Amning om natten

2012-01-13 @ 11:08:30

Hjälp, jag behöver lite tips! De två senaste nätterna har Lillan vaknat och velat ha mat och sedan har vi inte fått henne till ro förrän 2,5 respektive 3,5 timmar senare. Hon äter som bara den under den vakna tiden (AJ!), förstår inte att det kan få plats så mycket i hennes mage. Resten av tiden går vi runt med henne för det är det som gör henne lugn. Förutom denna vakna tiden så ammar hon typ var tredje timme då hon själv vaknar och då går det bra och det tar då mellan en halvtimme och en timme. Är det någon som har lite tips på vad man kan göra på natten? Kanske är min mjölk för tunn på natten? Eller så är det bara så att Lillan har en period som går över, känns dock lite tungt just nu..

Kommentarer
Postat av: Helena

Ledsen att säga det men tyvärr finns det nog inte så mycket tips mer än att acceptera det och testa er fram!!Välkommen till mammalivet, den ständiga oron, ovetandet och no sleep;) men det är så värt det!

2012-01-13 @ 14:22:30
URL: http://halajna.blogg.se/
Postat av: Sweet

Har läst att vissa ger lite erättning i kombination med amningen och att barnet då somnat & sovit bra. Kanske något att testa?

2012-01-13 @ 15:41:28
Postat av: Randi

hejsan Elina,

det känns som hon har lite ont i sin mage. Då brukar bebisen själv förknippa det med "hungrig", men när de då äter blir det ändå fel. Fundera på vad du stoppar i dig. mjölken blir sällan för tunn, men den kan innehålla gasbildande ämnen för henne. Så har hon ont på natten är det oftast det du stoppar i dig från eftermiddagen o framåt som kan orsaka magont.

Mjölkprodukter, stark kryddad mat, vitlök, all annan lök, kaffe mm. Varma kramar Randi

ps varma små handdukar på hennes mage kan lindra en del plus lite magmassage så gaserna kan komma ut

2012-01-14 @ 11:52:36
Postat av: Alexandra

Hej! Tycker oxå det låter som magknip. Drar hon upp benen mycket mot magen o sen ut igen? Kan ju oxå hjälpa med magdroppar. Finns bland annat Sempers magdroppar med goda bakterier. Om det inte är magont så kanske det kan funka med napp om ni inte använder det redan? Hoppas det löser sig!

2012-01-15 @ 00:54:14
Postat av: Elina

Tack för alla tips! Det känns inte som om hon haft magknip, då hon inte är särskilt ledsen utan bara vaken och vill inte sova. MEN, inatt sov hon (förutom när hon ammade varannan timme)! Underbart! Så jag tror att hon börjar få rätt på vad som är natt och vad som är dag nu. Jag ska ändå vara försiktig med att inte stoppa i mig för mycket som är gasbildande. De har ju så känsliga magar.

2012-01-16 @ 09:18:36
URL: http://embry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback