kunde äta min frukost. Men gott var det!

Idag blir det en riktig hemmadag. Det ska bli riktigt skönt att bara göra precis vad jag känner för. Men jag ska försöka få en hel del gjort på min distanskurs och så tänkte jag städa lite och sen laga en god middag till ikväll. När man haft en intensiv period tycker jag att det är otroligt skönt att bara vara hemma en dag.

Lillan har varit väldigt aktiv de senaste dagarna, ännu mer än vanligt och rörelserna är ju inte så små längre. Igår kväll när vi skulle sova och jag och älsklingen låg och kollade på magen kändes det typ som om Lillan försökte ta sig ut ur magen genom skinnet. Jag skulle tro att det var hennes huvud vi såg som hon tryckte ut flera centimeter. Känns rikgigt tokigt när hon gör så, men kul samtidigt :)

Gravidpiercing

2011-10-25 @ 19:52:00

Nu börjar det bli för tajt i nalveln för att ha kvar min piercing där. Från att tidigare haft en grop som navel har jag nu istället en som står rakt ut plus att huden runt naveln blivit väldigt tajt. Så det var bara till att ta ut piercingen. Jag funderar dock på att försöka hitta en graviditetsstav som jag har hört ska finnas för gravidmagar. Den ska tydligen vara i plast och ovanligt lång. Jag vill nämligen helst inte att piercinghålet ska hinna växa igen och jag vet ju inte hur snabb min kropp är på att läka där. Jag får nog gå och prata med någon piercingstudio och höra vad de rekommenderar.

10 röda rosor

2011-10-25 @ 09:45:23

När jag kom hem från jobbet i går kväll möttes jag en en bukett rosor i köket. Älsklingen hade handlat blommor till mig för att jag skrivit min sista tenta. Vad det värmer i hjärtat, jag älskar verkligen blommor och överraskningar ännu mer!


Idag börjar jag dagen med en lugn morgon i soffan med nyhetsmorgon. Riktigt skönt att bara ta det lugnt och inte tänka på skolan. Lite väl trött på att plugga nu, men jag får tänka på att att det bara är två månader av plugg kvar. Det ska jag nog stå ut med! Lite senare idag blir det förmodligen en promenad med en gravidkompis och i eftermiddagen och kvällen kommer att spenderas på jobbet.

Pustar ut!

2011-10-24 @ 14:33:52

Äntilgen är tentan över, underbar känsla! Hoppas nu bara att jag klarade den också ;) Men det tror jag. Nu är jag helt slut, hann dock som tur var att sova en liten stund nu innan jag ska ge mig av till jobbet. Nu ska jag ta ledigt från allt som har med mina studier att göra fram till i alla fall onsdag morgon. Det är ju viktigt att hinna återhämta sig lite mellan turerna. Jag hoppas bland annat på en fin helg så man kan hitta på något kul, som att kanske ta en tur till Köpenhamn på lördag. Det hade ju inte varit helt fel! Jag tycker att det är extra viktigt att ha lite roliga saker att se fram emot såhär under hösten när vi går mot mörkare tider och allt känns en aningen mer ansträngande. Så något kul ska jag allt se till att vi hittar på på lördag. Men idag är det måndag, och nu är det hög tid för jobbet.

Kämpa på!

2011-10-23 @ 09:59:58

Sista tentapluggdagen! Kom igen, Elina! Jäklar vad det tar emot nu, energin är på tok för låg och jag vill göra allt annat än att sitta och plugga in grafer. Dock är det trädgårdsdag här i föreningen idag och det slipper jag ju i alla fall :) men å andra sidan låter det mer lockande nu speciellt med tanke på det fina vädret idag. Det får nog bli en promenad idag lite senare. Hoppas ni kommer att ha en lite mysigare söndag än mig! Men jag ska göra det bästa av dagen ändå, har redan lättat upp stämningen här hemma med lite levande ljus.

Årstiderna

2011-10-22 @ 08:34:25

Upp relativt tidigt för att vara en lördag, har två långa dagar framför mig med tentaplugg. Men efter kvällen igår fick jag massa ny energi så jag ska nog ta mig igenom denna helgen :) Jag och älsklingen hade en riktigt mysig kväll på restaurang årstiderna igår kväll med en underbar trerättersmiddag. Rekommenderar verkligen det stället - supermysigt, bra och kunnig personal och fantastisk mat!

Älsklingen


Nu blir det frukost till nyhetsmorgon sen är det bara att sätta igång med dagens pluggande. Som tur är får jag en paus när vi ska luncha/fika med Emmelie och Fredrik :)

Vecka 30

2011-10-21 @ 08:35:21

Nu är Lillan hela 41 cm lång och väger ungefär 1,6 kg. Fram till förlossningen kommer hon nu att öka cirka 200 g i veckan. Hon har fortfarande gott om palts i magen och kan växla mellan att ligga med rumpan eller huvudet nedåt, och det är först om några veckor som hon behöver lägga sig tillrätta med huvudet nedåt. En del bebisar kan dock redan nu fukosera sig med huvudet i bäckegången, men Lillan slår fortfarande kullerbyttor varje dag så det är jag säker på att hon inte gjort än :) De små fjunen (lanugohår) som täckt hennes kropp börjar nu försvinna, men lite fjun kan fortfarande vara kvar när hon föds, men försvinner helt efter några veckor.

Jag fortsätter också att växa så att det knakar. Nu har jag gått upp ungefär 6 kg och magen ser större ut nästintill från dag till dag! Idag ser magen ut såhär:

Magbilder vecka 30 (29+0)




I love coffee

2011-10-20 @ 13:22:23

Lillan är nog lite arg på mig idag. Nu är jag inne på min andra stora latte. Hoppas hon inte påverkas allt för mycket. Dricker inte särskilt mycket kaffe i vanliga fall, men nu under tentaperioden är det min räddning. Nu när kaffet kickar in blir det ytterligare lite plugg innan jag ska ge mig av till jobbet. Tiden går så snabbt och jag skulle vilja ha lite längre tid på mig inför tentan på måndag, men som älsklingen säger så räcker det ju med att bli godkänd och det borde jag fixa! Helgen blir således mest plugg, men bästa Emmelie hörde av sig nyss och tydligen skulle de ner till Malmö i helgen, så perfekt avbrott i allt pluggande att träffa dem. Och imorgon blir inte så tokigt det heller, jag och älsklingen ska ut och käka och sedan en tur till lilla torg och checka in deras alkoholfria drinkar :) Kanske sista gången vi kan roa oss själva innan Lillan kommer. Bäst att passa på ;)

MVC-besök nr 3

2011-10-19 @ 11:27:16

Imorse var vi på vårt tredje besök hos vår barnmorska. Denna gången skulle jag komma dit fastande, dricka sockerlösning och sedan vänta där i två timmar för att kontrollera hur jag reagerar på sockret. Det såg bra ut och jag har ingen graviditetsdiabetes. Först sa barnmorskan att vi skulle ta min vanliga undersökning efter sockertestet, alltså två timmar senare, så vi bestämde oss för att älsklingen skulle gå hem under tiden och komma tillbaka till det var dags för min undersökning då vi bor så nära MVC. Men barnmorskan ropade in mig tidigare på undrsökning, så älsklingen missade tyvärr det. Lite tråkigt. Allt såg bra ut i alla fall - jag ökar i vikt, magen hade vuxit hela 5 cm och Lillans hjärtljud lät som det skulle. Det tog dock lite längre tid att undersöka hjärtludet då Lillan hade hicka och det var svårare för barnmorskan att kontrollera hjärtslagen då. Men gud så sött det var då, jag har inte märkt någon gång tidigare att hon haft hicka, men nu kunde jag se det mycket tydligt på hur magen rörde sig regelbundet plus att jag hörde hickan mellan hjärtslagen. När det gällde mitt blodvärde, har jag fortfarande lite lågt järnvärde trots att jag äter järntabletter (och sväljer dem med apelsinjuice), men hon tyckte inte att jag skulle höja dosen utan istället tänka på att äta extra kött, broccoli och annan järnrik mat.

Detta var ju första gången som jag var ensam med barnmorskan och det var kanske bra att det faktiskt blev så. Det kändes som om vi fick lite bättre kontakt. Hon är ju fortfarande mycket speciell, till exempel sa hon inte hej när vi träffades och frågade inte hur det var med mig. Så hon är ju lite konstig men jag försöker bara tänka att hon inte riktigt vet hur man för sig med andra människor. Men huvudsaken tycker jag ändå är att hon är bra när vi pratar om allt som rör graviditeten, och det var hon verkligen idag. Jag berättade bland annat om att jag är lite nervös över om det eventuellt skulle bli ett kejsarsnitt, då jag verkligen skulle vilja föda den normala vägen. Och hon sa då att det är mycket viktigt att vi pratar om det och ser till så att inte oron växer. Jag är inte orolig över det eventuella själva kejsarsnittet, utan det är mer att jag tror att jag kommer känna mig misslyckad   om förlossningen skulle sluta så. Men det känns bättre efter att ha pratat med barnmorskan nu och jag tänkte även läsa lite mer om det så att jag blir mer bekant med det.

Herregud vad jag börjar längta efter Lillan nu, längtan smyger sig liksom på mer och mer.

Back to school

2011-10-18 @ 11:40:57

Sitter här i skolan och håller på att somna, blir alltid trött av att bara läsa. Tur att det snart är tid för lunch :) Idag blir det nog en lång dag i skolan, ska försöka sitta här ganska sent och plugga. Fick inte jättemycket gjort igår då vi var kvar i stugan hela dagen och åkte inte hem förrän på kvällen, lite pluggade jag allt men det blev också skogspromenad och lite slappande.. Nu är det slutspurten av tentaplugget - mindre än en vecka kvar nu. Det borde jag kunna hålla ut med!

Imorgon bitti ska vi till MVC och lyssna på Lillans hjärtljud, mäta magen, osv. Barnmorskan ska också kontrollera så att jag inte har graviditetsdiabetes (eller vad det kallas), så jag får tydligen inte käka på hela morgonen. Det ska bli kul att komma till barnmorskan i alla fall och se så allt står rätt till. Från och med nu ska vi ju dit ungefär varannan vecka, vilket känns riktigt bra och kul. Det känns som om allt går så snabbt nu - magen växer i otroligt snabb takt och förlossningen närmar sig med stormkliv, vilket gör att fler och fler frågor snurrar runt i huvudet nu. Smärta, bedövning, förlossningsställning och hur kommer det bli efter Lillan ha fötts? Men än så länge känns det fortfarande relativt lugnt och jag oroar mig inte inför förlossningen. Hoppas det förblir så!

Höst i Hunnamåla Krok

2011-10-16 @ 20:58:37

Nu börjar helgen lida mot sitt slut, men som tur är stannar jag och älsklingen tills imorgon. Kanske att vi till och med inte åker hem förrän på eftermiddagen och jobbar respektive pluggar härifrån istället. Skönt när man får en riktig långhelg här uppe! Det har varit en supermysig helg med hela tjocka familjen. Långa svamppromenader (lite väl långa med tanke på mina sammandrgningar dock), pizzabak i vedugnen, puzzelläggning, m.m. Här är några bilder från vår härliga helg i stugan.







Vecka 29

2011-10-14 @ 10:42:10

Idag går vi in i vecka 29, vilket betyder att drygt 70% av graviditeten har gått. Lillan väger nu ungefär 1,4 kg och är 38 cm lång. Rörelserna känns annorlunda för varje vecka på grund att hon blir allt större. Hon har börjat trycka ut huvudet eller kanske det är rumpan så att det spänner i hela magen och blir en liten bula.

