Erbjuden lägenhet

2012-01-31 @ 15:41:23

Senaste halvåret har vi letat bil och funderat över hur vi vill bo, och på mindre än en vecka hittar vi en bil som är perfekt för oss och köper den och idag blev vi erbjuden en lägenhet. Allt händer på en gång! I och med att vi bor på fjärde våningen utan hiss samt bor i ett område som jag tycker är mindre barnvänligt, ville vi flytta till en tillfälligt hyreslägenhet som vi kan bo i innan vi är redo att flytta till hus. Så i slutet på förra veckan satte jag upp oss på kö för en lägenhet i Västra Hamnen, igår var vi på visning och idag blev vi erbjudna en perfekt lägenhet för oss. En trea på 74 m², balkong i sydväst, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och hiss. Enda nackdelen är att hela området är en enda stor byggarbetsplats då det är ett helt nytt område. Men förhoppningsvis går det snabbt och mäklaren sa att mycket skulle vara färdigt tillvåren och många hus har inflyttning de kommande månaderna. Vårt hus har inflyttning den 1 april, så det ser ut som om vi kommer att flytta om två månader :) På torsdag är det dags att skriva kontrakt.

Första V:et

2012-01-30 @ 10:24:50

Efter gårdagens inköp kan vi nu bocka av första V:et in i Svensson-livet, Volvo. BMW:n med endast två dörrar är nu utbytt till en mer familjevänlig bil, Volvo V70. Det känns riktigt bra! Nu är det bara Villa och Vovve som saknas ;) Villa dröjer nog år och vovve känns inte särskilt aktuellt för tillfället. Nu är vi i alla fall redo att resa lite längre, som till andra halvan av släkten som bor i Karlskrona. Frågan är bara när Lillan är redo för en längre bilresa. Någon som har koll på det kanske?

Nu ska jag och Lillan göra oss i ordning för ett träff med en mamma, som jag träffade på en profylaxkurs i höstas, och hennes bebis som har samma födelsedag som Lillan.

Dags att flytta?

2012-01-28 @ 15:13:12

Efter många om och men har vi kommit till slutsatsen att vi ska strunta i att renovera vinden till en etagevåning. Efter alla motgångar och förseningar har vi tröttnat på projektet. Plus att vårt hus trots allt inta har någon hiss. Så nu letar vi för fullt efter framförallt en ny lägenhet (som har hiss och ligger i ett tryggt område). Och lite husletande blir det också, men jag känner mig inte helt redo för att flytta ut från stan till hus. Det är så himla skönt att bo i stan nu när man är mammaledig så att man bara kan ta barnvagnen och gå ut på stan och träffa andra mammor och barn. Men det är ju samtidigt inte långt kvar tills det är dags att flytta till hus - om ett eller två år skulle jag tro. Så det gäller att ha ögon och öron öppna. I går var Björn och tittade på ett hus i Kävlinge. Fint och billigt hus, men lite för litet. Och på måndag ska vi på en visning på en lägenhet i Västra Hamnen, men när vi körde förbi det i går kväll så var det fortfarande värsta byggarbetsplatsen. Förstår inte riktigt hur det ska kunna vara inflyttning om en månad. Men det är värt att ta en kik på det.

Idag är vi hos Lillans mormor och morfar och hjälper till med målning av ovanvåningen. Eller jag ska inte ljuga, jag gör inte så mycket, det är mest Björn och pappa som sliter. Jag och Lillan ligger och myser i soffan för tillfället, en snart är det dags att sätta igång med middagen. Ikväll blir det fondue så det är en hel del såser som ska förberedas. Mums på det!


Första gången ifrån Lillan

2012-01-27 @ 12:40:16

I förmiddags var Lillan för första gången ifrån mig. Mamma kom förbi imorse för att avlasta mig lite med Lillan så de tog en promenad på ungefär en timme. Kändes lite konstigt att inte ha henne hos mig, men jag var fullt sysselsatt och hann med att både dammsuga och städa toaletten. Skönt att för en gångs skull hinna med lite här hemma ;) Nu är Lillan nyammad och tar förhoppningsvis en liten tupplur snart så att jag kan få i mig lite lunch.

Igår var vi förresten på BVC för att mäta och väga Lillan. Hon ökar bra både i längd och vikt - 54 cm och 4120 g.

Den magiska bollen

2012-01-26 @ 10:01:54

När Lillan gråter och inget av det vanliga som får henne nöjd fungerar (amma, ny blöja, hänga över axeln medan man går runt) så är knepet att sitta med henne på min pilatesboll och hoppa lite. Det får henne alltid att bli knäpp tyst och totalt avslappnad. Underbart när man hittar de små knepen som fungerar på henne. Igår kväll när hon hade lite magknip fungerade det som vanligt, men det jobbiga var att trots att det såg ut som om hon hade somnat i min famn på pilatesbollen så vaknade hon direkt och började skrika när jag lade ner henne. Jaja, allt kan ju inte fungera till 100%.

Nu ska jag och Lillan göra oss i ordning för att snart promenera bort till BVC för vägning och mätning av Lillan.

Två bra nätter

2012-01-25 @ 11:15:18

Efter två nätter med endast tre ammningstillfällen och ett blöjamningenbyte per natt börjar jag nu få lite förhoppning inför framtiden :) Dock ville Lillan inte somna om efter amningen klockan 6 imorse. Jag måste bli bättre på att sova middag. Jag tänker alltid att jag ska göra det, men så försvinner dagen bara iväg och det blir ingen tupplur. På dagarna så känner jag mig pigg, men det är mer på kvällarna som jag är otroligt trött och efter en ännu längre period av lite sömn på nätterna så kommer jag nog bli trött även på dagarna om jag inte ser till att sova lite under dagarna. Idag tänkte jag och Lillan ta det lugnt, efter en ganska intensiv dag igår med mysig fika med Lena, besök på jobbet så de fick träffa Lillan och sen middag hemma hos min bror. Kanske blir en liten tur till IKEA och det blir garanterat en tupplur någon gång under dagen (eller jag ska göra mitt bästa för att hinna med det).

I takt med att Lillan sover mer på natten och att hon blir äldre, så är hon mer och mer vaken under dagarna. Man får ögonkontakt med henne på ett helt nytt vis nu. Så mysigt! Kanske snart dags att testa lägga henne i babygym snart? Nu ska jag umgås med min dotter som precis vaknat igen :)

Magträning

2012-01-23 @ 12:12:19

Då var det ny vecka igen efter en mysig helg med familjen. Sötisen övar att ligga på magen medans jag har käkat en mycket sen frukost. Hon verkar tycka att det är helt okej, vaknar inte ens, bara ålar sig lite emellanåt.


Idag måste jag ge mig ut på en lång promenad i det fina vädret. Men innan dess kommer Anna och hälsar på som har beräknad förlossningsdag om bara ett par dagar! Sen ska jag försöka hinna med en liten tupplur också. Jag ligger lite minus på sovkontot. Inatt vägrade Lillan att komma till ro förrän efter ett. Lite magknip som spökar på kvällarna tror jag, så jag ska vara extra försiktig med vad jag äter nu och se om det kan göra någon skillnad.

Äntligen fredag!

2012-01-20 @ 17:05:43

Efter ett par dagar med en bebis som vill äta 1-4 gånger i timmen, har Lillan idag varit underbar. Ätit ordentligt, sovit tre timmar, ätit mycket igen osv. och varit vaken (men inte gnällig) däremellan. Kan inte bli mycket bättre ju! Min slutsats är att Lillan tycker om att gå på stan och fika med våra vänner ;) Nu har vi precis kommit hem efter en mysig fika med Ann-Marie, Lotta och Tilde. På vägen hem köpte jag världens godast bröd från Gateau, ett stenugnsbakat surdegsbröd, och älsklingen ska se om han får tag på färska räkor eller musslor på vägen hem. Dags för en riktigt mysig fredagskväll med andra ord! Vad jag har längtat efter helgen, att ha Björn hemma som kan hjälpa till med Lillan. Fortfarande har man ju inte hittat de nya vanorna än och jag tycker det kan vara ganska jobbigt att ta hand om Lillan själv både på dagarna och nätterna själv, speciellt nu de senaste dagarna när hon varit ganska gnällig och velat äta konstant. Så det ska som sagt bli riktigt skönt med helg och få lite avlastning.

Sötnosen ligger och posar med handen under hakan ;)



Växer så det knakar

2012-01-19 @ 16:18:03

Lillan och jag är nyss hemkomna från första mötet på BVC. Lillan ligger över sin kurva - både när det gäller vikt och längd. Hennes födelsevikt var 3515 g och idag väger hon 3890 g. Hon var 50 cm lång vid födseln och nu är hon 53 cm lång. Skönt att veta att hon växer bra :) De sista två dagarna har hon ätit ovanligt ofta. I förmiddags åt hon med bara 45 minuters mellanrum. Distriktssköterskan sa att det kan vara att hon är i en fas då hon vill öka mängden mat och då äter det extra ofta under en till två veckor. En annan trevlig sak som distriktssköterskan sa är att om det är någon gång man ska äta för två, eller i alla fall för en och en halv, så är det nu :) Härligt! Det har jag märkt på vågen - har mindre än ett kilo kvar till min ursprungsvikt som jag hade när jag blev gravid. Trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. känns konstigt att förbränningen är på topp samtidigt som konditionen fortfarande inte är långt ifrån botten!

Namn till Lillan

2012-01-18 @ 18:51:05

Att det skulle vara så här svårt att bestämma ett namn till vår lilla prinsessa trodde jag aldrig. Nu vill jag verkligen att hon ska få ett namn, smeknamnet Lillan passar inte henne alls enligt mig.. Ett namn känns så viktigt och därför är det något som man vill vara riktigt säker på innan man bestämmer sig. Jag vill gärna att Lillan ska få ett relativt annorlunda namn samtidigt som jag inte vill att det ska låta "konstigt". Efternamnet är bestämt till Löfdahl, mellannamnet lutar åt att bli Viktoria och de förnamnen som vi diskuterar mest är Alma och Neda. Om någon har något namnförslag så är det mer än välkommet!

Söta kusiner

2012-01-18 @ 11:07:06

Det är alltid lika kul att se de små kusinerna tillsammans :) Igår mötte jag och Lillan upp mamma, Lotta och lilla Tilde. Tilde visar intresse för Lillan men Lillan sover fortfarande mest och det dröjer nog någon månad innan hon intresserar sig för Tilde. Det ser vi framemot!

Mamma med Lillan


Tilde hälsar på Lillan


Nu ska jag och Lillan ut och ta en promenad. Dejten med Pernilla ställdes in idag, så jag passar på att ta en lugn dag ensam med Lillan idag. Kanske till och med får till att ligga på soffan och läsa mig bok i eftermiddag :)

Två veckor gammal

2012-01-17 @ 12:20:46

Idag blir Lillan två veckor gammal. Tiden har gått snabbt, samtidigt som det är svårt att förstå att Lillan inte fanns hos oss för bara två veckor sedan.

Nu på morgonen har hon varit lite gnällig, trots nyammad och ren blöja. Det enda som fick henne lugn var att ha henne över axeln, men då är det lite svårt att göra saker här hemma för mig. Så då kom jag på den genialiska idén att testa den ouppackade bärselen som vi köpt - och det fungerar ju hur bra som helst! Hon trivdes där direkt :) Klockrent ju. Nu har jag kunnat tvätta och fixa i köket med henne på magen. Dock blir det lite svårt nu när jag ska göra mig själv i ordning.. Men nu sover hon så gott så det är nog lugnt att lägga ner henne nu. För övrigt känns bärselen superbra. Vi hade lite svårt att bestämma oss för vilken modell vi skulle köpa och detta känns som ett riktigt bra köp. Det blev en BabyBjörn Miracle. Rekommenderar den starkt då den inte bara belastar axlarna utan också höften, vilket är bra för ryggen.


Nu måste jag skynda mig, ska iväg och fika med mamma, Lotta och lilla Tilde. Ha en fin tisdag kära läsare!

Vardagen börjar

2012-01-16 @ 09:10:58

Efter en helg i familjens tecken - svärmor, älsklingens kusin och moster, samt söndagsmiddag hos mina föräldrar - är det nu dags för lite vardag. Idag är det första dagen för älsklingen tillbaka på jobbet efter två veckors ledighet med Lillan. Det var lite jobbigt för honom att lämna hemmet nu imorse.. och det kommer kännas konstigt för mig att gå med Lillan ensam på stan idag, första gången utan älsklingen. Idag blir det träff med Lotta och lilla Tilde på stan, och kanske lite shopping. Jag har spanat in en pälsväst som jag vill testa nu när gravidmagen är borta. Efter ungefär ett halvår utan någon klädesshopping till mig tycker jag att jag är värd det nu :)

Förresten börjar nog Lillan få rätt på natt och dag nu. Hon har börjat vara lite mer vaken under dagarna nu och inatt var hon inte vaken mer än bara precis när vi ammade. Dock ville hon äta varannan timme, men hellre det än att hon ligger vaken och vill bli underhållen.

Älsklingens kusin och moster spanar in Lillan


Amning om natten

2012-01-13 @ 11:08:30

Hjälp, jag behöver lite tips! De två senaste nätterna har Lillan vaknat och velat ha mat och sedan har vi inte fått henne till ro förrän 2,5 respektive 3,5 timmar senare. Hon äter som bara den under den vakna tiden (AJ!), förstår inte att det kan få plats så mycket i hennes mage. Resten av tiden går vi runt med henne för det är det som gör henne lugn. Förutom denna vakna tiden så ammar hon typ var tredje timme då hon själv vaknar och då går det bra och det tar då mellan en halvtimme och en timme. Är det någon som har lite tips på vad man kan göra på natten? Kanske är min mjölk för tunn på natten? Eller så är det bara så att Lillan har en period som går över, känns dock lite tungt just nu..

Lyckad badning

2012-01-12 @ 21:35:22

Andra badningen för Lillan gick betydligt bättre än den första. Hon tittade lite förundrat på oss och hade en ganska rolig min, men hon grät inte det minsta. Jag tror närmare bestämt att hon gillade det :) Denna gången hade vi betydligt mer vatten i baljan så att hela Kroppen utom huvudet kunde vara under vattnet. Och så struntade vi i badhjälpen och Björn höll i Lillan istället medan jag tvättade henne samtidigt som vi pratade mycket lugnt med henne. Efter badet fick hon lite mer mat och sen somnade hon bums och var väldigt avslappnad som synes :)


Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa min bok. Imorgon tänkte vi köpa en babysitter till Lillan. Tror att hon kommer att gilla det, plus att kusin Tilde behöver någonstans att sitta istället för i mamma och pappas knä när de är här på middag.

"Släktträff" på stan

2012-01-11 @ 21:17:37

Idag har det varit en helt underbar dag. Jag tog en ordentlig sovmorgon för att ta igen mitt sömnbehov lite. Sen kom Lotta och Tilde på lunch och Kusinerna fick hälsa på varandra för första gången. Tilde var ganska intresserad av Lillan, men Lillan märkte nog inte ens av att Tilde försökte hälsa på henne, som synes på bilden :)


Efter lunchen tog vi en tur på stan och mötte upp Lottas syster Cissi för en fika - första fikan för oss med Lillan :) Och det gick hur bra som helst. Hon sov mest, ammade lite, och sov igen. Har varit lite nervös inför det, hittills har vi ju bara varit hemma och på BB och det är ju lite annorlunda att vara ute bland andra folk, speciellt när jag ska amma. Så det känns jättebra att det gick så pass bra. Och till råga på det hade jag massor med mer energi jämfört med promenaden igår. Då orkade jag knappt gå upp för våra trappor när vi kom hem. Konditionen är på väg tillbaka!

Nya familjen (Lillan i vagnen)


Lotta resp. Cissi med Tilde


Mina älsklingar


Nu har kusinen med familj nyss åkt hem efter en tacokväll hemma hos oss. Lillan ligger och sover som vanligt och jag och älsklingen stupar nog också snart i säng. Precis som natten som gick tänkte vi att Björn även i natt sover i gästrummet så att i alla fall han får sova hela natten, så kan jag sova länge imorgon förmiddag istället.

Första badet

2012-01-10 @ 16:37:59

Idag fyller Lillan en vecka gammal och det firar vi med premiärbadet. Lillan tyckte dock inte riktigt om det, men det kommer säkert, efter ett antal bad kommer hon säkert att älska det. Inte konstigt att hon reagerar när det är en helt ny upplevelse som hon aldrig varit med om förut.

Pappa badar Lillan


Det tog ett tag innan hon lugnade sig, men när ny blöja och kläder var på var hon lika nöjd som vanligt igen. Det får nog bli ett bad i övermorgon igen. Det var nämligen lite svårt att tvätta i alla väck när hon var smått hysterisk. Sen tror jag att vi bara ska bada henne 1-2 gånger i veckan nu i början när hon bara ammar och inte kladdar ner sig så mycket.

Lillan blir trokad av mamma


Imorgon kommer Lillans farmor och hälsar på för första gången, som förmodligen kommer att stanna några dagar. Tur att farmor är pensionär nu, då det finns stor risk för sömnstörningar här ;) Hoppas Lillan håller sig relativt lugn på nätterna nu så att vi inte är helt slut på dagarna när vi har gäster.

Bättre dag för dag

2012-01-09 @ 19:16:23

För varje dag känner jag mig allt bättre. Promenaden idag var längre än den igår och det kändes betydligt bättre att röra på mig. Dock går det fortfarande i snigelfart och pulsen ligger på en nivå som om jag är på ett spinningpass, men ändock bättre än gårdagen. Och imorgon känns det förmodligen ännu bättre. Detta känns ju lovande :) Nu sitter jag och myser med min älskade dotter och som vanligt sover hon som en stock efter amningen.


Universellt babyspråk

2012-01-09 @ 12:30:48

Natten som gick var lång med många vakna timmar. Lillan hade gas i magen som inte ville släppa. Räddningen så att jag kände mig lugn var när jag kom på att kolla på det universella babyspråket som min svägerska skickade till mig. Och det stämmer ju verkligen! Helt underbart att kunna tolka sin bebis på skriket. Sammanfattat betyder de olika ljuden som följer:

Neh - Jag är hungrig

Owh - Jag är trött

Heh - Jag upplever obehag (t.ex. upplever stress eller behöver en ny fräsch blöja)

Eairh - Jag har gas i magen

Eh - Jag behöver rapa

Vad jag kan komma ihåg har jag bara hört henne skrika Neh, och det har alltid hjälpt med mat. Men inatt efter amning, bjölbyte och sen amning igen, ville hon inte ligga ner utan att skrika och när jag hängde henne över axeln lugnade hon sig. Och gråten lät mer som Eairh. Jag kände mig så mycket lugnare efter att jag fick bekräftat att det var gas i magen, och Lillan blir ju självklart också lugnare när jag känner mig lugn. Hade varit jobbigt om jag skulle försöka trycka i henne mer mat när hon har ont i magen! Det blev således en ganska lång sovmorgon för hela familjen. Jag hoppas att denna natten var mer ett undantag än regel. Annars kanske vi får testa miniform droppar.

Idag blir det en liten promenad till apoteket, och om det känns för långt för mig att gå så får vi ta en paus på Alexandras Konditori som ligger på vägen. Men det ska nog går bra, känner mig lite bättre för varje dag som går, som tur är :)

Mys i soffan

2012-01-08 @ 20:54:33


Mys i soffan med mina två älsklingar

Premiärpromenaden

2012-01-08 @ 16:51:56

Efter amning - blöjbyte - amning kom vi efter 1,5 timme iväg på vår första promenad med Lillan och första promenaden för mig efter operationen. Det var en riktigt härlig promenad - och efterlängtad. Det har varit lite väl mycket tid som spenderats innomhus sista tiden, först som höggravid och sen som nyoperera. Min kondition var således i botten, sjuk känsla att bli så himla anfådd av att gå en minipromenad i snigelfart ;) Men det blir nog ändring på det ganska snart. Nu blir det promenader varje dag, dock väldigt korta nu i början så att mamma orkar med.


Både jag och Lillan deckade på sängen helt och hållet efter promenaden, medan pappa lagade lammstek i köket. Nu är det besök av mamma och pappa som gäller och snart dags för en god söndagsmiddag.


Ett litet leende fångade jag också i hennes sömn. SÖTT!