Magbilder vecka 29 (28+0)


Jag har ju börjat få lite problem med något som jag tror är sammandragningar. Igår kväll gjorde det riktigt jäkla ont nere i höger sida, men det går oftast över när jag lägger mig ner på någon av sidorna. Skönt att värker inte håller i sig i alla fall :)

Snart skogen

2011-10-13 @ 15:27:35

Det börjar närma sig avresa till stugan, samtidigt som min energi till att plugga alltmer avtar. Sitter i biblioteket i skolan och kämpar med böckerna medans jag väntar på att älsklingen ska bli färdig med sitt möte på jobb. Känner mig väldigt redo att dra till smålands djupa skogar nu! Jag hade för övrigt min sista föreläsning precis, så nu är det enbart tentaplugg som gäller. Vi får se hur effektiv jag är på att plugga nu i helgen uppe i stugan, jag har dock inte allt för stora förhoppningar på mig ;) Vet hur det brukar bli med den saken. Därför borde jag ju vara extra mån om att få så mycket som möjligt gjort nu innan vi åker, så jag återvänder väl till mina böcker nu då..

Sammandragningar

2011-10-12 @ 18:24:19

Misstänker tyvärr att jag börjat få en del sammandragningar. Inte så farligt än så länge, mest jobbigt när jag vänder mig i sängen. Då låter jag som en gammal gubbe som pustar och stönar :) Hoppas det inte blir mycket värre, vill ju kunna fortsätta röra på mig, hade ju tänkt träna gravidvattengympan så nära förlossningen jag bara kan. På tal om det så skulle de visa gravidgympa på svt's morgonprogram imorse. Och det som de visade var att man bara kunde sitta på en pilatesboll och hålla balansen och sedan kunde man avancera övningen genom att sträcka ut ett ben i taget. Men hallå, hur mycket träning är det? Jag som hade hoppats på lite ny inspiration. Får använda min egen fantasi istället :) Någon som kanske har tips på enkla övningar man kan göra hemma?

Imorgon bär det äntligen av till stugan i Småland, har verkligen längtat dit sista tiden. Och då ska det minsann bli många långa skogspromenader och förhoppningsvis massor av svampplockning!

Vagga till Lillan

2011-10-11 @ 18:47:06

Nu är vaggan ihopmonterad och färdigbäddad till lillan. Så söt den är och blir nog perfekt för henne att sova i då den är på ljul så hon kan få somna med oss i vardagsrummet och sen kör vi bara in henne i sovrummet. Skötbordet är inte monterat än, funderar nämligen på att måla det vitt istället för att ha det i trä som det är nu. För söker göra så fint som möjligt här nu, kommer ju se för jäkligt ut när vi sätter igång med renoveringen av vinden.

Lillans nya vagga


Funderar också på att tvätta alla hennes grejer snart som kläder, täcke, kuddar, filtar med mera. Kom dock på att vi nog borde köpa nytt tvättmedel så vi kan tvätta det utan parfym. Någon som vet vad man borde använda? Ska man strunta i sköljmedel, eller finns det kanske parfymfritt som man kan använda?

Tura till Polen

2011-10-10 @ 16:31:42

Då var en intensiv helg över och en intensiv men kort vecka startar - redan på torsdag åker vi upp till stugan i Småland :) Helgen var som sagt intensiv och händelserik. I fredags åkte vi upp till Karlskrona och umgicks men svärmor och några andra släktingar på fredagskvällen. På lördagen spenedrade vi i stort sett hela dagen hos älsklingens mormor, kändes som om vi gjorde världens bästa gärning, samtidigt som hon är så himla rolig att umgås med. Det blir alltid många härliga skratt när man umgås med henne! Sen på kvällen träffade vi upp älsklingens pappa med flera för att fira hans födelsedag på färjan till Polen. Här nedan är vår fina hytt. Måste säga att jag blev förvånad, trodde inte att det fanns så fina och stora hytter på polandsfärjan. Det blev en lång kväll med en lite väl lång middag, då servisen inte var den snabbaste..




Vi vaknade upp i Polen på söndagen. Blev lite smått förvånad när jag rullade upp vår rullgardin på morgonen och såg denna enorma hamn. Vi stannade bara 1,5 timme i Polen om jag inte minns fel, så vi stannade kvar på färjan.


Resten av dagen spenderades på båtens spa och sedan även lite taxfree-shopping. Vi kom inte i land i Karlskrona förrän vid sju på kvällen, då vi hade bestämt att vi skulle hämta vagga och skötbord till lillan hos hennes kusiner (så snällt att vi får låna det, och det såg ut att vara en superfin vagga! Hoppas att vi kan sätta ihopa den ikväll). Så ja, det slutade med att vi kom hem strax innan tolv i går kväll. Ganska trötta idag kan man säga! Orkade knappt gå upp ur sängen i morse. Men det gick och efter en dag i skolan och två muggar kaffe så känner jag mig relativt pigg nu :) Och tur är det för nu tänkte jag sätta igång med tentapluggandet. Phu, alltid jobbigt med sådana tentaperioder, men det är bara att bita ihop och tänka på att skolan snart är över (för gott!) Så nu tänkte jag gå in i mig plugg-bubbla. På återseende!

Välkommen helg

2011-10-07 @ 15:10:26

Då var det redan dags att ta helg. Känns som om jag inte hunnit med något pluggande alls idag nästan, eller inte så mycket som jag hade önskat i alla fall. Men papperna från försäkringskassan kom idag angående mammapeng, så den är ifylld och redo att postas. Så något vettigt har jag allt gjort av min tid ;) Älsklingen har jobbat hemifrån och då blir jag inte lite effektiv, men jag ska inte skylla på honom. Det är ju mysigt att ha honom hemma en vardag för omväxlingsskull!

Snart bär det av till Karlskrona för att fira min svärfar över helgen, så det är hög tid att packa väskan nu. Det kommer blir en tur med båten över till Polen och där har jag aldrig varit förr, så det ska bli kul. Hoppas ni alla få en mysig fredagskväll!

Vecka 28

2011-10-07 @ 10:16:11

Jag vet att jag tjatar - men herregud vad tiden går fort! Redan vecka 28! Idag är det 90 dagar kvar till beräknad förlossning, vilket innebär att jag har gått 67,9 % av graviditeten. Lillan är nu ungefär 39 cm lång och väger runt 1200 g. Hennes lungor är i princip färdigutvecklade nu och en trygg fakta är att 9 av 10 bebisar överlever om de blir födda nu! Tydligen är det en kraftig tillväxtperiod nu mellan vecka 28-32, så det ska bli spännande och se hur magen kommer växa och hur mycket jag går upp under dessa veckor. Som tur är fortsatte inte den enorma trenden på min viktökning, så nu ökar jag skata men säkert igen. Tur är det, för annars hade jag garanterat slutat som en flodhäst ;)

Magbilder vecka 28 (27+0)


3 MÅNADER KVAR

2011-10-06 @ 10:23:22

Idag är det exakt tre månader kvar till lillans beräknade förlossningsdatum! Herregud vad tiden har gått snabbt! Vi har vetat om att jag är gravid i nästan ett halvår, och nu bara en tredjedel kvar - svårt att förstå. Jag börjar verkligen längta efter henne nu. Tidigare har jag inte känt någon specifik längtan, då det känts så långt borta och overkligt på något vis. Men nu när jag känner henne så mycket tydligare i magen och så ofta, så blir det extremt mycket mer påtagligt. Det känns liksom som om jag har en relation till henne nu. Låter kanske lite tokigt, men till exempel när jag lägger handen på magen så sparkar hon ofta där precis som om hon känner mig. Det är så himla mysigt och jag är helt övertygad om att jag kommer att sakna denna gravid mage när den är borta, men då har jag ju lillan i min famn istället :) Samtidigt som jag tycker om magen mer och mer, så blir det obekvämare att sova för varje natt som går. Det är svårt att ligga bekvämt en längre period. Och det lär ju bli värre på den fronten när magen blir ännu större. Jag får nog börja experimentera med kuddar snart ;)

Webbdesignkurs?