Rosa moln

2012-01-07 @ 10:26:17

Idag är Lillan fyra dagar gammal. Jag och sambon svävar på moln här hemma, vi myser som bara den. Hittills fungerar allt jättebra; amningen har kommit igång ordentligt och smärtan när hon ammar har minskat en del. Som vanligt med nyfödda sover hon mest, men emellanåt ligger hon vaken och tittar på oss med sina stora ögon och då smälter man ju! I natt ammade jag 22.00, 02.00, 04.00 samt 07.00 och nu är klockan snart halv elva och hon sover fortfarande. Kanske dags att väcka henne snart så det inte går för långt emellan måltiderna.


Underbara dagar

2012-01-06 @ 16:38:35

Nu har det gått drygt tre dygn sedan Lillan kom till världen - det absolut bästa som någonsin hänt oss. Jag visste att det skulle bli underbart, men jag har aldrig kunnat föreställa mig att det skulla vara såhär fantastiskt! Jag njuter av varje sekund - även när jag jämrar mig över värken i magen och såret och när jag gråter över smärtan när Lillan ammar. Jag vet ju att det blir bättre och anledningen till smärtan är ju världens underbaraste lilla flicka.


Här är Lillan bara några minuter gamal och vi mår alla prima. Jag återkommer om några dagar när jag har mer energi med hela berättelsen om Lillans ankomst.


Efter några timmar på uppvaket kommer vi ner till BB där vi fick de berömda mackorna, flaggan och rosa servetter. Otroligt gott att äta efter alla dessa timmar.


Världens stoltaste nyblivna pappa som har otroligt svårt att slita blicken från sin fina dotter.


Världens stoltaste nyblivna mamma och världens stoltaste nyblivna mormor. Igår vid middagstid kom vi äntligen hem från BB. Mina föräldrar kom och hälsade på under kvällen och lagade mat till oss - perfekt för nyblivna föräldrar som inte har särskilt mycket energi nu i början. Men nu när vi har varit hemma i mer än ett dygn har vi börjat hämtat oss och kommit i kapp med sömnen. Dock känner jag mig i stort sett konstant trött, beror förmodligen till stor del på smärtan, men det går åt rätt håll i alla fall.

Vi fortsätter att njuta av vårt nya liv med Lillan. Snart kommer min bror, Lotta och lilla Tilde som ska inspektera det nya tillskottet till familjen och har med sig thaimat. Mums, och skönt att även idag slippa laga mat :)

Ett mirakel

2012-01-03 @ 22:58:18

Idag klockan 08.39 idag kom världens underbaraste flicka till världen. Vi mår alla jättebra och vi har aldrig varit så lyckliga som nu ♥


Tack söta mamma

2012-01-02 @ 17:40:10

Jag öppnade precis en skokartong som vi fick av mamma idag, full av bebiskläder och skor. Så söta! Tack underbara mamma! Tror att jag packar ner någon body till i BB-väskan. Som min bror sa så tar de ju inte så stor plats och det är ju bättre att ha med för många än för få. Detta innehöll kartongen: lite kläder från mamma och pappas resa till Luxemburg, en del från när de var och hälsade på mig i USA (kul med "souvenirer" därifrån!) och lite hemma från Sverige.



Dagen före den stora dagen

2012-01-02 @ 10:39:13

Imorgon är den stora dagen. Om mindre än ett dygn är vi med största sannolikhet föräldrar. Konstig tanke. Jag fördriver dagen med att kontrollera så att jag packat med mig allt till BB, tvättar lakan, städar osv. Allt för att känna mig så redo som möjligt för Lillans ankomst och hemkomst. Jag och älsklingen såg tillbaka på graviditeten under frukosten. Vilken bra graviditet jag haft! Okej att det var jäkligt tufft under de första typ 15 veckorna när jag var extremt illamående och hade noll aptit, men det gick att stå ut. Förutom det så har det varit hur bra som helst; jag har mått bra, kunnat röra mig i stort sett som vanligt, sovit gott över lag och såhär dagen innan kejsarsnittet visar vågen att jag endast gått upp exakt 10 kg under graviditeten. Tror faktiskt att det är just att jag inte gått upp så mycket i vikt som gör att jag upplevt graviditeten så bra och inte tyckt att det varit särskilt jobbigt. Så det ska jag försöka med nästa graviditet också. Nu återstår att få en lyckad leverans också :) Jag hoppas verkligen att allt går bra imorgon (och alla dagar efter det också!), men det tror jag och jag känner mig faktiskt relativt lugn inför det. Ser dock inte framemot sprutor, kateter, snitt osv. men tanken på Lillan väger upp det med ton!