2011-10-05 @ 22:28:21

Sitter och funderar över om jag ska söka in till någon distanskurs till våren. Har ingen aning on jag har tid och lust för det i vår när lillan har kommit, men en lite kurs i något som jag tycker är kul är nog inte helt fel. Det skadar ju inte att söka i alla fall - det kostar ju inget och om jag skulle ändra mig är det bara att tacka nej. Jag funderar på att söka en wedddesignkurs, men vilken djungel det är, finns ju hur många alternativ som helst. Men deadline för ansökan är nog inte förrän den 15 oktober, så har ju några dagar på mig att välja :)

Söta kläder till Lillan

2011-10-05 @ 11:10:18

Jag måste bara visa de söta kläderna till lillan som jag fick av Meru i helgen när jag hälsade på henne i Wien. Så sött! Gillar baddräkten och morgonrocken starkt :)


Nu ska jag ge mig iväg till skolan och ikväll är det jobb som gäller. Det verkar inte bli av att vi åker till stugen denna veckan, men nästa vecka ska vi dit med mina föräldrar och min bror med familj. Ska bli så mysigt! Hoppas att skogen fortfarande är full av svamp :)

Plugga på

2011-10-04 @ 14:12:52

Igår var det en låång dag med tidig skola och sent på jobb. Det var underbart skönt att sova ut imorse. Nu är jag laddad med ny energi och sitter och pluggar på skolan. Dock är älsklingen ganska slut, så det får nog bli en tur upp till stugan och ta det lugnt i slutet på veckan. Ser fram emot långa skogspromenader med massor av svamp och att fortsätta på pusslet som vi påbörjade för några helger sedan :) Det är så skönt att ha någonstans att ta vägen när man bara behöver en paus från allt stressande!

Men nu är det dags att återgå till pluggandet efter min minipaus. Hoppas ni har en fin tisdag allihopa!

Hemma igen

2011-10-03 @ 11:21:45

Då var man hemma igen efter en underbar helg i Wien. Det blev långa dagar och mycket vandrande, så nu är jag minst sagt trött i hela kroppen och det kände jag inte minst imorse när jag skulle börja skolan klockan åtta med ett seminarium. Men jag är supernöjd med helgen och hann se hur mycket som helst av staden samtidigt som jag fick spendera massa tid med bästa Meru. När man pratar med amerikanare så inser man hur lyxigt vi har det som kan ta en weekend i ett annat land hur enkelt som helst utan att det ska behöva kosta en förmögenhet. Jag älskar verkligen dessa minisemestrar i storstäder i Europa! Och alla är ju så olika, samtidigt som de ligger så nära varandra. Wien var en underbart vacker stad med otroligt många enorma och vackra gamla byggnader.

Nu är det tillbaka till verkligheten igen och allt vad det innebär. Om precis tre veckor är det tenta och det känns som om det börjar bli dags för mig att börja plugga ordentligt i den kursen nu. Får minska prioriteringen för min uppsats de kommande veckorna. Känner mig väldigt laddad - det är ju trots allt den sista salstentan som jag förmodligen kommer att göra i mitt liv! Och om mindre än tre veckor har jag förhoppningsvis min examen. Så det är bara att kämpa in i det sista nu!

Samstag in Wien

2011-10-02 @ 12:36:00

Rundvandring i Wien





Häng vid Museum Quater


Lunch på vingård i utkanten av Wien
(Jag fick god alkoholfri vindruvssaft :))



Mysig by full av vingårdar


Kulturnatt i Wien
(Besökte Leopold Museum och Albertina Museum, där vi bland annat såg Monet och Picasso)



Självklart testade vi också den berömda chokladkakan från Hotel Sacher


Freitag in Wien

2011-10-01 @ 10:04:44

Schönbrunn






Hur går detta till?


Vackra downtown Wien



Wien på kvällen




Vecka 27

2011-10-01 @ 00:58:48

Idag gick vi in i vecka 27 och det har lillan firat med att sparka och göra extra många kullerbyttor i magen idag. Varje gång jag satt mig ner har hon börjat snurra runder där inne, och även när jag stått eller till och med gått har hon sparkat ovanligt mycket idag. Jag klagar dock verkligen inte, jag älskar att känna henne och det känns tryggt att veta att det är en aktiv bebis.

Magbilder vecka 27 (26+0)


Nu är lillan ungefär 27 cm lång och väger runt ett kilo. Vi har 97 dagar kvar till beräknad förlossning, vilket betyder att 65,4% av graviditeten har passerta. Helt otroligt, typ två tredjedelar av graviditeten har alltså redan gått!

Nu är det dags att sova för ytterligare en underbar dag i Wien imorgon! Gutten nacht!