Men är det verkligen en Lillan? Det kan faktiskt vara en Lillen. På första ultraljudet sa barnmorskan att för henne såg det ut som en flicka och ansåg att hon kunde säga att det var en flicka med 75% säkerhet. Dels tänkte vi att hon säkert bara säger så fall i fall hon skulle ha fel och att det egentligen var lite mer säkert än så, och dels tyckte vi själva att det såg ut som en flicka. Så efter det första ultraljudet har vi antagit att det varit en flicka. Men på de resterade ultraljuden har de inte kunnat dubbelkolla om det verkligen är en flicka då hon legat så långt mer med rumpan i mitt bäckene. Och när vi var inne på vändningsförsöket kommenterade en barnmorska "bara 75% säkerhet". Ops, det kanske inte är en flicka. Så sista tiden har vi försökt att tänka att det kan vara en pojke, men det är svårt att ändra tanken. Vi blir självklart precis lika glada om vi skulle få en pojke! Men vi skulle dock bli lite förvånade. Många av kläderna som jag har till henne/honom är könsneutrala, så det är tur, men jag har ändå en del i rosa och de flesta lakan och så är rosa... Men det är ju bara att handla lite nytt om det skulle visa sig vara en pojke. Herregud vad det ska bli spännande imorgon!

Idag kommer det vara många fjärilar i magen. Och undra om jag kommer kunna sova någonting inatt? Tur att jag nästan sov 12 timmar natten till idag! Imorgon blir det att gå upp redan vid 05.30, då vi ska vara på BB klockan 07.00 och om det inte kommer något akut kejsarsnitt så rullas jag iväg till operationen 07.40 enligt deras planer. Det betyder att vi har vår bebis i famnen lite efter 08.00 imorgon! Ofattbart!

Nyårsafton

2012-01-01 @ 11:22:13

Det blev en riktigt mysig nyårsafton med kära vänner, till och med finbesök av två familjer från Stockholm. Stolt över mig själv att jag orkade med hela kvällen, från 16.30 och vi åker inte hem förrän vid ett. Lillan var med hela kvällen genom att bland annat konstant trycka ut sina fötter på min högra sida. Misstänker att hon kanske blir lite hyperaktiv när jag äter mycket socker som det blev igår kväll. Vet inte om det har med det att göra men jag tror att det vara på julafton som hon också var extremt hyperaktiv under en lång tid. Men det är ju bara jul och nyår en gång om året och då måste man ju få unna sig lite extra ;) Vi var lite väl bekväma i soffan och värman så tolvslaget firades denna gång inomhus, uttittande genom fönstret över St. Kunts torg. Efter tolvslaget drog vi en djup lättnande suck - vi klarade tolvslaget - Lillan kommer att bli en 2012:a! Måste medge att det kändes som en lättnad, nu kan hon få komma när hon vill, men helst inte förrän på tisdag, så vi slipper ett akut snitt.

Vi var extremt dåliga på fotograferandet igår, men här är i alla fall några bilder.




Välkommen 2012

2012-01-01 @ 10:07:16

Såhär första dagen på det nya året funderar jag över vad jag varit med om under 2011 och vad som väntar 2012. 2011 var minst sagt ett händelserikt år; jag pluggade ett halvår i USA där jag lärde känna ett nytt land och en massa nya vänner (framförallt Meru som kommer att blir en vän för livet), jag blev gravid (den absolut bästa nyheten under hela året), jag och älsklingen hade en underbar resa till Vancouver, jag hade en fantastisk weekend underhösten i Wien där jag hälsade på Meru och sist men inte minst - jag tog min ekonomiekandidatexamen! 2012 kommer inte bli mindre händelserikt. Om två dagar blir vi föräldrar, vi blir en familj. Det kommer bli ett underbart år!